Αναντολού Έφες – Αρμάνι Μιλάνο 77-83

Αναντολού Έφες – Αρμάνι Μιλάνο 77-83

Η Αρμάνι Μιλάνο επέστρεψε από το -15 του πρώτου ημιχρόνου και πήρε ένα τεράστιο διπλό στην έδρα της Αναντολού Έφες (83-77), με τη... μάχη για το πλεονέκτημα έδρας να συνεχίζεται.

Τι κι αν η Αναντολού Έφες τα έβαζε από… παντού στο πρώτο μέρος, τι κι αν βρέθηκε πίσω με 15 πόντους, η Αρμάνι Μιλάνο έκανε μια μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος κόντρα στους Τούρκους και πήρε ένα τεράστιο διπλό με σκορ 83-77, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Euroleague.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Ιταλοί ανέβηκαν στο 17-7 πιάνοντας τον Ολυμπιακό στις 17 νίκες, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο, με τη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και την τελική κατάταξη να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έπεσαν στο 14-11 μένοντας στην 5η θέση.

Το σύνολο του Έτορε Μεσίνα έκανε εξαιρετική ομαδική δουλειά στο δεύτερο μέρος, ολοκληρώνοντας το ματς με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό, και τους Λουίτζι Ντατόμε και Ντεβόν Χολ να έχουν 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. Για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν που ξεκίνησε «μαγικά» και στη συνέχεια έριξε την απόδοσή της, 27 πόντους είχε ο Βασίλιε Μίτσιτς και 16 ο Αντριέν Μοερμάν.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα*

Η Αναντολού Έφες ήταν απολαυστική στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να… πυροβολούν ασταμάτητα πίσω από τα 6,75 προβληματίζοντας αφάνταστα την άμυνα των Ιταλών. Χαρακτηριστικό πως ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος, σουτάροντας με το εξωπραγματικό 10/15, δηλαδή 66,7%. Ο Βασίλιε Μίτσιτς και ο Αντριέν Μοερμάν, έδωσαν πολύ γρήγορα διψήφια διαφορά στους Τούρκους, την οποία και διατήρησαν σχεδόν σε όλο το 20λεπτό. Έτσι η Έφες πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 15 πόντων από την Αρμάνι (51-36).

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην στην τρίτη περίοδο, καθώς τα ποσοστά των Τούρκων έπεσαν κατακόρυφα, και οι Ιταλοί άρχισαν να παίζουν πιο ομαδικά. Αποτέλεσμα η διαφορά να μειώνεται όσο περνά η ώρα, με τον Κάιλ Χάινς στην τελευταία φάση του δεκαλέπτου να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Έφες παρουσιάστηκε προβληματική και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Μεσίνα να επιβάλει ολοκληρωτικά τον ρυθμό της και μάλιστα να παίρνει μια μικρή διαφορά, την οποία και διατηρούσε με σχετική άνεση. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Αρμάνι πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, φεύγοντας με ένα τεράστιο διπλό από την Πόλη.

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 51-36, 61-62, 77-83

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του ματς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ