Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν Μονάχου 84-77: Πήρε τον πρώτο «τελικό»

Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν Μονάχου 84-77: Πήρε τον πρώτο «τελικό»

Η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε δύσκολα με σκορ 84-77 της Μπάγερν, ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας και η αγωνία για τον Ολυμπιακό συνεχίζεται...

Η Αρμάνι Μιλάνο τα… χρειάστηκε απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, όμως εν τέλει επικράτησε με σκορ 84-77 για την εξ αναβολής 30η αγωνιστική της Euroleague, πήρε τον πρώτο «τελικό» για το… έπαθλο της τρίτης θέσης και αφήνει τον Ολυμπιακό στην αγωνία.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι τη λήξη του. Οι Βαυαροί είχαν τα ηνία στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, όμως οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο, όπως είχαν κάνει και με την Έφες, να κάνουν την ανατροπή στην τρίτη περίοδο, να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να φτάσουν στη νίκη που τους φέρνει στο 18-8.

Έτσι η ομάδα του Έτορε Μεσίνα κρατά ακόμα στα χέρια της την τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τον Ολυμπιακό να περιμένει τα δύο εναπομείναντα ματς των Μιλανέζων (με Μονακό και Βιλερμπάν), αλλά και το δικό τους με την Μπαρτσελόνα, για να δουν σε ποια θέση θα τερματίσουν.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο απολαυστικός Σαβόν Σιλντς που σημείωσε 22 πόντους, ενώ από 11 πρόσθεσαν οι Νίκολο Μέλι και Ντεβόν Χολ. Από τους Γερμανούς, ξεχώρισαν ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς με 26 πόντους και ο Όγκνιεν Γιάραμαζ με 14.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη τού αγώνα*

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης και με οδηγό τους Λούτσιτς και Σίσκο, κατάφερε να χτίσει να χτίσει μια μικρή διαφορά, αφήνοντας έτσι την Αρμάνι Μιλάνο να παρακολουθεί από απόσταση… βολής. Όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Βαυαροί είχαν ένα ξέσπασμα, με αποτέλεσμα να φτάσουν το προβάδισμά τους σε διψήφια επίπεδα. Κάπου εκεί οι Ιταλοί ξύπνησαν και με ψυχραιμία στην επίθεση, αλλά και λόγω κάποιων κακών επιλογών από τους Γερμανούς, μπόρεσαν να πλησιάσουν και να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο -3 (33-36).

Στην τρίτη περίοδο, η Αρμάνι βρήκε μεγάλα σουτ από τους Ντατόμε και Σέρχι Ροντρίγκεθ, κάνοντας την ανατροπή και περνώντας εκείνη μπροστά στο σκορ. Έτσι το σύνολο του Έτορε Μεσίνα πήρε μια μικρή διαφορά, με την Μπάγερν όμως να μην παραδίδει τα «όπλα» και να μένει κοντά, κρατώντας το ενδιαφέρον του ματς.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τους Ιταλούς να κρατούν μια μικρή διαφορά, αλλά τους Βαυαρούς να πιέζουν συνεχώς για την ανατροπή. Όσα μεγάλα σουτ κι αν βρήκε το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι με τους Λούτσιτς και Γιάραμαζ, ο Σιλντς ήταν εκεί για να απαντήσει και να βάλει τέλος στην υπόθεση νίκη, δίνοντας έτσι το ροζ φύλλο στην ομάδα του.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά τής αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ