Όλα τα σενάρια για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα – Λογικά Μακάμπι, αλλά…

Τι περιμένει τον Ολυμπιακό στα playoffs

Δεδομένο πρώτο για τον Ολυμπιακό: Όπως και να έχει αποκλείεται να αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου στα playoffs της Ευρωλίγκας. Οι Βαυαροί μετά τη χθεσινή τους ήττα από την Εφές είναι οριστικά 8οι, άρα και «ζευγάρι» με τη Μπαρτσελόνα.

Δεδομένο δεύτερο: Αυτό το αποτέλεσμα της Πόλης έφερε ακόμη πιο κοντά τους Ερυθρόλευκους στο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να είναι 3ος και οι Ισραηλινοί να τερματίσουν στην 6η θέση.

Ακόμη όμως υπάρχουν μπόλικα σενάρια στο τραπέζι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Διότι μπορεί εκείνοι να έχουν τελειώσει από την προηγούμενη Παρασκευή τις υποχρεώσεις τους στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, οι υπόλοιποι όμως παίζουν ακόμη. Και κάποιοι δεν έχουν μόνο μια αλλά δύο αγωνιστικές.

Τι πρέπει λοιπόν να έχουμε κατά νου; Μια σειρά από σενάρια που ακόμη έχουν ισχύ. Σα να λέμε;

Ο Ολυμπιακός θα τερματίσει δεύτερος: Αν η Ρεάλ Μαδρίτης ηττηθεί εντός έδρας από την αδιάφορη Μπάγερν Μονάχου. Δεν είναι το πιθανότερο καθώς η Βασίλισσα προφανώς θέλει για εκείνη την 2η θέση. Δεν είναι όμως και απίθανο.

Ο Ολυμπιακός θα τερματίσει τρίτος: Αν η Ρεάλ Μαδρίτης νικήσει τη Μπάγερν Μονάχου. Εξ ου και το πιθανότερο που λέγαμε. Και όσο για την απέναντι όχθη; Αν οι Πειραιώτες τερματίσουν δεύτεροι, θα αντιμετωπίσουν την έβδομη της κατάταξης που θα είναι η Μονακό.

Αν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τερματίσει στην τρίτη θέση, θα παίξει με την έκτη της κατάταξης, που θα είναι μία εκ των Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η Αναντολού Εφές έχει πλέον έναν αγώνα για να κλείσει την κανονική της περίοδο. Θα παίξει εκτός έδρας με τον Ερυθρό Αστέρα και αν νικήσει, θα είναι σίγουρα πέμπτη. Αν ηττηθεί, θα χρειαστεί μία ήττα της Μακάμπι, είτε στη Βαρκελώνη, είτε στο Ισραήλ από την Φενέρμπαχτσε, στον εξ αναβολής αγώνα της 13ης Απριλίου.

Αν, όμως, η ομάδα του Τελ Αβίβ κάνει το 2/2 και οι Τούρκοι ηττηθούν στο Βελιγράδι, τότε οι πρωταθλητές Ευρώπης θα πέσουν στην έκτη θέση και στον Ολυμπιακό. Αν οι Μαδριλένοι ηττηθούν, η Αναντολού Εφές θα πέσει είτε πάνω τους, είτε στην Αρμάνι Μιλάνο, αν οι Ιταλοί νικήσουν τη Βιλερμπάν στη Γαλλία.

Βαθμολογία θέσεων 5-8:

5. Αναντολού Εφές 16-11
6. Μακάμπι Τελ Αβίβ 15-11
7. Μονακό 14-13
8. Μπάγερν Μονάχου 13-14

Σενάρια:

Η Εφές θα είναι 5η με: νίκη με Ερυθρό Αστέρα ή ήττα και 1/2 της Μακάμπι.
Η Εφές θα είναι 6η με: ήττα με Ερυθρό Αστέρα και 2/2 της Μακάμπι.
Η Μακάμπι θα είναι 5η με: 2/2 με Μπαρτσελόνα, Φενέρ και ήττα της Εφές.
Η Μακάμπι θα είναι 6η με: νίκη της Εφές. Αν κάνει 0/2 και η Μονακό 1/1 κι υπάρξει ισοβαθμία δηλαδή στο 15-13, η Μακάμπι υπερτερεί.
Η Μονακό είναι οριστικά 7η.
Η Μπάγερν Μονάχου είναι οριστικά 8η.

Το πρόγραμμα:

7/4 Μπαρτσελόνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ
8/4 Ερυθρός Αστέρας – Αναντολού Εφές
8/4 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου
13/4 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από