Γιατί ο Μπαρτζώκας θέλει τον Έισι στον Ολυμπιακό (vids)

Γιατί ο Μπαρτζώκας θέλει τον Έισι στον Ολυμπιακό (vids)

Ποιοί είναι οι λόγοι που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αποφασίσει να κρατήσει στο ρόστερ του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της σεζόν τον Κουίνσι Έισι...

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν, είναι μέσα σε όλους τους στόχους του, έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ είναι και στα playoffs της Euroleague και μάλιστα θα έχει και πλεονέκτημα έδρας.

Τα πάντα λειτουργούν «ρολόι» στον ερυθρόλευκο στρατόπεδο, ενώ η ομοιογένεια και το πολύ καλό κλίμα είναι αυτό που έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση την ομάδα. Από το ξεκίνημα της χρονιάς αυτό ηταν το πρώτο μέλημα, αφού καλώς ή κακώς ο Ολυμπιακός ξεχειλίζει ποιότητα στο ρόστερ του.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που είχαν στην αρχή της σεζόν, ενώ η απόκτηση του Κουίνσι Έισι τον περασμένο Νοέμβριο ήρθε να φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στη ρακέτα και να προσθέσει ακόμη ένα μεγάλο κορμί, αλλά και έναν χαρακτήρα ιδανικό για τα αποδυτήρια.

Ο Αμερικανός που έχει απίστευτες παραστάσεις από το ΝΒΑ με πάνω από 600 ματς, ήρθε για να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί από το πρόβλημα τραυματισμού του Χασάν Μάρτιν, αλλά και το κακό του ξεκίνημα στη σεζόν, παρόλα αυτά ο Έισι μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Ο έμπειρος ψηλός ήταν και είναι επιλογή του Μπαρτζώκα, όμως σε αυτούς τους πέντε μήνες εκτός από ανέτοιμος ήταν και πολύ άτυχος, με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν. Ο Έισι είχε σε αυτό το διάστημα κορωνοϊό, τενοντίτιδα για αρκετό καιρό, ενώ πέρασε γαστρεντερίτιδα και αμυγδαλίτιδα και μάλιστα σε βαριά μορφή.

Όλα αυτά μαζί με το γεγονός ότι είχε να παίξει και έναν χρόνο μπάσκετ τον πήγαν πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά ο τελευταίος παίκτης του ροτέισον και τώρα να παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο συμμετοχής.

Οι λόγοι της παραμονής του στον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυνατότητες του, αλλά και την κατάσταση του, όμως έχει αποφασίσει να τον κρατήσει στο ρόστερ τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Ακόμη και αν δεν επανέλθει.

Οι λόγοι είναι δυο και είναι εξίσου σημαντικοί για να είναι υγιής ο Ολυμπιακός. Ο ένας είναι ότι ο Έισι είναι ένα δυνατό και γερό κορμί που μπορεί να ανταπεξέλθει σε μονομαχίες και να προσφέρει λύσεις στο παιχνίδι της ομάδας. Ειδικά σε περιπτώσεις όπως η τωρινή που ο Μουσταφά Φαλ είναι εκτός, αφού παίρνει παραπάνω χρόνο και συνεισφέρει… Αυτός είναι ο ένας λόγος ταυτόχρονα όμως με το γεγονός ότι έχει αποδεχτεί τον ρόλο του στην ομάδα. Κάτι που του έχει διαμηνύσει και ο Έλληνας τεχνικός.

Από εκεί και πέρα όμως ο δεύτερος λόγος πιθανόν όπως εξελίσσεται η σεζόν να είναι και ο πιο σημαντικός. Ο Έισι είναι ένας από τους Αμερικανούς που τα τελευταία χρόνια έχει ταιριάξει περισσότερο από σχεδόν όλους στην ιδιοσυγκρασία του συλλόγου.

Παράλληλα, με το γεγονός λοιπόν ότι δεν κάνει παράπονα, αλλά και ότι η πλειονότητα στα αποδυτήρια τον εκτιμάει και σαν παίκτη και σαν χαρακτήρα, έχουν φέρει τον Μπαρτζώκα σε αυτό το σημείο. Να έχει αποφασίσει να τον διατηρήσει στην ομάδα και γιατί τον χρειάζεται στα αποδυτήρια, αλλά και στον πάγκο για μερικά χρήσιμα λεπτά, αλλά και γιατί δεν θέλει να διαταράξει τις ισορροπίες στην ομάδα. Ειδικά από τη στιγμή που αυτό το διάστημα ρολάρει…

Τα καλύτερα του Έισι με τον Ιωνικό:

Τι έχει πει ο Μπαρτζώκας για τον Έισι:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ