Ο Παπαγιάννης έτοιμος για ΝΒΑ…

Ο Παπαγιάννης έτοιμος για ΝΒΑ…

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έδειξε στην εφετινή Εurolegue ότι το μέλλον του είναι στο NBA. Πρώτος σε ριμπάουντ και τάπες στη διοργάνωση.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έκανε τη φετινή χρονιά την χειρότερη του πορεία στην ιστορία της Euroleague, καθώς μετά τη νίκη του επί της Φενέρμπαχτε στην Τουρκία με 62-59 στην τελευταία του αγωνιστική των υποχρεώσεων του διοργάνωση απέφυγε την τελευταία θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Βέβαια μπορεί να έκανε την χειρότερη του χρονιά στην διοργάνωση, όμως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν ένα λόγο να χαμογελούν και αυτός ακούει στο όνομα Γιώργος Παπαγιάννης, καθώς ο Έλληνας ψηλός πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν στην Euroleague, όντας ο κορυφαίος ριμπάουντερ και μπλοκέρ στη διοργάνωση.

Ο θηριώδης σέντερ ολοκλήρωσε τη regular season ως πρώτος σε ριμπάουντ και μπλοκ στη διοργάνωση ξεπερνώντας μάλιστα τον, Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης στη λίστα των κορυφαίων ριμπάουντερ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με μέσο όρο 8.2 ριμπάουντ ανά ματς σε συνολικά 29 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε, την ώρα που ο Ταβάρες έμεινε πίσω του με 7.8 έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι παραπάνω.

Επιπλέον στην πεντάδα των κορυφαίων ριμπάουντερ της Euroleague βρίσκονται οι Νίκο Μέλι της Αρμάνι Μιλάνο (6.7), ο Τόνιε Τζέκιρι της Ούνικς (6.5) και ο Λουκ Σίκμα της Άλμπα Βερολίνου (6.3). Αν δει κανείς τα περσινά στατιστικά του Γιώργου Παπαγιάννη θα καταλάβει ότι φέτος πραγματοποίησε την καλύτερη του σεζόν με το τριφύλλι, καθώς πέρσι είχε κατά μέσο όρο 5.4 ριμπάουντ σε 32 παιχνίδια.

Ακόμα ο Έλληνας ψηλός δεν σταμάτησε εκεί, καθώς πέρα από κορυφαίος ριμπάουντερ στη διοργάνωση αναδείχθηκε και ο κορυφαίος μπλοκέρ στην κανονική διάρκεια της φετινής Euroleague. O Γιώργος Παπαγιάννης κυριάρχησε στην άμυνα, καθώς στα 29 παιχνίδια που αγωνίστηκε πραγματοποίησε 50 τάπες δηλαδή 1,9 τάπες ανά αγώνα, ενώ ο Έντι Ταβάρες έκανε 49 τάπες δηλαδή 1,6 ανά ματς.

Οι εμφανίσεις αυτές του Γιώργου Παπαγιάννη στη φετινή σεζόν της Euroleague έχουν προκαλέσει και τον θαυμασμό του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο, ο οποίος πρόσφατα είχε αναφέρει πως το μέλλον του μέλλον του Έλληνα σέντερ είναι στο ΝΒΑ. Πάντως ο Αμερικανός προπονητής είναι από τους λίγους που είχαν πιστέψει στο ταλέντο και στα προσόντα του Έλληνα σέντερ και αυτό ήταν κάτι που ανέφερε διαρκώς κατά την διάρκεια  της θητείας του στο τριφύλλι.

Οι κορυφαίοι ριμπάουντερ της regular season στη EuroLeague

Γιώργος Παπαγιάννης (8.2)

Γουόλτερ Ταβάρες (7.8)

Νίκολο Μέλι (6.7)

Τόνιε Τζέκιρι (6.5)

Λουκ Σίκμα (6.3)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ