Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-74

Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-74

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε... σκούρα απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 84-74 και να κάνει το 1-0 στη σειρά.

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα play-offs της Euroleague η Ρεάλ Μαδρίτης, που παρότι ζορίστηκε απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 84-74 και να κάνει το πρώτο βήμα, φέρνοντας τη σειρά στο 1-0.

Οι Μερένχες είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως δεν μπορούσαν να… καθαρίσουν το ματς, καθώς οι Ισραηλινοί παρέμεναν σε απόσταση βολής και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την αντεπίθεσή τους. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι οι Ισπανοί πήραν το ροζ φύλλο αγώνα φτάνοντας στην πρώτη νίκη.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν Φαμπιέν Κοζέρ με 20 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ που πρόσθεσε άλλους 15. Από τους φιλοξενούμενους προσπάθησαν οι Σκότι Γουίλμπεκιν με 20 και Ρομάν Σόρκιν με 12.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης επέβαλλε τον ρυθμό της κρατώντας τη Μακάμπι κάτω από τους είκοσι πόντους στις δύο αρχικές περιόδους με την εξαιρετική της άμυνα, ενώ επιθετικά, βρήκε κάποιες λύσεις από τους Κοζέρ και Χάνγκα, την στιγμή που ο Γουίλμπεκιν και ο Νάναλι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν την «ομάδα του λαού» κοντά στο σκορ. Κάτι που ουσιαστικά το κατάφεραν, αφού οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα να δείχνει 47-38 υπέρ των «Μερένχες».

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι παρέμεινε ισορροπημένο, με το επιμέρους σκορ να είναι 18-18, με αποτέλεσμα, ούτε η Ρεάλ να μπορεί να πάρει μια καλύτερη διαφορά και να ξεφύγει κι άλλο, αλλά ούτε και η Μακάμπι να πλησιάσει περισσότερο, βάζοντας δύσκολα στο σύνολο του Πάμπλο Λάσο.

Η τελευταία περίοδο, οι Ισπανοί διαχειρίστηκαν σωστά το ματς, κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά που είχαν πάρει και στα εναπομείναντα λεπτά να φτάσουν ακόμα και σε διψήφιο προβάδισμα που εν τέλει το διατήρησαν σχετικά άνετα, φτάνοντας στο τελικό 84-74 και κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

Tα δεκάλεπτα: 25-19, 47-38, 65-56, 84-74.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ