Μπαρτσελόνα και Μπάγερν μονομαχούν για μία θέση στο Final 4

Μπαρτσελόνα και Μπάγερν μονομαχούν για μία θέση στο Final 4

Η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί απόψε (21:00) τη Μπάγερν Μονάχου για το Game 5 των πλέι οφ της Euroleague. Το Final 4 έχει χώρο μόνο για μία.

«Πέφτει η αυλαία» των πλέι οφ της Euroleague το διήμερο Τρίτη (3/5) και Τετάρτη (4/5), με τους 5ους αγώνες σε δύο ζευγάρια, όταν και διακυβεύονται τα δύο τελευταία «εισιτήρια» για το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου (19-21/5).

Απόψε στις 21:00, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Το… παράδοξο φέτος είναι πως τη σειρά εξάντλησαν η πρώτη Μπαρτσελόνα και ο δεύτερος Ολυμπιακός στην κανονική περίοδο απέναντι στην 8η Μπάγερν και την 7η Μονακό αντίστοιχα, την ώρα που η 3η Αρμάνι Μιλάνο αποκλείστηκε με 3-1 από την 6η στην κανονική περίοδο και κάτοχο του τίτλου Αναντολού Εφές, ενώ η 4η και πολυνίκης στη διοργάνωση με 10 τίτλους Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η μόνη ομάδα που προκρίθηκε στο φάιναλ φορ με «sweep», δηλαδή με 3-0 έναντι της 5ης Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η πρώτη στην κανονική περίοδο Μπαρτσελόνα δεν… περίμενε πως η Μπάγερν θα την έφερνε στη δυσάρεστη θέση να διεκδικήσει σε 5ο αγώνα την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Οι Καταλανοί ήταν παρόντες στο f-4 πέρυσι, στην Κολωνία, όπου συμβιβάστηκαν με τη 2η θέση, αφού στον τελικό ηττήθηκαν με 81-86 από την Αναντολού Εφές.

Πριν το φάιναλ φορ του 2021, οι «μπλαουγκράνα» μετρούσαν 7 χρόνια χωρίς φάιναλ φορ, δηλαδή από το 2014, όταν τερμάτισαν στην 3η θέση, στο Mediolanum Forum του Μιλάνο. Φέτος, όμως η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε μια απίστευτη σεζόν στην κανονική περίοδο, την οποία και ολοκλήρωσε στην πρώτη θέση με 21 νίκες – 7 ήττες (χωρίς τις τρεις ρωσικές ομάδες).

Κι ενώ στο Game 1 με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι στο Παλάου Μπλαουγκράνα έφτασε άνετα στη νίκη με 77-67 χάρη στους 19 πόντους του Μπράντον Ντέιβις, στο Game 2 ηττήθηκε με 75-90 με κορυφαίο των Γερμανών τον Ντεσόν Τόμας με 25 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Στο Μόναχο, η Μπάρτσα αντέδρασε και πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας με 66-75, αφού ο Νίκολα Μίροτιτς… οργίασε, με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Στον 4ο αγώνα, όμως οι Βαυαροί ισοφάρισαν σε 2-2 (59-52) σε ένα παιχνίδι που οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και που στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου η Μπάγερν είχε ξεφύγει με +18 (58-40).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ