Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Πρίντεζης ξέρει… (vids)

Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Πρίντεζης ξέρει… (vids)

Σε αυτά τα ματς ξεχωρίζουν οι μεγάλες προσωπικότητες. Οι ηγέτες. Όπως είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο έμπειρος φόργουορντ καλείται να βγει μπροστά και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο Final 4 του Βελιγραδίου.

Η ώρα που ξεχωρίζουν οι άνδρες από τα παιδιά. Αυτή είναι η ώρα του Game 5 των πλέι οφ της Euroleague. Το παιχνίδι που βγαίνουν μπροστά οι ηγέτες. Αυτοί που ξεχωρίζουν για τις ικανότητές τους, αλλά και για την προσωπικότητά τους. Παίκτες όπως ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο… Αγιος Γιώργος του Ολυμπιακού. Ενας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και αναμφίβολα ένας από τους θρύλους του πειραϊκού συλλόγου. Ένα τοτέμ για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ενας παίκτης που έχει γράψει ιστορία με τα ερυθρόλευκα και έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές χαράς και περηφάνιας στον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο θρύλος του Θρύλου, με τον Μπαρτζώκα να ποντάρει πολλά πάνω του ενόψει της αποψινής μάχης με την Μονακό (21:30), για τα πλέι οφ της Euroleague.

Το Game 5 που θα κρίνει ποια ομάδα θα περάσει στο Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ, όπου βρίσκονται ήδη οι Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Τούρκοι μάλιστα θα είναι η ομάδα που θα βρει απέναντί της ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός – Μονακό, με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν σαν… τρελοί την πρόκριση. Μια πρόκριση, την οποία θα διεκδικήσουν σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ.

Όπως έχουν ανακοινώσει οι Πειραιώτες, τα εισιτήρια για το παιχνίδι με τη Μονακό έχουν εξαντληθεί και το βράδυ της Τετάρτης δεν θα πέφτει… καρφίτσα στο φαληρικό Στάδιο. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα προσπαθήσουν να δώσουν ώθηση στην ομάδα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για μια μεγάλη μάχη. Μια μάχη, στην οποία θα έχει «στρατηγό» τον Γιώργο Πρίντεζη. Τον πιο έμπειρο παίκτη του. Έναν παίκτη, που ξέρει από Game 5, αφού βρισκόταν στο ρόστερ του πειραϊκού συλλόγου και τις τρεις προηγούμενες φορές που οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν σε αντίστοιχη θέση.

Το 2013, το 2014 και το 2017. Τρεις φορές, δύο προκρίσεις για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα και οι δύο προκρίσεις ήταν στο ΣΕΦ. Εντός έδρας. Όπως και το Game 5 με τη Μονακό. Σε αυτά τα ματς βγαίνουν μπροστά οι μεγάλες προσωπικότητες. Όπως είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο έμπειρος άσος και στα δύο προηγούμενα εντός έδρας Game 5 ήταν εξαιρετικός.

Το 2013 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Εφές του Τουντσερί και έψαχνε τη νίκη, που θα του έδινε το εισιτήριο για το Final 4. Οι Ερυθρόλευκοι δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά το παιχνίδι και βρέθηκαν στο -15 (23-38), αλλά με μια επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο γύρισαν… τούμπα την αναμέτρηση και επικράτησαν με 82-72, παίρνοντας την πρόκριση για το Final 4 του Λονδίνου. Ο Πρίντεζης μαζί με τον Σπανούλη ήταν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος φόργουορντ είχε 15 πόντους, με 4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος.

Το 2017 οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωποι στα πλέι οφ της Euroleague με την Εφές. Αυτή τη φορά προπονητής της τούρκικης ομάδας ήταν ο Περάσοβιτς. Όπως και το 2013, η σειρά κρίθηκε στα πέντε παιχνίδια. Το Game 5 μάλιστα έγινε και πάλι στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 87-78. Ο Πρίντεζης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των Πειραιωτών, έχοντας 14 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Κομβικός, όπως και το 2013.

Οπως στο Game 1

Οι Πειραιώτες, όπως και στις δύο σειρές με την Εφές, είχαν και φέτος τον πλεονέκτημα της έδρας. Στο Game 1 με τους Μονεγάσκους επικράτησαν με 71-54 και στο δεύτερο ηττήθηκαν με 96-72. Στο πρώτο ματς ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν καθοριστικός και έπαιξε κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας 12 πόντους. Μάλιστα, ολοκλήρωσε το ματς χωρίς να χάσει σουτ! Είχε 1/1 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 4/4 βολές, ενώ επίσης κατέβασε 1 ριμπάουντ. Ενας πραγματικός ηγέτης. Μια εμφάνιση που θέλουν άπαντες στο μεγάλο λιμάνι να επαναλάβει ο Πρίντεζης στο Game 5, για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση για το Final 4 του Βελιγραδίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ