Από τον Ντόρσεϊ, στον Τζέιμς και τον Λάρκιν: Οι κορυφαίοι free agents της Euroleague

Από τον Ντόρσεϊ, στον Τζέιμς και τον Λάρκιν: Οι κορυφαίοι free agents της Euroleague

«Καυτό» αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι στη Euroleague, καθώς πάρα πολλοί σταρ μένουν ελεύθεροι, με όλη την Ευρώπη στα... πόδια τους.

Η Εφές Αναντολού είναι η πρωταθλήτρια της Euroleague για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, επικρατώντας στον τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με 58-57.

Σε ένα κατακόκκινο Final Four, ο Ολυμπιακός μετά από μια σπουδαία σεζόν τερμάτισε στην τέταρτη θέση, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό να πρωταγωνιστήσει και τα επόμενα χρόνια.

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι επικεντρώνονται στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στον σχεδιασμό της νέας σεζόν, που περιλαμβάνει την απόφαση του free agent Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και την ενίσχυση της ομάδας.

Το φετινό καλοκαίρι ωστόσο εκτός από τον Ολυμπιακό, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «καυτό» για τις περισσότερες ομάδες της Euroleague. Αυτό μιας και υπάρχει ένα πολύ μεγάλος αριθμός από σταρ και κομβικούς παίκτες που μένουν ελεύθεροι, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει πανικός. Ήδη, έχουν ξεκινήσει να ακούγονται πολλά και διάφορα σενάρια που δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στη «δεξαμενή» των ελεύθερων εξάλλου υπάρχουν παίκτες από όλες τις κορυφαίες ομάδες και τουλάχιστον 15-20 που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ο Ολυμπιακός «καίγεται» να τον κρατήσει, μέχρι τους Σέιν Λάρκιν, Μάικ Τζέιμς και Γουίλ Κλάιμπερν, to10.gr παρουσιάζει τους καλύτερους παίκτες της Euroleague που μένουν ελεύθεροι.

Τα τρία πιο μεγάλα ονόματα και βάση συμβολαίου που θα κυκλοφορούν ελεύθερα είναι οι Μάικ Τζέιμς, Σέιν Λάρκιν και Γουίλ Κλάιμπερν. Αυτοί οι τρεις είναι και οι πιθανότεροι να έχουν πρόταση ακόμη και από το ΝΒΑ, όμως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν το καλοκαίρι.

Όλα δείχνουν ότι ο Τζέιμς θα φύγει από τη Μονακό, όπως και ο Κλάιμπερν από την ΤΣΣΚΑ, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα παίξει στη Euroleague η ρωσική αρκούδα. Μάλιστα, ο Αμερικανός φέρεται να έχει συμφωνήσει ήδη με την Εφές. Από εκεί και πέρα, εκτός από αυτούς τους τρεις, θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι Μπράντον Ντέιβις (Μπαρτσελόνα), Μάλκολμ Ντιλέινι (Μιλάνο), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Μιλάνο), Νάντο Ντε Κολό και Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε, που αυτή τη στιγμή επίσης δεν θα μείνουν στις ομάδες τους.

Κι αν κανείς νομίζει ότι η λίστα σταματάει εδώ είναι γελασμένος, πολύ απλά, διότι ελεύθεροι μένουν και οι Γουέιντ Μπόλντγουιν (Μπασκόνια), Νταρούν Χίλιαρντ (Μπάγερν), Έλι Οκόμπο (Βιλερμπάν), Ντουέιν Μπέικον (Μονακό), Ντόντα Χολ (Μονακό), Τζον Μπράουν (Ούνικς) Αιζέια Κάνααν (Ούνικς) και Ντέρικ Γουίλιαμς (Μακάμπι).

Από όλους αυτούς οι περισσότεροι μιλούν με τις ομάδες τους για νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, όμως υπάρχει και έντονο ενδιαφέρον και από τις υπόλοιπες ομάδες της Euroleague. Ξεχωριστές περιπτώσεις είναι οι Κάνααν και Μπράουν που ανήκουν στην Ούνικς και τα πάντα σχετικά με το αν θα πάρουν νέο συμβόλαιο από τη ρωσική ομάδα θα εξαρτηθούν από το αν θα μπορέσει να μπει και φέτος στη Euroleague. Κάτι που τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τον πόλεμο σε εξέλιξη στην Ουκρανία φαντάζει απίθανο.

Τελευταίος στη λίστα θα είναι ο Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ έκανε μια μεγάλη σεζόν με τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι μιλάνε ήδη μαζί του για ανανέωση, όμως δεν έχει κατασταλάξει ακόμη.

Ο ίδιος πάντα κοιτάει προς το ΝΒΑ, ενώ αν δεν ανανεώσει πριν ολοκληρωθεί η σεζόν δεδομένα θα υπάρξει ενδιαφέρον και από τις ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν να διαθέσουν χρήματα. Ομάδες όπως η Μονακό, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, αλλά και οι Εφές και Φενέρ. Όμως αν μείνει στην Ευρώπη ο Ντόρσεϊ, φαίνεται πως ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα έχει και πάλι τον πρώτο λόγο.

Οι κορυφαίοι free agents της Euroleague

1. Μάικ Τζέιμς (Μονακό)
2. Σέιν Λάρκιν (Εφές)
3. Μπραντον Ντέιβις (Μπαρτσελόνα)
4. Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Μιλάνο)
5. Μάλκολμ Ντιλέινι (Μιλάνο)
6. Γουίλ Κλάιμπερν (ΤΣΣΚΑ)
7. Νταρούν Χίλιαρντ (Μπάγερν)
8. Νάντο Ντε Κολό (Φενέρμπαχτσε)
9. Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε)
10. Τάιλερ Ντόρσεϊ (Ολυμπιακός)
11. Γουέιντ Μπόλντγουιν (Μπασκόνια)
12. Έλι Οκόμπο (Βιλερμπάν)
13. Ντουέιν Μπέικον (Μονακό)
14. Ντόντα Χολ (Μονακό)
15. Τζον Μπράουν (Ούνικς Καζάν)
16. Αιζέια Κάνααν (Ούνικς Καζάν)
17. Ντέρικ Γουίλιαμς (Μακάμπι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ