Γκουντάιτις : «Έχει ότι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να πάει Final 4»

Γκουντάιτις : «Έχει ότι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να πάει Final 4»

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις μέσα από to10.gr μιλάει αποκλειστικά για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, την πορεία της Αρμάνι Μιλάνο και το πώς θα πρέπει η ομάδα του να παίξει απέναντι στους «πράσινους».

Το ταξίδι της Αρμάνι Μιλάνο και φέτος στην Ευρωλίγκα ήταν απογοητευτικό. Εμφατικές κινήσεις από τους Ιταλούς, παίκτες με πλούσιο ταλέντο και παραστάσεις, αλλά από χημεία και μπάσκετ; Ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα.

Οι Μιλανέζοι είναι στην 14η θέση έχοντας ρεκόρ 10-19 και σίγουρα βάσει των χρημάτων που ξοδεύτηκαν το καλοκαίρι, απέτυχαν και πάλι παταγωδώς στην διοργάνωση.

Μοναδικά κέρδη για τους Ιταλούς ήταν η απόκτηση και ταυτόχρονη ανάδειξη παικτών, που έχουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη και γιατί όχι, να τους δούμε και στο ΝΒΑ.

Ένας από αυτούς, ο Αρτούρας Γκουντάιτις. Ο Λιθουανός είναι εκπληκτικός φέτος. Κλείνει όπως όλα δείχνουν τη σεζόν με 10 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας 93/138 δίποντα δηλαδή ποσοστό 67,4%, ενώ παράλληλα κατεβάζει 6,2 ριμπάουντ και μοιράζει τουλάχιστον μία τάπα ανά ματς (31 κοψίματα σε 28 παιχνίδια).

Οντας στην παρθενική του σεζόν στην Ευρωλίγκα και έπειτα από τα δύο χρόνια του στη Λιέτουβος Ρίτας, ο 24χρονος Λιθουανός, θα αντιμετωπίσει μαζί με τους συμπαίκτες του τον Παναθηναϊκό, στην τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Αδιάφορο παιχνίδι για την Αρμάνι, κομβικής σημασίας για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Το10.gr μίλησε με τον Αρτούρας Γκουντάιτις θέλοντας να μάθει το πως είναι τα πράγματα στο Μιλάνο και εννοείται όσα περιμένουμε να δούμε για τη μάχη με τον Παναθηναϊκό στο MEDIOLANUM FORUM.

– Το φετινό σας ταξίδι στην Ευρωλίγκα σταματάει την Πέμπτη. Αυτή θα είναι και η τελευταία παράστασή σας μπροστά στο κοινό σας. Τι περιμένεις από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό; Και πάνω από όλα, γίνεται μου πεις τι πήγε στραβά και δεν μπόρεσε η Αρμάνι φέτος να περάσει στα πλέι οφ;

«Θέλουμε να κλείσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Ήμασταν μία εντελώς καινούρια ομάδα και χρειαζόμασταν χρόνο για να βελτιωθούμε και να παίξουμε σύμφωνα με τις πραγματικές ικανότητές μας. Σαν… απόδειξη γι αυτά που λέω, παίζουμε πολύ καλύτερα τώρα από ότι παίζαμε νωρίτερα στη σεζόν, περίοδο που χάσαμε επίσης κάποια ματς που ειλικρινά αξίζαμε να κερδίσουμε. Αν ήμασταν όπως τώρα εκείνη την περίοδο τότε θα ήμασταν κοντά στα πλέι οφ. Μην σου πω θα είχαμε περάσει. Εχουμε να βελτιώσουμε πολλά όμως σίγουρα έχουμε κάνει βήματα προς τα εμπρός».

– Είναι η πρώτη σου χρονιά στην Ευρωλίγκα. Αυτή έγινε με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το μέλλον; Η αλήθεια είναι ότι έχεις εντυπωσιάσει με όσα έχεις καταφέρει φέτος στη διοργάνωση…

«Είμαι παίκτης της Ολίμπια και πολύ χαρούμενος που μένω σε μία πόλη όπως το Μιλάνο. Είναι μία τέλεια εμπειρία μέχρι στιγμής και ειλικρινά βλέπω μέλλον μπροστά μας. Και για μένα και για την ομάδα, που μπορούμε αμφότεροι να δούμε τη σεζόν που πέρασε και ως διδακτική. Την επόμενη χρονιά λοιπόν, με όποια προσθήκη και να γίνει, περιμένουμε αρχικά να ξεκινήσουμε καλά ως ομάδα και στην πορεία να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο».

– Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί φέτος να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών, να πάρει το πλεονέκτημα έδρας και ακόμα και χωρίς αυτό να προκριθεί στο Final 4 του Βελιγραδίου. Ποια είναι η άποψή σου για τον τελευταίο σου αντίπαλο για φέτος στην Ευρωλίγκα;

«Για μένα ο Παναθηναϊκός διαθέτει ότι χρειάζεται για να φτάσει στο Final 4. Όπως και να το δει κανείς έχει μία ομάδα με πολύ δυνατό ρόστερ. Από την άλλη,πρέπει να πω ότι εάν καταφέρει τελικά να πάρει το πλεονέκτημα έδρας θα είναι κάτι τεράστιο για αυτούς, ειδικά μετά την σεζόν που έχουν κάνει και σίγουρα θα τους δώσει κάποιο αβαντάζ για τα πλέι οφ. Δεν γίνεται όμως να ξεχνάμε πως στην Ευρωλίγκα κάθε ομάδα είναι ικανή να κερδίσει παντού, άρα περιμένω εντελώς απρόβλεπτα τα πλέι οφ».

-Σε αυτό το παιχνίδι λοιπόν που έρχεται, θα αντιμετωπίσεις τον Νικ Καλάθη. Μπορείτε να τον σταματήσετε; Γιατί πρόκειται έναν παίκτη που κάλλιστα θα μπορούσε να βγει και MVP φέτος, έχοντας 14,1 πόντους κατά μέσο όρο και 8,2 ασίστ ανά ματς…

«Σίγουρα ο Καλάθης είναι ένας από τους κορυφαίος παίκτες στην Ευρωλίγκα. Δεν μπορεί κανείς να πει το αντίθετο. Και για αυτό δικαίως είναι και ανάμεσα στους παίκτες που θα διεκδικήσουν το βραβείο του MVP φέτος. Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο αυτός ο εντυπωσιακός πραγματικά παίκτης. Από την μεριά μας πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ. Για να μπορέσουμε λοιπόν να κερδίσουμε το παιχνίδι στην έδρα μας, οφείλουμε να παίξουμε σαν ομάδα και να εστιάσουμε επάνω σε αυτούς, ανεξάρτητα το πόσο καλή ομάδα όντως είναι…».

– Κλείνοντας θα ήθελα να μου περιγράψεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Παναθηναϊκού. Σε εντυπωσίασε κάτι στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ;

«Το κλειδί σίγουρα είναι να είμαστε υπομονετικοί στην επίθεση, ειδικά στον τρόπο που αμύνονται με τις αλλαγές τους. Πρέπει να τρέξουμε σωστά τα συστήματά μας για να μπορέσουμε ταυτόχρονα να ελέγξουμε τον ρυθμό. Πρέπει να είμαστε κοντά τους και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας μέχρι το τέλος. Όπως είπα νωρίτερα, το τελευταίο διάστημα παίζουμε καλά και στο ματς με τον Παναθηναϊκό πρέπει να το δείξουμε και πάλι αυτό στο παρκέ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ