Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Γιανκούνας

Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Γιανκούνας

Ο Παούλιους Γιανκούνας έριξε τους τίτλους τέλους στην καριέρα του.

Την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, σε ηλικία 38 ετών, πήρε ο Παούλιους Γιανκούνας. Ο Λιθουανός φόργουορντ/σέντερ αγωνίστηκε για τελευταία φορά χθες βράδυ και… αποστρατεύεται ως ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Γεννημένος στο Κάουνας, ο Γιανκούνας έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της Ζαλγκίρις την αγωνιστική περίοδο 2003-04, όταν ήταν συμπαίκτης του θρύλου της ομάδας, Άρβιντας Σαμπόνις. Αγωνίστηκε στους «πράσινους» για τις 18 από τις επόμενες 19 σεζόν, καθώς φόρεσε για ένα χρόνο τη φανέλα της Χίμκι.

Αποχωρεί από την ενεργό δράση ως ο κορυφαίος ριμπάουντερ όλων των εποχών στη Euroleague με 2.010 «σκουπίδια», ενώ είναι επίσης πρώτος σε συμμετοχές σε αγώνες (392), πέμπτος σε εύστοχα δίποντα (1.011), όγδοος στο σκοράρισμα (3.241 πόντοι) και 13ος στα κλεψίματα (250) στη διοργάνωση. Είχε μέσο όρο 8.3 πόντους και 5.1 ριμπάουντ στη σπουδαία καριέρα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Σε επίπεδο διακρίσεων, ο Γιανκούνας ήταν μέλος της Ζαλγκίρις που έφτασε στο φάιναλ φορ της Euroleague για το 2018, αναδείχθηκε MVP του μήνα για τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης τη σεζόν 2017-18. Εντός των συνόρων, πανηγύρισε 15 πρωταθλήματα (κατακτώντας δις το βραβείο του MVP των τελικών) και εννέα κύπελλα Λιθουανίας, καθώς και τέσσερις τίτλους στη Βαλτική Λίγκα. Με την εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010, το ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ του 2015 και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό του 2007.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ