Όλο το παρασκήνιο με Λάσο: Η απόλυση του γιατρού, η επιλογή Χεζόνια και η… Μπαρτσελόνα

Όλο το παρασκήνιο με Λάσο: Η απόλυση του γιατρού, η επιλογή Χεζόνια και η… Μπαρτσελόνα

Ο Πάμπλο Λάσο που απολύθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η βασίλισσα που είναι στο επίκεντρο της κριτικής και η Μπαρτσελόνα. Όλα όσα οδήγησαν στο ξαφνικό αντίο στον Ισπανό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε σε μια κίνηση που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στην Ισπανία τη Δευτέρα, καθώς απέλυσε τον Πάμπλο Λάσο. Ο Ισπανός τεχνικός που βρισκόταν από το 2011 στο τιμόνι της βασίλισσας αποτελεί παρελθόν, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι και τον τελικό της Euroleague.

Προφανώς οι λόγοι δεν είναι αγωνιστικοί για την ξαφνική απόλυση του, ενώ στην Ισπανία τα ΜΜΕ μιλούν μεν για έκπληξη, αλλά όπως τονίζεται η αφορμή ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Ο πραγματικός λόγος που έφυγε είναι οι κακές σχέσεις του με τον γενικό διευθυντή του τμήματος μπάσκετ, Χουάν Κάρλος Σάντσεθ. Κάτι που ισχύει πάρα πολλά χρόνια.

Η Marca μια μέρα μετά την ακατανόητη κίνηση της Ρεάλ με τον Λάσο προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με το θέμα, ενώ παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο στην υπόθεση. Από το 2011 λοιπόν, Σάντσεθ είχε καταλήξει αναγκαστικά στην επιλογή του Λάσο το 2011, επειδή η πρώτη επιλογή για τον πάγκο, Γιάσμιν Ρέπεσα, είχε υποχρεώσεις με την εθνική Κροατίας.

Τρία χρόνια μετά και πιο συγκεκριμένα το 2014 και πάλι ο Σάντσεθ ήθελε την απόλυση του για να φέρει τον δικό μας, Φώτη Κατσικάρη, όμως οι υποχρεώσεις του δεν τον έφεραν. Ο γενικός διευθυντής της βασίλισσας απέλυσε τους συνεργάτες του Λάσο, κράτησε όμως τον ίδιο και δικαιώθηκε, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες και πανηγύρισε η Ρεάλ από τότε 18 τίτλους σε 8 χρόνια με εκείνον στο τιμόνι.

Ο Σάντσεθ λοιπόν θέλει να «φάει» καιρό τον Λάσο, ενώ δεν του άρεσαν οι σχέσεις που είχε με παίκτες όπως ο Μίροτιτς που έφυγε πριν μερικά χρόνια, αλλά και πιο πρόσφατα με τους Λαπροβίτολα και Ερτέλ, με τον Γάλλο να μένει εκτός ομάδας λόγω του χαρακτήρα του και τον Ισπανό τεχνικό να δικαιώνεται, αφού είχε απολογισμό 18 νίκες και 3 ήττες από εκείνο το διάστημα και μετά.

Ο Λάσο δεν είχε επιλέξει κανέναν από τους δυο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Μάριο Χεζόνια που είναι η τελευταία προσθήκη της Ρεάλ, χωρίς την έγκριση του. Η πρόφαση όμως για να φύγει ο Λάσο ήταν η περιπέτεια της υγείας του σύμφωνα με το δημοσίευμα και ειδικότερα το γεγονός ότι πέρασε έμφραγμα πριν μερικές εβδομάδες.

Η απόλυση του γιατρού της ομάδας, Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ, ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει την αναρρωτική άδεια του Πάμπλο Λάσο είναι που έφερε την κατάσταση στο απροχώρητο. Με αυτή η διοίκηση της Ρεάλ ήθελε ουσιαστικά να ωθήσει τον προπονητή στην έξοδο, όπως και έγινε. Ο 54χρονος προπονητής διαμήνυε παντού πως μετά την περιπέτεια με την καρδιά του είναι απόλυτα υγιής και έτοιμος να επιστρέψει όμως τελικά σκοπός του Σάντσεθ ήταν η απόλυση του και η επιλογή για πρώτο προπονητή αυτή του Τσους Ματέο.

Ο Λάσο πλέον ως ελεύθερος θα απασχολήσει πολύ ομάδες της Euroleague. Ήδη κυκλοφορεί ένα «τρελό» σενάριο στην Ισπανία που λέει για ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και μάλιστα για να τον αποκτήσει άμεσα. Αν όχι από το καλοκαίρι λόγω του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όταν έρθει η δύσκολη ώρα και η πίεση για επιτυχίες και αποτελέσματα στη ομάδα της Καταλωνίας.

Μετά από 11 χρόνια λοιπόν ο Λάσο έφυγε και προκάλεσε σοκ στον κόσμο της ομάδας που τον αγαπάει και τον σέβεται. Πάνω από το 60% θεωρεί λάθος την απόφαση να απολυθεί ένας προπονητής που σε 11 χρόνια πήρε 22 τίτλους και 659 νίκες (σε 860 επίσημα ματς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ