Ουίλτζερ : «Δυνατότεροι στα πλέι οφ με την επιστροφή των τραυματιών»

Ουίλτζερ : «Δυνατότεροι στα πλέι οφ με την επιστροφή των τραυματιών»

Τo10.gr μίλησε με τον Κάιλ Ουίλτζερ μετά το ματς με τη Ζαλγκίρις για ότι περιμένει στη συνέχεια της Ευρωλίγκας, για τον ίδιο αλλά και τον Ολυμπιακό.

Από εκεί που ήταν εκτός ροτέισον, οι τραυματισμοί τον έφεραν δεύτερο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού και αναγκαίο στο «ερυθρόλευκο» ροτέισον. Ο Κάιλ Ουίλτζερ πρέπει μετά το ματς με τη Ζαλγκίρις να ήταν ο πιο απογοητευμένος παίκτης της ομάδας του Πειραιά καθώς πέτυχε το κάρφωμα που έφερε το ματς στην παράταση και παραλίγο να γίνει ο λυτρωτής του Ολυμπιακού με το επιθετικό ριμπάουντ του και το προβάδισμα στη τελευταία 8,4 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Ο Καναδός φόργουορντ, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την ήττα από τους Λιθουανούς και στάθηκε στην επόμενη μέρα της ομάδας του.

Αναφορικά με το ματς ο Ουίλτζερ είπε: «Σκόραραν πολύ εύκολα και εμείς έπρεπε να φτιάξουμε την άμυνά μας. Κέρδισαν πάρα πολλά επιθετικά ριμπάουντ και ανέκτησαν το προβάδισμα. Εμείς έπρεπε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι και το τέλος» ενώ πρόσθεσε για τις τελευταίες φάσεις που ήταν πρωταγωνιστής «Ειλικρινά δεν σημαίνει τίποτα.  Είναι πολύ άσχημο αυτό για εμάς. Αυτό πλέον που έγινε με τη Ζαλγκίρις σήμερα δείχνει ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα πλέι οφ. Ο προπονητής μας κάνει σπουδαία δουλειά. Όποιος και να παίζει δεν έχει σημασία, γιατί θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας για να φτάσουμε στο Final 4».

Μάλιστα για τον ίδιο δεν λέει κάτι ο αντίπαλος στα πλέι οφ, με τον Ουίλτζερ να τονίζει: «Ειλικρινά δεν έχει σημασία για μας ο αντίπαλος. Ξέρεις όλοι μας ρωτούν με ποιον θα προτιμούσαμε να παίξουμε, αλλά για εμάς είναι κάτι που δεν μπορούμε και να το διαχειριστούμε. Θα προσπαθήσουμε πολύ για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο τέλος. Τα πλέι οφ θα είναι σίγουρα έντονα. Σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να παίξουμε σκληρά για να πάρουμε την πρόκριση».

Για το πώς χάθηκε το ματς με τη Ζαλγκίρις, ο Καναδός φόργουορντ αρκέστηκε στο να πει: «Είναι δύσκολο να χάνεις έτσι ένα παιχνίδι. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να βελτιωθούμε μέσα από τις προπονήσεις στις επόμενες εβδομάδες και ουσιαστικά να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει» για να προσθέσει σχετικά με το αν ο Ολυμπιακός είδε με υπεροψία το ματς:  «Οχι έπαιξαν πολύ καλά αυτοί και εμείς ήμασταν κακοί στην άμυνά μας. Κάθε φορά που σκόραραν, έπαιρναν και ένα προβάδισμα και ξέρεις όταν προέρχεσαι από σερί πόντους τότε το καλάθι φαίνεται μεγαλύτερο. Οτι και να βάραγαν έμπαινε μέσα, οπότε πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ, ο Κάιλ Ουίλτζερ υποστήριξε από τη μεριά του: «Στα πλέι οφ πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, που είναι και το όπλο μας σε όλη τη σεζόν και συχνά είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Πρέπει να ακούμε τους προπονητές και μας και ανεξαρτήτου αντιπάλου να είμαστε καλύτεροι. Θα προετοιμαστούμε όπως σε κάθε άλλο παιχνίδι που παίζουμε. Θα δούμε που ξεχωρίζουν οι αντίπαλοί μας και ουσιαστικά θα τους σταματήσουμε. Όποιος και να είναι ο αντίπαλός μας. Θα παίξουμε σκληρά και θα κάνουμε ότι μας ζητήσουν οι προπονητές μας» και ερωτώμενος για τους τραυματισμούς και τι θα αλλάξει με την επιστροφή τους: «Σίγουρα θα είμαστε δυνατότεροι. Μας λείπουν πάρα πολύ όλοι τους. Επιστρέφοντας όλοι αυτοί οι παίκτες στα πλέι οφ, θα είμαστε έτοιμοι. Θα πραγματοποιήσουν την αποθεραπεία τους και ότι χρειάζεται για να μας δυναμώσουν ξανά. Και είμαι πεπεισμένος ότι θα μας βοηθήσουν να γίνουν καλύτεροι και τους περιμένουμε πως και πως να γυρίσουν».

Αναφορικά τώρα για την  πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα, ο Καναδός τόνισε πως: «Είναι σίγουρα κάτι το διαφορετικό και ειδικά ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι εδώ το παιχνίδι. Τι επιτρέπεται και τι όχι, όπως ας πούμε απλά πράγματα που κάνεις με τα χέρια σου. Είναι να προσαρμοστεί κανείς, όμως είμαι τυχερός που έχω καλούς συμπαίκτες τριγύρω μου που με βοηθούν, όπως και άλλα παιδιά που είναι για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Να προσαρμοστούμε και να είμαστε έτοιμοι» και έκλεισε σχετικά με το πώς θα αντιδράσει αν ζητηθεί να κάνει ότι και την Παρασκευή στα πλέι οφ: «Θα είμαι έτοιμος όποτε μου ζητηθεί να μπω στο παρκέ, να παίξω σκληρά και να κερδίσω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ