Euroleague: Εκτός η ΤΣΣΚΑ αλλά παραμένει μέτοχος

Euroleague: Εκτός η ΤΣΣΚΑ αλλά παραμένει μέτοχος

Χωρίς Μπερτομέου η συνεδρίαση, τι ψήφισαν οι ομάδες.

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις είχαμε στην σημερινή συνεδρίαση της Euroleague, στην οποία είναι η πρώτη χωρίς τον πρώην εκτελεστικό πρόεδρο της  Τζόρντι Μπερτομέου λήφθηκαν 2 πολύ σημαντικές αποφάσεις με την αποβολή της ΤΣΣΚΑ να δεσπόζει, όμως η ρωσική ομάδα θα συνεχίζει να είναι ισότιμο μέλος στις αποφάσεις της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πως για την τελευταία απόφαση οι ψήφοι ήταν 15-5. Μειοψήφησε το μπλοκ των τριών ισπανικών (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) και των δύο τουρκικών ομάδων (Εφές, Φενέρμπαχτσε). Υπέρ της ΤΣΣΚΑ ψήφισαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες και λίγκες.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Καλάθη – Απαντάει άμεσα ο διεθνής γκαρντ

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην συνεδρίαση της Παρασκευής 8 Ιουλίου:

1. Επανεξέταση και έγκριση της λίστας των ομάδων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της Turkish Airlines EuroLeague και 7DAYS EuroCup 2022-2023.

2. Τροποποίηση του καταστατικού των αγώνων της EuroLeague με την προσθήκη νέου άρθρου που διέπει τις συνέπειες της εφαρμογής του άρθρου 151 («απρόβλεπτες περιστάσεις»), ιδίως τον περιορισμό των επιπτώσεων στα δικαιώματα των αδειοδοτημένων σωματείων όσον αφορά τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ