Ολυμπιακός : Η τελευταία ευκαιρία του Χόλις…

Ολυμπιακός : Η τελευταία ευκαιρία του Χόλις…

Ο Αμερικανός φόργουορντ δήλωσε «παρών» με τη Ζαλγκίρις και άπαντες στον Πειραιά περιμένουν κάτι παραπάνω από τον ίδιο.

Το καλοκαίρι ήταν σίγουρα από ονόματα που προκάλεσαν αίσθηση. Ο Χόλις Τόμπσον ήρθε από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, γεμίζοντας αισιοδοξία στον κόσμο του Ολυμπιακού, καθώς με την φυγή του Ματ Λοτζέσκι, η ομάδα του Πειραιά περίμενε πως και πως τον αντικαταστάτη του. Τον παίκτη που οι «ερυθρόλευκοι» θα του δώσουν την μπάλα για να ανοίξουν τις αντίπαλες άμυνες και θα είναι ένας ακόμα πόλος έλξης στην επίθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Έλληνας τεχνικός μάλιστα στήριξε εξ αρχής πολλά πράγματα στον Αμερικανό επάνω, καθώς τον είχε από το ξεκίνημα στην προετοιμασία του και με δάσκαλο και καθοδηγητή τον Βασίλη Σπανούλη, περίμενε ο Χόλις να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Στα πρώτα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν αποτελεσματικός και μάλιστα και εμείς από εδώ, θέσαμε το ερώτημα: «Είναι ο Χόλις Τόμπσον ο αντί-Λοτζέσκι;» 

Οσο και να θέλαμε εμείς όμως, σιγά σιγά ο Τόμπσον έχανε το χρόνο του στο ροτέισον του Ολυμπιακού.

ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ

Ο Κώστας Παπανικολάου είχε για τα καλά επιστρέψει στην αγωνιστική κατάσταση που όλοι περίμεναν και μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου ειχαν επωμιστεί τον ρόλο των σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού. Με την λειψανδρία που είχε προκύψει στο 1-2 των «ερυθρόλευκων» ο Τόμπσον έβρισκε χρόνο στα γκαρντ. Χωρίς να μπορεί να ακολουθήσει στα θέλω του Σφαιρόπουλου και με τρανταχτά αμυντικά προβλήματα ο Αμερικανός χανόταν στο ροτέισον.

Το πρώτο σημαντικό καμπανάκι από τον προπονητή του ήταν στην ήττα από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία, όπου και έπαιξε μόλις 4’ 32’’.

Ακολούθησε μία μικρή αναλαμπή του, όπου απέναντι στην Εφές στην Τουρκόια και την Ζαλγκίρις στο Κάουνας είχε από 11 και 10 ποντους, όμως η κάτω βόλτα δεν άργησε να έρθει και πάλι.

Χαμένος στη… μετάφραση, έγινε λύση ανάγκης για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, όπου και έπαιζε σπαστά τετράλεπτα στο ματς, δίχως να μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά.

ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΑΟΥΝ

Τα κακά αποτελέσματα του Ολυμπιακού, η δική του ανυπαρξία στην επίθεση και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Μπράιαν Ρόμπερτς, ανάγκασαν τους προέδρους της ομάδας για μία τονωτική ένεση στην περιφέρειά της. Ο Μπόμπι Μπράουν ήχησε τέλεια στα αυτιά όλων, όχι όμως και του Χόλις Τόμπσον. Δεν το λέμε βέβαια μέσω ρεπορτάζ αυτό, αλλά ο Χόλις ήταν αυτός που είδε τον χρόνο του να κλονίζεται με το καλημέρα. Η άφιξη του Μπράουν τον θέτει εκτός 12άδας για το «διπλό» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, με τον Τόμπσον να βγαίνει για ζέσταμα πριν το παιχνίδι, παρότι ήταν εκτός αποστολής. Ετσι για να πάρει τα σουτάκια του. Ούτε και με την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ ήταν στους 12 του Σφαιρόπουλου όμως.

Από τότε και έπειτα έχασε και τη θέση του στην Α1, αφού ο Μπράουν έπρεπε μέσω του πρωταθλήματος να ρολάρει. Ο πρωταγωνιστής μας, αναγκάστηκε να λιώσει στις ατομικές με τον Ουίλτζερ (και αυτός εκτός Α1) και να περιμένει τον χρόνο του. Ακολούθησαν τα ματς με την Βαλένθια που είχε 8:12 στο παρκέ, την Μπαρτσελόνα που είχε 4:35 στο παρκέ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είχε 9:23 στο παρκέ και την Εφές που είχε 2:40 στο παρκέ. Εμοιαζε σε αυτά τα παιχνίδια πως απλά έπαιζε για να παίξει.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΠΕΝΤΑΔΑΤΟ

Και όμως, τα προβλήματα του Ολυμπιακού με τους τραυματισμούς όχι απλά έκανα την εμφάνισή τους ξανά, αλλά ρετάλιασαν και πάλι την ομάδα του Πειραιά. Οι Παπανικολάου, Πρίντεζης, Τιλί και ΜακΛίν ήταν εκτός στο ματς με τη Ζαλγκίρις και ο Παπαπέτρου ήταν ανάγκη να μετατοπιστεί στο «4» για να καλυφθεί το κενό, με τον Ουίλτζερ να είναι δίπλα του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέρασε στο παρκέ και πάλι τον Τόμπσον. Αποστολή του; Να δικαιώσει την εμπιστοσύνη του τεχνικού τιμ, και γιατί όχι, να πραγματοποιήσει μία καινούρια αρχή.

Απέναντι στους Λιθουανούς ήταν εντυπωσιακός στα πρώτα λεπτά της πρώτης περιόδου, ξεκινώντας μαλιστα και πενταδάτος. Κίνηση που τον μπόλιασε και με αυτοπεποίθηση.

Αγωνίστηκε για 13 λεπτά συνεχόμενα, πετυχαίνοντας οχτώ πόντους. Η πορεία δεν ήταν ανάλογη για τον ίδιο, όμως σαφέστατα πήρε το μήνυμά του από τον προπονητή του. Το σημαντικό ήταν η προσαρμοστικότητα του ίδιου στο ματς, οι άμυνες που πάλεψε να βγάλει, η προσπάθειά του και γενικότερα η αποφασιστικότητα που δεν θύμιζε διόλου του αναιμικό Χόλις των προηγούμενων παιχνιδιών που έμοιαζε στη… κοσμάρα του.

Πλέον είναι η μοναδική του ευκαιρία να επιστρέψει. Εάν αφήσει στην άκρη το παρελθόν, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει έναν παίκτη που του έλειψε πάρα πολύ. Αν όχι, τότε θα έχει χάσει και την τελευταία του ελπίδα. Στο χέρι του είναι…

Τα στατιστικά του Τόμπσον φέτος στην Ευρωλίγκα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ