Ο Ιτούδης έριξε «βόμβα» στη νέα Ευρωλίγκα: Στην Τουρκία ο νέος Λάρκιν (vids)

Ο Ιτούδης έριξε «βόμβα» στη νέα Ευρωλίγκα: Στην Τουρκία ο νέος Λάρκιν (vids)

Νέο μεταγραφικό «μπαμ» στην Ευρωλίγκα από τη Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη, με τους Τούρκους να αποκτούν τον πρώτο σκόρερ της G-League, Κάρσεν Έντουαρντς.

Η νέα σεζόν της Ευρωλίγκα αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς το σκηνικό στην κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ στην Ευρώπη έχει αλλάξει για τα καλά. Μία από τις ομάδες που δείχνουν να κινούνται με ξεκάθαρο σκοπό την επιστροφή στην κορυφή είναι η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη.

Η τουρκική ομάδα είναι ιδιαίτερα ζωηρή στο μεταγραφικό παζάρι, έχοντας ολοκληρώσει ήδη σπουδαίες κινήσεις, ενώ τώρα φαίνεται πως πραγματοποίησε ακόμα μια που θα προκαλέσει αναταραχή. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα οι πρωταθλητές Τουρκίας έχουν συμφωνήσει με τον Κάρσεν Έντουαρντς, από τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

Διαβάστε επίσης: «Μπαμ με Τραμονί ο Ολυμπιακός» (Vids)

Το εκρηκτικό ξεκίνημα

Γεννημένος στο Χιούστον του Τέξας, ο Έντουαρντς ξεκίνησε την καριέρα του, όπως οι περισσότεροι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες, στο γυμνάσιο και το  κολέγιο. Τη σεζόν 2018-2019 πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα του, σκοράροντας πολύ συχνά πάνω από 40 πόντους στους αγώνες. Με εκπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα, ο Έντουαρντς σπάει το ένα ρεκόρ μετά του άλλο στο NCAA. Βρίσκεται στην 3η θέση στη λίστα με τα περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια με πάνω από 25 πόντους, «συγκατοικώντας» με τον Στέφ Κάρι.

Το 2019 αποφάσισε να μην ολοκληρώσει την τελευταία του κολεγιακή σεζόν και να δηλώσει συμμετοχή στο ντράφτ του NBA.

Το ντράφτ και η πορεία στο NBA

Στο ντράφτ του 2019, επιλέχθηκε στο νούμερο 33 από τους Σίξερς, με τα δικαιώματά του τελικά να καταλήγουν στους Σέλτικς μέσω ανταλλαγής. Το καλοκαίρι αγωνίζεται με τη φανέλα των Σέλτικς στο Summer League του NBA, έχοντας 19.4 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, και 1.4 ασίστ σε 23.4 λεπτά σε πέντε αγώνες.

Θα υπογράψει συμβόλαιο με τους Σέλτικς, με τους οποίους θα αγωνιστεί στο NBA μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και θα μετακομίσει στο Μέμφις.

Τελικά τη σεζόν 2021-2022 καταλήγει στη G-League και στη θυγατρική της Γιουτα Τζαζ, τους Σολτ Λέικ Σίτι. Εκεί σε 31 παιχνίδια, θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, έχοντας 26.7 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ και 1.5 κλέψιμο σε 35.9 λεπτά συμμετοχής.

Τον Απρίλιο υπέγραψε με τους Ντιτρόιτ Πίστονς προλαβαίνοντας να αγωνιστεί σε 4 μόλις αναμετρήσεις πριν βγει στη free agency.

Έρχεται στην Ευρώπη και θυμίζει Λάρκιν

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν ο Έντουαρντς θα κάνει το άλμα προς την Ευρώπη και την Τουρκία όπου θα αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, Δημήτρη Ιτούδη. Με ύψος 1.80 και βάρος 90 κιλά, στη σωματοδομή θυμίζει παίκτη του… American Football ενώ  στο στιλ παιχνιδιού, θυμίζει έντονα τον Σέιν Λάρκιν.

Διαθέτει εκρηκτικό πρώτο βήμα και γρήγορη εκτέλεση, μετά από πάσα ή ντρίμπλα ακριβώς όπως και ο συμπατριώτης του και σύντομα αντίπαλός του στο πρωτάθλημα και τη Ευρωλίγκα.

Ενώ όπως και ο παίκτης της Εφές δεν είναι λίγες οι φορές που αν ζεσταθεί βλέπει το καλάθι σαν… βαρέλι, σκοράροντας κυριολεκτικά από παντού στο παρκέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ