Μουσταφά Φαλ VS Έντι Ταβάρες: «Πόλεμος» για… ουρανοξύστες (vids)

Μουσταφά Φαλ VS Έντι Ταβάρες: «Πόλεμος» για… ουρανοξύστες (vids)

Ο Έντι Ταβάρες περιμένει στη Μαδρίτη τον Μουσταφά Φαλ σε μια μονομαχία «δεινοσαύρων» και to10.gr συγκρίνει τους δυο «γίγαντες» που θα καθορίσουν τον νικητή το βράδυ της Τετάρτης

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν (19/10, 21:45) στο «WiZink Center» και ψάχνει και δεύτερο μεγάλο διπλό στην Ισπανία μετά από εκείνο της πρεμιέρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει το 2×2 στο ξεκίνημα και πάνε στη Μαδρίτη για να διατηρήσουν το αήττητο σε ένα από τα πιο απαιτητικά ματς της κανονικής διάρκειας της Euroleague. Στην αυριανή αναμέτρηση τα σημεία-κλειδιά για να περάσει ο Ολυμπιακός είναι πολλά, όμως κακά τα ψέματα το «match up» που ξεχωρίζει είναι η απόλυτη «μάχη» γιγάντων.

Ο λόγος για τη μονομαχία του Έντι Ταβάρες με τον Μουσταφά Φαλ, που θα τραβήξει για άλλο ένα ματς της βασίλισσας με τον Ολυμπιακό τα βλέμματα. Ο Ταβάρες, που βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 20 εκατοστά θα βρει απέναντι του το σημείο αναφοράς στη ρακέτα των νταμπλούχων Ελλάδος, τον Μουσταφά Φαλ που έχει ύψος 2.18.

Το συγκεκριμένο ζευγάρωμα είναι από τα πιο δυνατά και εντυπωσιακά στη Euroleague και αναμένεται να «πέσουν» κορμιά σε μια μοναδική μάχη… αποδείξεων ανάμεσα στους δυο. Ένα «match up» που δεν αποκλείεται να γείρει τη ζυγαριά υπέρ της Ρεάλ ή υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο Ταβάρες είναι από τους πλέον κυρίαρχους παίκτες στη Euroleague εδώ και μια πενταετία, όμως ο Ολυμπιακός από την περσινή χρονιά και μετά έχει και εκείνος τον δικό του «πύργο». Ο Φαλ κάνει τα πάντα στο παρκέ, «τρομάζει» κι αυτός τους αντίπαλους ψηλούς, όμως με τον Ταβάρες υα έχουν μια φοβερή σύγκρουση.

To10.gr παρουσιάζει το ίσως πιο ψηλό ζευγάρι στη θέση «5» στη Euroleague, τα περσινά ματς, αλλά και τους φετινούς αριθμούς που δείχνουν ότι θα παίξουν στα… ίσια.

Οι ομηρικές περσινές «μάχες» 

Ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ πέρσι συγκρούστηκαν δυο φορές και πήραν από μια νίκη. Στο πρώτο μεταξύ τους ματς στις 8 Οκτωβρίου στο ΣΕΦ, οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με 74-68, με τον Φαλ να έχει 3 πόντους και 6 ριμπάουντ, να παίζει καλή άμυνα, αλλά επιθετικά να υστερεί.

Το αντίπαλο δέος του από την άλλη είχε μια εκπληκτική εμφάνιση με 15 πόντους (6/9 δίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 μπλοκ). Παρόλα αυτά, οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, αφού ο Γάλλος γίγαντας του έβαλε πραγματικά δύσκολα.

Στην δεύτερη αναμέτρηση στη Μαδρίτη η Ρεάλ νίκησε με 75-67, με το ζευγάρι ψηλών να είναι και από άποψη αριθμών πιο ισορροπημένο.

Ο Ταβάρες ξανά ήταν πολύ καλός έχοντας 11 πόντους (4/7 δίποντα, 3/3 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 μπλοκ), ενώ ο Φαλ από την πλευρά του είχε 8 πόντους (4/9 δίποντα, 3 ριμπάουντ), αλλά και πάλι πολύ καλή εικόνα στο πίσω μέρος του παρκέ.

Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε την αλήθεια για τη μονομαχία τους, όμως και οι δυο έχουν τεράστια επιρροή στο παιχνίδι των ομάδων τους. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ενώ ο Ταβάρες έχει και το προσόν να διαβάζει εξαιρετικά τις βοήθειες στην άμυνα για αυτό και είναι ο κορυφαίος μπλοκέρ στη Euroleague την τελευταία πενταετία.

Το «καυτό» ξεκίνημα και τα παρόμοια στατιστικά καριέρας

Ο Φαλ μετά τη σπουδαία περσινή χρονιά φέτος είναι ακόμα πιο ώριμος και κυρίως πιο άνετος στον Ολυμπιακό. Έχει εγκλιματιστεί για τα καλά στο κλίμα, έχει αφομοιώσει το πλάνο Μπαρτζώκα και είναι παίκτης-κλειδί για τους Πειραιώτες. Το ξεκίνημα του στη σεζόν είναι »καυτό», με εξαίρεση το ματς με την Μπαρτσελόνα.

Στο Σούπερ Καπ με τον Παναθηναϊκό αναδείχτηκε MVP με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ στο ματς με τη Ζαλγκίρις είχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ και στο μοναδικό του πρωταθλήματος με το Περιστέρι είχε 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την άλλη, ο Ταβάρες είναι κι αυτός με τη σειρά του εντυπωσιακός και φέτος, έχοντας στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 μπλοκ, ενώ με την Μπαρτσελόνα είχε 6 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 μπλοκ.

Τη φετινή σεζόν λοιπόν ο Μουσταφά Φαλ μετράει μέχρι στιγμής 8 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 9.5 στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ ο ψηλός από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει 10 πόντους, 5,5 ριμπάουντ, 1,5 κλέψιμο, 2,5 μπλοκ και 15.0 στο σύστημα αξιολόγησης.

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως η σύγκριση για φέτος είναι από μόλις δυο παιχνίδια. Στα νούμερα που έχουν σε όλη την καριέρα τους στη Euroleague τα πράγματα είναι πιο μοιρασμένα.

Οι αριθμοί καριέρας του Ταβάρες

Οι αριθμοί καριέρας του Φαλ

Οι δυο μεγάλες διαφορές Ταβάρες-Φαλ

Ο Φαλ και ο Ταβάρες είναι κοινά αποδεκτό πως μοιάζουν σαν παίκτες. Είναι σε παρόμοιο ύψος, είναι και οι δυο «δεινόσαυροι» και μάλιστα πολύ ποιοτικοί που έχουν κομβικό ρόλο στις ομάδες τους. Μπορούν και οι δυο να παίξουν με πλάτη, είναι εξαιρετικοί στο ζωγραφιστό και αποτελούν «φόβητρα» στην άμυνα και οι διαφορές τους είναι ελάχιστες.

Οι πιο σημαντικές είναι δυο και έχουν να κάνουν με τη δημιουργία και με την άμυνα. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος του Ολυμπιακού είναι ένας πανέξυπνος ψηλός που μπορεί να δει γήπεδο και να «ταϊσει» τους συμπαίκτες του.

Κάτι που φαίνεται και από τα στατιστικά καριέρας του, αλλά και από τα φετινά, που στο λιμάνι έχει εξελιχθεί σε έναν πόιντ γκαρντ… ρακέτας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι 5 ασίστ στο Σούπερ Καπ με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ταβάρες σε αυτό τον τομέα υστερεί από τον Φαλ, όμως υπερτερεί σαν… rim protector. Ο «γίγαντας» της Ρεάλ είναι ο καλύτερος μπλοκέρ στην Euroleague εδώ και χρόνια, με σχεδόν 2 μπλοκ ανά ματς. Όταν κάποιος παίζει αντίπαλος με τη βασίλισσα το σκέφτεται μια και δυο φορές παραπάνω για να κάνει διείσδυση, ή να μπει στο ζωγραφιστό, διότι ο Ταβάρες είναι απλά… τρομακτικός.

Αυτές είναι και οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δυο «βουνά», που θα συγκρουστούν την Τετάρτη σε ένα match up αποδείξεων και για τους δυο που μπορεί να κρίνει ακόμη και το ματς ανάμεσα στη Ρεάλ και τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ