Ολυμπιακός: Σα να γυρίζει το κουμπί στον φούρνο των μικροκυμάτων

Ολυμπιακός: Σα να γυρίζει το κουμπί στον φούρνο των μικροκυμάτων

Δεν είναι το 4/4 ούτε το… εξοχικό που απέκτησε στην Ισπανία. Είναι ο τρόπος. Τρόπος… Ολυμπιακός. Τρόπος… Μπαρτζώκας

Το έκανε και αυτό ο Ολυμπιακός. Πήγε στην ίσως πιο κατηφορική έδρα της Ευρωλίγκας, εκεί που όλοι σκέφτονται πως θα κατεβάσουν την Μπασκόνια από το ρετιρέ των 92 πόντων και (τελικά) τις έβαλε 97https://www.to10.gr/basket/euroleague/2141438/baskonia-olybiakos-92-97-thrylos-olous-tous-tropous-ke-4ch4-sti-diki-tou-ispania/ πριν την αποχαιρετήσει από ένα γλυκό φιλί για… καληνύχτα.

Δεν χρειάστηκε καν μια ολοκληρωμένη εμφάνιση. Έφτασε η αρχή και το τέλος. Δύο καταπληκτικά δεκάλεπτα και ενδιάμεσα ο σεληνιασμένος φέτος Σάσα Βεζένκοφ που δεν είναι κάτι λιγότερο αυτή την εποχή από τον Νο1 παίκτη της Ευρωλίγκας: Σε σκορ, ριμπάουντ, σύστημα αξιολόγησης.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η βαθμολογία της Euroleague

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός άντεξε στο τρενάκι του τρόμου της δεύτερης και τρίτης περιόδου (εκεί όπου οι Ισπανοί έβαλαν συνολικά 58 πόντους σε μια αδιαμφισβήτητη επίδειξη του επιθετικού ταλέντου τους) ήταν βέβαιο ότι θα κάνει ξανά την δουλειά στην εντέλεια.

Γιατί στην 4η περίοδο ο πρωταθλητής μοιάζει απλά να βγάζει τη συνταγή από το ψυγείο και να την ξεπαγώνει στο φούρνο των μικροκυμάτων πριν την αραδιάσει στο παρκέ. Ο Λαρεντζάκης με τις αμυνάρες του και την άγνοια κινδύνου στο μπροστά κομμάτι του γηπέδου. Ο αριστουργηματικός Σλούκας όπως ακριβώς δύο νύχτες πριν στην Μαδρίτη. Ο Γουόκαπ να κρατά τα γκέμια του ρυθμού κλπ. Ο Φαλ να μαζεύει σαν καραμέλες τα επιθετικά ριμπάουντ (5).

Το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο αυτή η ομάδα που καταντά εξοργιστικό. Το έκανε να φαίνεται τόσο εύκολο σε ένα σερί με χαρακτήρα ιστορικό καθώς 3Χ3 στην Ισπανία (πολλώ δε μάλλον σε δύο εβδομάδες) ούτε στα πιο όμορφα ερυθρόλευκα όνειρα (τους).


Το μπάσκετ έχει αλλάξει. Ο Ολυμπιακός έχει προσαρμοσθεί. Συνεχίζει να παίρνει αφετηρία από την άμυνα ακόμη και στα βράδια που το σκορ του αντιπάλου φτάνει στο 92 όπως απόψε, ή 87 όπως συνέβη στη Μαδρίτη. Απόψε η Μπασκόνια έβαλε τους συνηθισμένους της πόντους αλλά από το τρίποντο που ως τώρα σάρωνε έσπασε τα μούτρα της (11/33 με τον Μάρκους Χάουαρντ του 58% και των 15 τριπόντων απέναντι σε Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα να μένει στο 1/7 και στις χειροπέδες του Γουόκαπ). Στην τελευταία περίοδο περνούσε το μισό του γηπέδου και έμπαινε σε ένα δάσος γεμάτο από χέρια. Όχι στη μπάλα, στη κάθε «γωνία» πάσας.

«Δεν κάναμε καλό παιχνίδι» έλεγε πριν από λίγο στη NOVA ο λαβωμένος Κώστας Παπανικολάου που ποιος θυμήθηκε ότι έλειψε. «Δεν τρέχει τίποτα είναι ακόμη Οκτώβρης» πρόσθεσε ο Γουόκαπ. Δεν το… παίζουν ψύχραιμοι. Είναι. Και είναι να τους θαυμάζεις. Και να τους καμαρώνεις.
Θα το καταλάβουν την επόμενη εβδομάδα. Στο πρώτο «εντός» με τις κερκίδες του ΣΕΦ ανοιχτές…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ