Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν Μονάχου 78-72: Πρώτη νίκη για τους Σέρβους

Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν Μονάχου 78-72: Πρώτη νίκη για τους Σέρβους

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 78-72 στο Βελιγράδι και πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή Euroleague, αφήνοντας τους Γερμανούς στην τελευταία θέση με πέντε ήττες.

Την πρώτη του νίκη στην Euroleague πέτυχε ο Ερυθρός Αστέρας, με τους Σέρβους να επικρατούν της Μπάγερν Μονάχου με 78-72 και να την αφήνουν μόνη στον «πάτο» της βαθμολογίας. Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, στην τρίτη περίοδο πήραν την καλή διαφορά οι γηπεδούχοι, που άντεξαν στην αντεπίθεση των Βαυαρών στα τελευταία λεπτά.

Ο Λούκα Βιλντόζα ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ από την Μπάγερν ξεχώρισε ο Κάσιους Ουίνστον με 18π. και ο Βλάντιμιρ Λούσιτς με 12π.

Διαβάστε επίσης: Οι 38 μέρες που «εμφάνισαν» ξανά τον Ολυμπιακό…

Από ένα δεκάλεπτο είχαν ουσιαστικά οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με τους Σέρβους να ξεκινάνε καλύτερα την αναμέτρηση και να προηγούνται νωρίς με 8 (16-8), και χάρη στον Μπεν Μπέντιλ και τις δημιουργίες του Βιλντόζα, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (28-17). Στη συνεχεία οι παίκτες του Τρινκέρι αντέδρασαν και έχοντας για μπροστάρη τον Ουίνστον, κατάφεραν όχι μόνο να μειώσουν αλλά να πάρουν και κεφάλι στο σκορ δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (37-43). Τελικά μετά από ένα σερί 7-0 των γηπεδούχων, το ημίχρονο βρήκε τον Αστέρα στο +1 (44-43).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ερυθρό Αστέρα να χτίζει πάνω στην άμυνά του και με μπροστάρη τον Βιλντόζα να κρατάει το προβάδισμα και εν τέλει να κλείνει το δεκάλεπτο στο +8 (65-57). Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, οι γηπεδούχοι διεύρυναν ακόμα περισσότερο το προβάδισμά τους και έφτασαν το σκορ στο 72-60, δείχνοντας να καθαρίζουν την υπόθεση νίκη. Εκεί οι Λούσιτς και Ουίνστον προσπάθησαν να κρατήσουν την Μπάγερν μειώνοντας σε 72-67, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι άλλο μέχρι το φινάλε και το τελικό 78-72.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 44-43, 65-57, 78-72.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ