Ολυμπιακός: Η… πληγωμένη Παρτίζαν στον δρόμο του

Ολυμπιακός: Η… πληγωμένη Παρτίζαν στον δρόμο του

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την... πληγωμένη Παρτίζαν στο ΣΕΦ και to10.gr παρουσιάζει τι πρέπει να προσέχουν οι Ερυθρόλευκοι για να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Η Euroleague συνεχίζεται με την 7η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει τον τρίτο του συνεχόμενο αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αυτή τη φορά με αντίπαλο την Παρτίζαν Βελιγραδίου (10/11, 21:00). Οι Ερυθρόλευκοι μετρούν δύο σερί ήττες και θέλουν ανακάμψουν.

Από τη μεριά τους οι Σέρβοι πηγαίνουν… πληγωμένοι στον Πειραιά με πολλά προβλήματα. Δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί που ταλαιπωρούν τον σύλλογο όμως. Καθώς οι «ασπρόμαυροι» επέτρεψαν στους διεθνής τους να ακολουθήσουν την Εθνική Σερβίας για τα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έτσι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έχει στη διάθεσή του μόλις εννέα παίκτες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Παρτίζαν δεν είναι ικανή να κάνει τη… ζημιά. Καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα με μεγάλες δυνατότητες, όπως έδειξε και στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Με μισή ομάδα…

Τα… κουκιά για τον Ζοτς είναι μετρημένα. Εκτός λόγω τραυματισμού θα είναι οι Αλέξα Αβράμοβιτς, Άλεν Σμάιλαγκιτς, Μπάλσα Κοπρίβιτσα και το τελευταίο «θύμα», ο Ντάντε Έξουμ. Επιπλέον οι Ντανίλο Άντζουσιτς και Ούρος Τριφούνοβιτς θα βρίσκονται με την Εθνική της χώρας τους.

Με λίγα λόγια λοιπόν, η Παρτίζαν θα έχει στη διάθεσή της συνολικά εννέα παίκτες: Νάναλι, Γκλας, Μάνταρ, Πάντερ, Παπαπέτρου, Γιοβάνοβιτς, Βούκσεβιτς, ΛεΝτέι και Λεσόρ. Ο Τζέιμς Νάναλι επιστρέφει, όμως δεν είναι σίγουρα στο 100%. Ακόμα, οι Γκλας και Γιοβάνοβιτς δεν αποτελούν βασικές επιλογές. Άρα ο Ομπράντοβιτς θα περιοριστεί σε ένα ροτέισον περίπου 7-8 παικτών. Πράγμα δύσκολο σε αυτό το επίπεδο.

Τα δύο πρόσωπα της Παρτίζαν

Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του μία από τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης και συνάμα μία από τις χειρότερες άμυνες. Οι Σέρβοι σκοράρουν 87,2 πόντους κατά μέσο όρο (2οι), ενώ διαθέτουν και το καλύτερο Offensive Rating (πόντοι που σημειώνει ανά 100 κατοχές) με 121,9 ανά ματς. Όμως οι πόντοι αυτοί δεν προέρχονται από καλή δημιουργία, καθώς μόνο το 48,7% των κατοχών καταλήγουν σε καλάθι από ασίστ (14,7 ασίστ μ.ο). Ακόμα, τα 12,8 λάθη (8η) δεν θεωρούνται ούτε καλή, ούτε κακή συγκομιδή.

Παράλληλα όμως αμυντικά δεν τα πηγαίνουν το ίδιο καλά. Συγκεκριμένα, δέχονται κατά μέσο όρο 85 πόντους (17η), ενώ έχουν και το δεύτερο χειρότερο Defensive Rating (πόντοι που δέχεται ανά 100 κατοχές) με 117 πόντους ανά παιχνίδι. Οι αντίπαλοί τους βρίσκουν 19,8 ασίστ ή αλλιώς το 70% (!) των επιθέσεών τους καταλήγει σε τελική πάσα. Αριθμός απαγορευτικός.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ριμπάουντ η Παρτίζαν είναι μία από της καλύτερες ομάδες στις ανανεώσεις επιθέσεων, κατεβάζοντας το 33,7% (3η) των διαθέσιμων επιθετικών ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, στα αμυντικά της καθήκοντα είναι σε μέτριο επίπεδο. Αν πάρουμε την απλή τιμή του μέσου όρου έχει 22,2 αμυντικά ριμπάουντ που είναι χαμηλό. Ωστόσο, αυτό είναι εντελώς διαφορετικό, αν δούμε το ποσοστό διαθέσιμων ριμπάουντ, αφού εξασφαλίζει το 70,7% αυτών.

Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός

Με λίγα λόγια, οι Σέρβοι έχουν βρει ρυθμό στην επίθεση, κυρίως όμως από ατομικές ενέργειες, λόγω του ταλέντου των παικτών τους. Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα προσαρμοστεί η άμυνα των Ερυθρόλευκων που έχει ακόμα θεματάκια.

Στην άμυνα, το σύνολο του Ομπράντοβιτς ψάχνεται και μια καλοδουλεμένη επιθετικά ομάδα μπορεί να το εκθέσει. Ο Ολυμπιακός παράλληλα θα πρέπει να πάει στις επαφές και να φθείρει τους αντιπάλους του, δημιουργώντας προβλήματα με τα φάουλ, μιας και το μικρό ροτέισον της Παρτίζαν δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Τα ριμπάουντ θα παίξουν τον ρόλο τους, μιας και οι «ασπρόμαυροι» έχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε αυτόν τον τομέα, Ωστόσο, οι Πειραιώτες έχουν το μέγεθος να ανταπεξέλθουν και φυσικά μεγαλύτερη ενέργεια (λόγω περισσότερων επιλογών) που μπορεί να τους κάνει να ανταπεξέλθουν με ευκολία.

Όσον αφορά τους παίκτες, οι σέντερ των Σέρβων, ΛεΝτέι (14,3 πόντοι, 6,8 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ) και Λεσόρ (13,2 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 2,2 μπλοκ) είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Συνεπώς οι Φαλ, Μπολομπόι και Μπλακ θα έχουν μπόλικη δουλειά. Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον Κέβιν Πάντερ.

Ο Αμερικανός είναι απίστευτα απρόβλεπτος και μπορεί να «σκοτώσει» οποιαδήποτε άμυνα ή να είναι εντελώς εξαφανισμένος. Φέτος μετρά, 18,5 πόντους, 2,5 ασίστ και 3,3 ριμπάουντ, με 44,1% τρίποντο σε 5,7 προσπάθειες, ενώ το True Shooting% του (η αποτελεσματικότητα των εντός πεδιάς σουτ σε συνδυασμό με τις βολές) είναι στο πολύ τίμιο 61,1%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ