Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 71-82: Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 71-82: Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε

Ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ, άντεξε στην πίεση της Μπάγερν Μονάχου και τελικά έφυγε με τη νίκη από τη Γερμανία με 82-71 και παρέμεινε αήττητος εκτός έδρας στην Euroleague.

Με τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει τα πάντα στο παρκέ για ένα ακόμα παιχνίδι (20π. 13ρ. 4α.) και με τον Μουσταφά Φαλ να είναι καθοριστικός στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου, για την 8η αγωνιστική της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν στο 6-2 και πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους σε τέσσερα εκτός έδρας ματς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο την αναμέτρηση, με τους Βεζένκοφ και Κάνααν να αναλαμβάνουν τα ηνία στο σκοράρισμα και έφτασε γρήγορα κοντά σε διψήφια διαφορά (3-12). Με βολές του Βούλγαρου φόργουορντ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-16, ενώ μέσα από την εξαιρετική άμυνα, με μπροστάρη τον Τόμας Γουόκαπ (τρία συνεχόμενα κλεψίματα) η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +17 (6-23). Ο Ρούμπιτ σκόραρε το πρώτο δίποντο της Μπάγερν για το 11-27, με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν με ευκολία τη διαφορά στα επίπεδα των 16 πόντων. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε την καταπληκτική 1η περίοδο έχοντας 7/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/5 βολές και 8 ασίστ.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» μεγατόνων πριν την σέντρα του Μουντιάλ: «Το Κατάρ δωροδόκησε παίκτες του Εκουαδόρ» – Απίστευτες λεπτομέρειες

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παρουσιάζουν εμφανώς καλύτερο πρόσωπο στην επίθεση, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να διατηρεί ρυθμό παρά την είσοδο αρκετών παικτών από τον πάγκο και ουσιαστικά τις δύο ομάδες να απαντούν η μία στην άλλη και τη διαφορά να μην πέφτει από τους 16 πόντους μέχρι και μετά τα μισά του δεκαλέπτου (24-40). Σε εκείνο το σημείο ωστόσο επήλθε… μπλακ άουτ στους «ερυθρόλευκους» που «κόλλησαν» στην επίθεση και παρουσίασαν κακό πρόσωπο και στην άμυνα, με τους Βαυαρούς να το εκμεταλλεύονται και να τρέχουν ένα σερί 10-0 για να κλείσει το ημίχρονο στο 34-40.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ξεκάθαρα πιο συγκεντρωμένος, και έχοντας ως σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Μουσταφά Φαλ, άρχισε να χτίζει και πάλι τη διαφορά που είχε χάσει. Από την άλλη ο Γκιλέσπι ήταν κακός μπελάς στην άμυνα και με δικά του συνεχόμενα καλάθια στο ξεκίνημα η διαφορά έπεσε στους τέσσερις (38-42). Στη συνέχεια με τον Φαλ να κάνει κυριολεκτικά πάρτι κάτω από το καλάθι των γηπεδούχων, οι νταμπλούχοι Ελλάδας ανέβασαν ξανά το δείκτη της διαφοράς στους 15 (47-62), με το δεκάλεπτο να κλείνει με τον Ολυμπιακό στο +13 (54-67) κι όλα να μοιάζουν πιο εύκολα για την 4η περίοδο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, κυριάρχησαν οι άμυνες, ο Ολυμπιακός είχε ορισμένες κακές επιλογές στην επίθεση και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν σκόραρε ούτε πόντο, με τους Βαυαρούς να κάνουν την τελευταία τους αντεπίθεση και να πλησιάζουν στους 4 (65-69) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν να δείξουν ψυχραιμία και με τους Σλούκα, Λαρεντζάκη και Γουόκαπ να ευστοχούν στις βολές, «καθάρισαν» το ματς και με το τελικό 71-82, έφυγαν με τη νίκη από το Μόναχο.

Τα δεκάλεπτα: 11-27, 34-40, 54-67, 71-82

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ