Το απίστευτο επίτευγμα του Λαρεντζάκη (vid)

Το απίστευτο επίτευγμα του Λαρεντζάκη (vid)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε από τη Μακάμπι, όμως για ακόμη μια φορά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης βγήκε μπροστά. Το ασύλληπτο επίτευγμα του Έλληνα γκαρντ...

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο Τελ Αβίβ και γνώρισε την πρώτη του εκτός έδρας ήττα στη φετινή Euroleague από τη Μακάμπι με 90-84, σε ένα ματς που είχε υπό τον έλεγχο του για τρεις περιόδους.

Οι ερυθρόλευκοι υπέστησαν ένα «μπλακ άουτ» στην τέταρτη περίοδο, η ομάδα του λαού βρήκε ρυθμό με τη βοήθεια και του κόσμου της και έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα με ένα επιμέρους 27-15. Από την άλλη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση ακόμη μια φορά και έμοιαζε να παίζει μόνος του στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος πραγματοποίησε ονειρική εμφάνιση.

Συγκεκριμένα, ο «Λάρυ» σκόραρε στην τελευταία περίοδο τους 11 από τους 15 πόντους του Ολυμπιακού έχοντας συνολικά 3/3 δίποντα, 5/9 τρίποντα (21 πόντους) και έκανε ρεκόρ καριέρας, ενώ συνέχισε και το απίστευτο που συμβαίνει τη φετινή σεζόν στην τελευταία περίοδο, όπου στα περισσότερα ματς κουβαλάει τους Πειραιώτες στο σκοράρισμα.

Ο Λαρεντζάκης είναι ένας από τους πλέον κομβικούς παίκτες του φετινού Ολυμπιακού, κάτι που φαίνεται εξάλλου και από τα ίδια τα στατιστικά. Ειδικά στην τέταρτη περίοδο είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες σε όλη τη Euroleague, ενώ το απέδειξε αυτό και στο Τελ Αβίβ όπου κράτησε στο ματς την ομάδα, μέχρι η Μακάμπι να καταφέρει να «κλειδώσει» τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει 6-3 νίκες στη Euroleague και αντικειμενικά να τα πηγαίνει περίφημα, όμως ο Μπαρτζώκας πρέπει να λύσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του στην τελευταία περίοδο, όπου υπάρχουν ματς που καταρρέει… Στο Ισραήλ συνέβη ξανά, ενώ οι αριθμοί δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στον Ολυμπιακό, αλλά και ότι ο Λαρεντζάκης έχει καταφέρει στα πρώτα 9 ματς να σημειώσει ένα απίστευτο επίτευγμα.

Ειδικότερα, ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο έχει συνολικά στα 9 παιχνίδια του 16/54 από το τρίποντο, ποσοστό πολύ χαμηλό για τα δεδομένα και την ποιότητα που διαθέτει. Το αδιανόητο όμως είναι ότι ο Λαρεντζάκης έχει τα 12 εξ αυτών σε 19 προσπάθειες. Ναι, καλά διαβάσατε πέρα από τον Έλληνα γκαρντ ο υπόλοιπος Ολυμπιακός σε 9 δεκάλεπτα έχει σκοράρει 4/35 τρίποντα, ποσοστό που είναι… αστείο και δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Και ταυτόχρονα ένα ποσοστό που δείχνει του λόγου το αληθές, ότι δηλαδή ο Λαρεντζάκης είναι το «κλειδί» στο φινάλε τον αναμετρήσεων και αυτός που κάνει τη διαφορά φέτος στο τελευταίο δεκάλεπτο. Για την ιστορία τα άλλα 4 τρίποντα του Ολυμπιακού τα έχουν πετύχει οι Σλούκας (έχει 2), ο Πίτερς και ο ΜακΚίσικ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ