Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια 88-85: Φινάλε θρίλερ στο ΟΑΚΑ με νικητή το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια 88-85: Φινάλε θρίλερ στο ΟΑΚΑ με νικητή το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός επιβίωσε στο θρίλερ του ΟΑΚΑ και με κορυφαίο τον Ντέρικ Γουίλιαμς επικράτησε της Βίρτους Μπολόνια με 88-85 στην παράταση για την 9η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια για την 9η αγωνιστική της Euroleague, επικρατώντας με 88-85 των Ιταλών στην παράταση. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ντέρικ Γουίλιαμς με 26 πόντους και το καθοριστικό τρίποντο στο έξτρα πεντάλεπτο που έκρινε το ματς. Στο 3-6 η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, αρνητικό ρεκόρ (4-5) για την Μπολόνια.

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε 6 γρήγορους πόντους για να αποκτήσει το προβάδισμα στο σκορ με 6-3, οι Ιταλοί ωστόσο με τον Ντάνιελ Χάκετ να κάνει εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση, κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 12-0 μέχρι να σκοράρει ο Γκουντάιτιος από τη γραμμή των βολών για το 7-15, με τον Οτζελέγιε να παίρνει τη σκυτάλη από τον Χάκετ και με τέσσερις μαζεμένους δικούς του πόντους να στέλνει την ομάδα του για πρώτη φορά στο +12 (7-19). Η είσοδος του Λι και η καλή του άμυνα πάνω στον Τεόντοσιτς, βελτίωσε κάπως τα πράγματα για τους «πράσινους», με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 12-21.

Διαβάστε επίσης: Βέλγιο – Καναδάς 1-0: «Καθάρισε» ο Μπατσουαγί

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Οτζελέγιε συνέχισε να πυροβολεί στο ξεκίνημα και διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, ο Μπέικον όμως βρήκε ένα «σκοτωμένο» τρίποντο και φάουλ στη λήξη της επίθεσης, πετυχαίνοντας έτσι το έμμεσο τετράποντο για το 21-28. Ο Γκουνταίτις σκόραρε ακόμα ένα γκολ-φάουλ και ο Γουότερς με δύο συνεχόμενα δικά του σουτ μείωσε στο καλάθι για το «τριφύλλι» (28-30). Η Βίρτους απάντησε με δύο τρίποντα του Λούντμπεργκ για να προηγηθεί με 6 (32-38) και στη συνέχεια 35-41 με καλάθι και φάουλ του Λούντμπεργκ, με τον Γουίλιαμς να σκοράρει για τρεις λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου για το 38-41, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην τρίτη περίοδο το «τριφύλλι» συνέχισε την καλή του απόδοση και έτρεξε ένα σερί 12-0 για να προηγηθεί με 7 (62-55), με τους Γουίλιαμς και Γουόλτερς να είναι καθοριστικοί στην επίθεση. Μία τεχνική ποινή στον Ράντονιτς και το ξέσπασμα του Μίλος Τεόντοσιτς με επτά συνεχόμενους δικούς του πόντους έφεραν ξανά τη Βίρτους στο -2 (64-62), για να κλείσει η τρίτη περίοδος με ένα μακρινό τρίποντο του Γουίλιαμς για το 67-62.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να κρατήσει το προβάδισμα των 7 πόντων που είχε και τους Ιταλούς να μένουν συνεχώς κοντά, με αποκορύφωμα το τρίποντο του Τεόντοσιτς στο 1:22 που έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Βίρτους Μπολόνια με 74-76. Ο Τζαϊτέ αστόχησε εξ επαφής κάτω από το καλάθι και ο Λι με λέι απ στα 11» έφερε το ματς στα ίσια (76-76). Ο Τεόνοτσιτς αστόχησε στο τελευταίο σουτ όπως και ο Λι που πέταξε την μπάλα από πολύ μακριά και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο το τρίποντο-μαχαιριά του Χάκετ στο 1:02 για το 80-83 έδειξε να γέρνει το ματς προς τους φιλοξενούμενους, ο Μπέικον ωστόσο με ένα καλάθι και φάουλ ισοφάρισε σε 83-83, ο Λούντμπεργκ με ανάποδο λέι απ έγραψε το 83-85, για να έρθει το μεγάλο τρίποντο του Ντέρικ Γουίλιαμς να κάνει το 86-85. Μ ε την τελευταία επίθεση στους φιλοξενούμενους, ο Λούντμπεργκ στην προσπάθεια για λέι απ έκανε επιθετικό φάουλ και κάπου εκεί τελείωσαν όλα, με τις βολές του Μπέικον στο τέλος να καθορίζουν το τελικό 88-85.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 38-41, 67-62, 76-76 κ.α, 88-85

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ