Γουόκαπ στο «10»: «Μαθαίνουμε από τα λάθη μας – Θέλουμε πάντα να ξεκινάμε δυνατά»

Γουόκαπ στο «10»: «Μαθαίνουμε από τα λάθη μας – Θέλουμε πάντα να ξεκινάμε δυνατά»

Ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε στο «10» για τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Φενέρ, την αμυντική νοοτροπία του και το γεγονός πως η ομάδα πλέον μαθαίνει από τα λάθη της.

Ο Ολυμπιακός πρόσφερε ακόμα μία σπουδαία μπασκετική παράσταση σε όσους είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στο ΣΕΦ το βράδυ της Τρίτης (13/12), ισοπεδώνοντας την πρωτοπόρο της Euroleague, Φενέρμπαχτσε με 94-67. Ο Τόμας Γουόκαπ είχε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση με τη φανέλα των νταμπλούχων Ελλάδας, κάνοντας τα πάντα στο παρκέ και τελειώνοντας το ματς με 6 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο Αμερικανός γκαρντ, μίλησε στο «10» για τη νέα μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, το γεγονός πως εκείνος αλλά και όλη η ομάδα παίρνει ενέργεια μέσα από την άμυνα, αλλά και για το πως βλέπουν οι «ερυθρόλευκοι» τέτοιες νίκες, που τους καθιστούν φόβητρα για τις υπόλοιπες ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Μέσι: Του το χρωστάει ο Θεός του ποδοσφαίρου (pics)

Όσα δήλωσε ο Γουόκαπ στο «10»:

Ακόμα μία κυριαρχική νίκη για τον Ολυμπιακό που από το ξεκίνημα ήταν καταιγιστικός. Αυτός ήταν ο στόχος εξαρχής;

«Ναι. Αυτό που θέλουμε πάντα να κάνουμε είναι να ξεκινάμε δυνατά στην άμυνα, βγάζοντας ένταση, Να μην αφήνουμε τους αντιπάλους μας να βρίσκουν ρυθμό. Σε αυτό ήμασταν καταπληκτικοί, τους κλειδώσαμε από την αρχή. Δεν τους επιτρέψαμε να σκοράρουν και ακόμα κι όταν το έκαναν ήταν δύσκολα καλάθια, δεν τους δώσαμε τίποτα εύκολα. Αυτό είναι ο σκοπός μας, να βγαίνουμε εκεί έξω και να παίρνουμε τα ηνία του αγώνα».

Είσαι ένας κατεξοχήν αμυντικός παίκτης. Νιώθεις πως αυτό είναι το κλειδί για να έχετε αυτοπεποίθηση και στην επίθεσή;

«Σίγουρα. Αυτή είναι η νοοτροπία. Και όχι μόνο αυτό, ένα ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα λέι απ στον αιφνιδιασμό, είναι πράγματα που σε «βάζουν» μέσα στο παιχνίδι. Δεν είμαι μόνο εγώ που το κάνω, αλλά όλα τα παιδιά, απλώς πολλές φορές φαίνομαι εγώ σε αυτό το κομμάτι. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις ένα παιχνίδι».

Για δεύτερο σερί ματς ο Ολυμπιακός χτίζει μεγάλη διαφορά και ουσιαστικά δεν την έχασε ποτέ, τι δείχνει αυτό;

«Δείχνει ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είναι κρίμα όταν έχεις ένα προβάδισμα και τελικά το χάνεις. Είναι σαν να πουλάς όλη τη σκληρή δουλειά που έχεις κάνει μέσα στο ματς. Είναι εκνευριστικό. Όταν προηγηθήκαμε με διψήφια διαφορά, όλοι λέγαμε «συνεχίστε, μην σταματάτε» για να φτάσει τελικά η διαφορά στους 30 πόντους».

Το τελικό σκορ είναι εντυπωσιακό, όμως ακόμα πιο εντυπωσιακό το κάνει το όνομα του αντιπάλου, πιστεύεις πως αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους για τις βλέψεις σας;

«Θα έλεγα πως ναι. Δεν ξέρω σίγουρα τι μήνυμα είναι, η Φενέρ είχε αρκετές απουσίες σήμερα, θα πρέπει να πάμε και εμείς στην Πόλη να παίξουμε εκεί. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι σημαίνει για τους υπόλοιπους, αυτό που μετράει είναι το πως το βλέπουμε εμείς και εμείς το βλέπουμε σαν μία ακόμη νίκη».

Αντιμετώπισες κι εσύ ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, πως νιώθεις;

«Είμαι τέλεια, νιώθω σε εξαιρετική κατάσταση, δεν ήταν τίποτα σοβαρό, που να με κρατούσε εκτός παιχνιδιού».

Ξέρουμε πως είσαι από τους αγαπημένους της εξέδρας. Ζήλεψες λίγο όταν φώναζαν το όνομα του Πάπας πριν μπει;

«(Γέλια) Όχι, ξέρεις είναι ο κολλητός μου, ήμουν τόσο χαρούμενος γι’ αυτόν. Μακάρι να μπορούσα να φωνάξω κι εγώ μαζί με τους φιλάθλους μας. Χαίρομαι πολύ για εκείνον, πέτυχε και τους πρώτους του πόντους στη διοργάνωση. Είναι το φιλαράκι μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ