Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 95-67

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 95-67

Ο «μαέστρος» Νικ Καλάθης πήρε την μπαγκέτα του (11π., 16 ασίστ, 6 ριμπ.) και ο «εξάσφαιρος» Παναθηναϊκός πάτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης (95-67) και έκανε το πρώτο βήμα για το Final Four!

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι και με ηγέτη τον συγκλονιστικό Νικ Καλάθη (11π., 16 ασίστ, 6 ριμπ. σε 25′) διέλυσε τη Ρεάλ Μαδρίτης (95-67) στο ΟΑΚΑ και έκανε το πρώτο από τα τρία «βήματα» που θέλει για να προκριθεί στο Final Four του Βελγραδίου!

Οι «πράσινοι» έπαιξαν με απίστευτη ενέργεια, πάθος και συγκέντρωση, επέβαλαν απόλυτα το παιχνίδι τους, δεν επέτρεψαν να βάλει στο παρκέ την ποιότητά της και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν πόσο ήθελαν να κερδίσουν.

Πλέον οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο δεύτερο ματς της σειράς την Πέμπτη (19/4) στις 9.15μμ στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε χειμαρρώδης στο παιχνίδι με περίσσευμα ενέργειας, με πολύ τρέξιμο, και αποδιοργάνωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία δεν κατάφερε να κάνει παρα ελάχιστες επιθέσεις με σωστές προϋποθέσεις.

Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί με τον Αντετοκούνμπο πάνω στον Ντόντσιτς, αλλά και τους υπόλοιπους να κερδίζουν κάθε μπάλα και κάθε φάση. Ετσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 20-0 στο 4’ με τους Ισπανούς να είναι σοκαρισμένοι.

Φυσικά αντέδρασαν με τον Κάρολ και τον Ράντολφ να δίνουν κάποιες λύσεις, ειδικά όταν ο Πασκουάλ έκανε αλλαγές και έδωσε «ανάσες» στον Καλάθη.

Η Ρεάλ μείωσε στους έντεκα πόντους (24-13 στο 9’), αλλά ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη διαφορά σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους με τον Ντένμον μάλιστα να ευστοχεί σε δύο τρίποντα και να δίνει προβάδισμα 18 πόντων (46-28 στο 19’) και το πρώτο μέρος να τελειώνει με 46-30.

Kαλάθης, Ντένμον και… σάρωμα

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε με το ίδιο πάθος και την ίδια ενέργεια να πιέζει τη Ρεάλ και να μην της επιτρέπει να κάνει το παιχνίδι της.

Ο Ντόντσιτς παρέμεινε αποκομμένος από το παιχνίδι των υπόλοιπων και ο Καλάθης από την άλλη πλευρά καθοδηγούσε τους «πράσινους» με τον Τζέιμς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στην επίθεση και να σκοράρει με διεισδύσεις.

Η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους (54-34 στο 23’) και με τρίποντο του Ντένμον στους 29 (66-37 στο 27’) με τους Ισπανούς να παραπαίουν πάνω στο παρκέ.

Μάλιστα ο Λάσο άλλαξε την άμυνά του σε ζώνη 3-2 προσπαθώντας να «παίξει» με το μυαλό των γηπεδούχων. Δεν κατάφερε όμως τίποτε, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν εύστοχος από τα σουτ στην περιφέρεια και έφτασε να προηγείται με 33 πόντους διαφορά (77-44) με τη λήξη του δεκάλεπτου.

Με τη διαφορά στους 30 πόντους ο Πασκουάλ απέσυρε τους βασικούς του και πέρασε στο παρκέ τους Βουγιούκα, Λεκαβίτσιους με τους δυο προπονητές χαλαρούς πλέον να σκέφτονται το δεύτερο ματς και τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει το 1-0 κερδίζοντας με 95-67.

Από τον Παναθηναϊκό οι Καλάθης (11π., 16ας), Γκιστ (8π., 4ριμπ), Αντετοκούνμπο (6π.) και Τζέιμς (24π., 8ριμπ) ήταν οι καλύτεροι ίσως στην καλύτερη εφετινή εμφάνιση του «τριφυλλιού».

Από τη Ρεάλ κανείς δεν διασώθηκε…

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 46-30, 77-44, 95-67

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ