Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 70-76: «Άλωσαν» την Πόλη οι Βάσκοι

Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 70-76: «Άλωσαν» την Πόλη οι Βάσκοι

Η Φενέρ προσπάθησε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή αλλά έμεινε από δυνάμεις στο φινάλε και η Μπασκόνια έφυγε με το διπλό από την Πόλη, επικρατώντας με σκορ 76-70.

Μια πολύ μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη πανηγύρισε η Μπασκόνια, η οποία επιβλήθηκε με σκορ 76-70 της Φενέρμπαχτσε, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η ομάδα του Τζοάν Πενιαρόγια μπόρεσε να χτίσει μια πολύ καλή διαφορά στο ημίχρονο, όμως οι Τούρκοι δεν τα παράτησαν και ξεκίνησαν για μια φοβερή ανατροπή στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο έμειναν από δυνάμεις και έτσι το ροζ φύλλο αγώνα πήγε στους Βάσκους.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μάρκους Χάουαρντ με 15 πόντους, 13 πρόσθεσε ο Πιέρια Χένρι και από 10 είχαν οι Στίβεν Κότσαρ και Ματ Κοστέλο. Από την άλλη πλευρά, ο Μάρκο Γκούντουριτς είχε 14 πόντους, 12 έβαλε ο Τόνι Τζεκίρι, ενώ ο Νικ Καλάθης έκανε ένα μεγαλοπρεπές νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπασκονια να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της και να κάνει ό,τι εκείνη θέλει μέσα στο παρκέ. Η Φενέρ από την πλευρά της δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους ξέφρενους ρυθμούς των Βάσκων, με αποτέλεσμα η διαφορά όσο περνούσε η ώρα να αυξάνεται. Το διψήφιο προβάδισμα δεν άργησε να έρθει για το σύνολο του Τζοάν Πενιαρόγια που φαινόταν να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +19 (52-33).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Τούρκοι κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση και να πλησιάσουν στο σκορ, τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 23-15, το οποίο τους επέτρεψε να φτάσουν κοντά στο ψυχολογικό όριο των δέκα πόντων μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο. Εκεί, η Φενέρ έδειξε σημάδια ανάκαμψης, προσπαθώντας να φτάσει σε μια μεγάλη ανατροπή, αλλά στο φινάλε έμεινε από δυνάμεις, με τους Βάσκους να παίρνουν τη νίκη χάρη στο τελικό 76-70.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 33-52, 56-67, 70-76.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ