Τόμας Γουόκαπ: Το «ρομπότ» που οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό στο… Κάουνας! (vids)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αισθάνεται κάτι παραπάνω από ευλογημένος που διαθέτει ένα τέτοιο «πολυεργαλείο» στο ρόστερ του - Ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν όσο ο Τόμας Γουόκαπ είναι... on fire!

Μία ακόμη θρυλική παράσταση είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν περίπου 12.000 οπαδοί του Ολυμπιακού το βράδυ της Παρασκευής (6/1) στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ισοπέδωσε και την Αρμάνι Μιλάνο με 82-66 και έκανε… πτήση στην κορυφή της Euroleague, με τους Βεζένκοφ, Γουόκαπ και Σλούκα να έχουν αναμφίβολα το μεγαλύτερο μερίδιο της, μέχρι τώρα, καταπληκτικής πορείας των «ερυθρόλευκων» στη διοργάνωση.

Έπειτα από το φινάλε του πρώτου γύρου της Regular Season, οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 11-6 και βρίσκονται στην 1η θέση της βαθμολογίας, όντας ισόβαθμοι, ωστόσο, με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα και Μονακό.

Ο Τόμας Γουόκαπ, για πολλοστή φορά, πραγματοποίησε μία απίθανη εμφάνιση! Όντας ξανά παντού στο γήπεδο, έκανε κυριολεκτικά τα πάντα και δικαίως ανακηρύχθηκε ως ο MVP της αναμέτρησης. Με 10 πόντους (2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 (!) κλεψίματα και 11 στο σύστημα αξιολόγησης (PIR) δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο Άλεκ Πίτερς ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 16 πόντους, αλλά η προσφορά του Αμερικανού γκαρντ ήταν πολύπλευρη και καθοριστική για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην άνετη επικράτηση επί της Αρμάνι του Έτορε Μεσίνα.

Για τον φοβερό Γουόκαπ ήταν απλώς… μία ακόμη μέρα στη δουλειά. Για τον καλύτερο «κλέφτη» της φετινής Euroleague με τα 2.2 κλεψίματα ανά αγώνα (ακολουθεί δεύτερος ο Τόμπσον της Μπασκόνια με 1.8). Για έναν εξαιρετικό πασέρ που μπορεί να «ξεκλειδώσει» κάθε αντίπαλη άμυνα, έναν άκρως δημιουργικό παίκτη που όμως παίρνει άριστα και στον ανασταλτικό τομέα.

Η αποστολή στο ΣΕΦ βγήκε εις πέρας. Και με το παραπάνω! Ο Μπίλι Μπάρον, ελέω του εξαιρετικού Γουόκαπ, δεν έκανε την εμφάνιση που μας είχε συνηθίσει στα προηγούμενα ματς. 12 πόντους και 3 ασίστ είχε κόντρα στον Ολυμπιακό ο Αμερικανός γκαρντ της Αρμάνι, αφήνοντας πίσω του τους 23 και 24 πόντους που είχε βάλει με Μονακό και Βαλένθια αντίστοιχα. Ο Γουόκαπ «εξολόθρευσε» τον Μπάρον σε άμυνα και επίθεση, σε ένα ματσάρισμα που ξέραμε εκ των προτέρων ότι θα κρίνει εν πολλοίς το αποτέλεσμα. Κι έτσι έγινε.

Ο Ολυμπιακός λειτούργησε με αλλαγές πάνω στην άμυνα του γκαρντ της Αρμάνι, τον κούρασε, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα. Με τον Γουόκαπ να παίρνει άριστα, καθώς έκανε ακριβώς ό,τι του ζήτησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Η… Αγία Τριάδα των νταμπλούχων Ελλάδας φαίνεται πως είναι έτοιμη να οδηγήσει την ομάδα του μεγάλου λιμανιού στο βήμα παραπάνω φέτος στη Euroleague. Σάσα Βεζένκοφ, Κώστας Σλούκας και Τόμας Γουόκαπ είναι… από άλλον πλανήτη και σε τρομερή φόρμα. Και με τον Αμερικανό των 6.8 πόντων, των 2.9 ριμπάουντ, των 5 ασίστ, των 2.2 κλεψιμάτων και του 11.5 στο PIR ανά αγώνα φέτος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν αντίπαλο στον δρόμο για το Final Four του Κάουνας!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από