Παπανικολάου στο «10»: «Να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά μέχρι τέλους»

Παπανικολάου στο «10»: «Να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά μέχρι τέλους»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στο «10» για τη νίκη των «ερυθρόλευκων» απέναντι στην Αρμάνι, το πρώτο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά και την ανανέωση του Σάσα Βεζένκοφ με την οποία... ανακουφίστηκε.

Ο Ολυμπιακός «υπέταξε» και την Αρμάνι Μιλάνο στο κατάμεστο ΣΕΦ για την 17η αγωνιστική της Euroleague, νικώντας με 82-66, και «πάτησε» έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της διοργάνωσης μετά το πέρας του πρώτου γύρου. Ο Κώστας Παπανικολάου, πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση με 9 πόντους (3/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα) ενώ ήταν καθοριστικός και στην άμυνα.

Ο αρχηγός των νταμπλούχων Ελλάδας, μίλησε στο «10» για τη νίκη του Ολυμπιακού που τον έφερε στην πρώτη θέση, την πολύ απαιτητική φετινή σεζόν της Euroleague, την ανανέωση του Σάσα Βεζένκοφ και έστειλε το μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Η «κατάρα» του Άγιαξ (pics & vids)

Όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου στο «10»:

Πριν το παιχνίδι προερχόσασταν από μια τεράστια νίκη στο ντέρμπι. Πως προετοιμαστήκατε ψυχολογικά για αυτόν το αγώνα;

«Το μομέντουμ είναι πολύ σημαντικό για οποιαδήποτε ομάδα. Καλώς ή κακώς μετά από δύο κακές εμφανίσεις με Βιλερμπάν και με Ερυθρό Αστέρα θέλαμε να ανακάμψουμε. Το κάναμε με τον Παναθηναϊκό και θέλαμε να μεταφέρουμε το μομέντουμ και στη νέα χρονιά, θέλαμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με μία νίκη, ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών, ήταν πλάι μας και θέλαμε να τους κάνουμε κι αυτούς χαρούμενους, να μπει το 2023 δυνατά και να είναι οδηγός τη νέα χρονιά να συνεχίσουμε δυνατά και να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε».

Ήταν ένας σκληρός αγώνας, η Αρμάνι σας έριξε αρκετό «ξύλο» αλλά ανταπεξήλθατε και σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά «καθαρίσατε» το παιχνίδι.

«Έτσι ακριβώς ήταν. Η Αρμάνι προέρχεται από ένα πολύ καλό, νικηφόρο σερί αγώνων, έχοντας ως «οδηγό» σε όλα αυτά τα παιχνίδια το δυναμικό και physical παιχνίδι που έχουν. Βάζουν δυνατά τα κορμιά τους και ξέραμε ότι για να πάρουμε τη νίκη θα έπρεπε να ματσάρουμε αυτήν την ενέργεια. Δεν το κάναμε στο 100% στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο και κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο νομίζω ότι βγήκαμε πάρα πολύ δυναμικά και μέσα από τις άμυνές μας καταφέραμε να βάλουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, να ανοίξουμε το παιχνίδι και να πάρουμε αυτοπεποίθηση για να φέρουμε το ματς στα δικά μας μέτρα και να το κοντρολάρουμε μέχρι το τέλος».

Με τη νίκη αυτή ο κλείνετε τον πρώτο γύρο στην κορυφή της βαθμολογίας. Αν έκανε έναν απολογισμό του πρώτου κομματιού της σεζόν τι θα έλεγες;

«Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν μπορεί να γίνει κάποιος απολογισμός. Πρώτον είμαστε στο πρώτο μισό της σεζόν και δεύτερον είμαστε πρώτοι μαζί με άλλες τρεις ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι με μία δύο ήττες μπορεί να βρεθείς να κινδυνεύεις και για την οκτάδα. Οπότε η προσήλωση πρέπει να μείνει σε υψηλό επίπεδο, να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τους στόχους μας».

Ο Πίτερς έκανε ένα εξαιρετικό ματς, ειδικά στο ξεκίνημα, ο Σάσα έδειξε να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός είχε πολλούς πρωταγωνιστές.

«Για τον Σάσα είναι λογικό να μην είναι το ίδιο όπως ήταν πριν, μετά από έναν τραυματισμό χρειάζεσαι κάποια παιχνίδια. Για άλλη μια φορά είδαμε πολλά παιδιά να βγαίνουν μπροστά, όπως ο Άλεκ, και να βοηθάνε την ομάδα να παίρνει τη νίκη που είναι το πιο σημαντικό».

Πες μου λίγο για την ανανέωση του Βεζένκοφ και πως το συζητήσατε.

«Το αξίζει 100%. Αυτά που έχει προσφέρει και έχει κάνει στο παρκέ τα τελευταία δύο χρόνια είναι μαγικά. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας μας και σίγουρα μας ικανοποιεί πάρα πολύ ότι θα συνεχίσει να είναι εδώ κοντά μας, χωρίς να έχουμε το άγχος μην τον χάσουμε από την Αμερική».

Να περιμένουμε και τα δικά σου σύντομα;

«Αυτό δεν είναι στο δικό μου χέρι. Θα δούμε» (Γέλια)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ