Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ο Γιάννης είναι Ολυμπιακός» (vid)

Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ο Γιάννης είναι Ολυμπιακός» (vid)

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησε για την καριέρα του με την Εθνική ομάδα, για την επιλογή της Φενέρ, για το ΝΒΑ, αλλά και για το αν ο Γιάννης υποστηρίζει τον Ολυμπιακό.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα «BasketNews» παραχώρησε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος μίλησε για την επιλογή του να επιστρέψει στην Ευρώπη, για το ΝΒΑ, αλλά και την Εθνική ομάδα.

Παράλληλα ο Έλληνας σέντερ αναφέρθηκε στο αν υπήρξε ενδιαφέρον από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ κλήθηκε να απαντήσει στο ο αδερφός του ο Γιάννης υποστηρίζει τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Αντετοκούνμπο:

Τι κάνει καλύτερα από τον Γιάννη: «Θα έλεγα η ικανότητα να αλλάζω από το 1 έως το 5, το κάνω καλύτερα. Νομίζω ότι θα συμφωνούσε. Το καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα μου έλεγε το ίδιο. Ότι δεν έχει παίξει με έναν ψηλό που μπορεί να αλλάζει με αυτό το ρυθμό. Πέρσι όταν αγωνίστηκα στην Ευρώπη μπορούσα να μαρκάρω παίκτες όπως ο Λάρκιν ή ο Τζέιμς».

Για την Εθνική ομάδα και το κλάμα στο τελευταίο ματς στο EuroBasket: «Ήταν εκείνη η στιγμή. Όταν συμβεί πρέπει να το ξεχάσεις και να προχωρήσεις. Είχαμε στόχους ως ομάδα και παίξαμε δυνατά, αντιμετωπίσαμε μία δύσκολη ομάδα, όπως η Γερμανία. Και άλλοι συμπαίκτες μου είχαν την ίδια αντίδραση στα αποδυτήρια».

Για τις προκλήσεις ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Έχουμε μία ομάδα με έναν σούπερ σταρ. Πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά όχι να ανέβουμε στην πλάτη του και να πιστεύουμε ότι θα μας σώσει. να παίξουμε ως ομάδα. Το κάναμε καλά στο EuroBasket. Και μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία τα έβαλε όλα. Μικρά πράγματα πρέπει να αλλάξουμε».

Για το σχόλιο του Ιμπάκα ότι θα αδέρφια Χόλιντεϊ θα κέρδιζαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω, ποιος είναι ο ψηλότερος από τους Χόλιντεϊ; Εμείς είμαστε όλοι ψηλοί, αν βάλουν τα σουτ, είναι οκ. Αλλά δεν τα βάλουν… Εμείς θα κερδίσουμε».

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και την επιλογή της Φενέρ: «Δεν βρέθηκα σε σοβαρές συζητήσεις με καμία από τις δύο ομάδες. Ίσως είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, αλλά δεν υπήρχε πρόταση. Η Φενέρ, με πλέι μέικερ τον Καλάθη και τον Ιτούδη προπονητή, δεν ήταν δύσκολη απόφαση για να την πάρω».

Για τη σχέση των παικτών της Εθνικής με τον Ιτούδη: «Όταν χάσαμε δεν είπαμε «αυτός φταίει». Μιλήσαμε με ανθρώπους της ομοσπονδίας, μας είπαν ότι τα δώσαμε όλα, ότι ο κόσμος ερωτεύτηκε ξανά το μπάσκετ. Από την προετοιμασία καταφέραμε να δημιουργήσουμε αυτή τη σχέση».

Για τι θέλει να πετύχει με την παρουσία του στη EuroLeague: «Θέλω να γίνω ένα κυρίαρχος ψηλός στη EuroLeague. Μου αρέσω να παίζω σε αυτήν. Θέλω να… χτίσω εδώ την καριέρα μου και να προχωρήσω».

Ποια ήταν τα πρότυπα των ψηλών που είχε μεγαλώνοντας: «Έβλεπα πολλά ματς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Πρίντεζης, ένας απο τους αγαπημένους μου, μου άρεσε ο Σόφο, ήταν κυρίαρχος. Όταν τον έβλεπα στην τηλεόραση τρελαινόμουν. Ο Μπατίστ και αυτός κυρίαρχος. Και φυσικά ο Χάινς. Όταν πήρε τις δύο EuroLeague ο Ολυμπιακός ήταν σπουδαίος. Ένας… κοντός ψηλός με απίστευτη ενέργεια. Πίστευα ότι ήταν τρομερός. Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς ψηλούς και μπορεί να αλλάξει από το 1 έως το 5».

Αν υπήρχε κόντρα, αφού ο Γιάννης είναι Ολυμπιακός και ο Θανάσης έπαιξε στον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρω αν ο Γιάννης είναι Ολυμπιακός. Υπάρχει η φωτογραφία με τη φανέλα του Ολυμπιακού όταν ήταν παιδί και όλοι νομίζουν ότι είναι Ολυμπιακός. Ο Θανάσης έπαιξε στον Παναθηναϊκό, οπότε τότε στηρίζαμε τον Παναθηναϊκό».

Η ποιότητα που συνδέει τρεις τέως και μεγάλους συμπαίκτες του, τον Γιάννη, τον ΛεΜπρόν και τον Ντόντσιτς: «Νομίζω η νοοτροπία τους. Όταν ήμουν στο Ντάλας και έβλεπε τον Λούκα… Είχε έρθει 18-9 ετών και έπαιζε σαν να ήταν 29 χρόνων. Όλοι έχουν ένα μικρό κομμάτι. Ο ΛεΜπρόν είναι σούπερ επαγγελματίας, τρώει σωστά ο Γιάννης δουλεύει σκληρά. Αν δεν κάνει κάτι καλά, θα το δουλέψει και δεν θα φύγει αν δεν το κάνει σωστά».

Για το πρωτάθλημα που κέρδισε με τους Λέικερς: «Όταν κερδίσεις κάτι μία φορά, θέλεις να κερδίσεις συνέχεια. Πάντα υπάρχει ένας στόχος για να τον κερδίσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ