Ολυμπιακός: Έχασε αλλά την καλή ομάδα, σε τέτοια βράδια την καταλαβαίνεις

Ολυμπιακός: Έχασε αλλά την καλή ομάδα, σε τέτοια βράδια την καταλαβαίνεις

Ο Ολυμπιακός «έπεσε» στο Μονακό. Το ζήτημα όμως είναι ότι πριν... στάθηκε.

Δίκαια ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στο Πριγκιπάτο από τη Μονακό. Ομάδα με 60 πόντους άλλωστε στην σημερινή Euroleague είναι δύσκολο να βγει από το παρκέ με σφιγμένες τις γροθιές.

Είχε 15 λάθη, 8/29 (27,6%) τρίποντα, άφαντο τον Βεζένκοφ (4π) σαφώς επηρεασμένο ακόμη από τον τραυματισμό του. Έχασε λέι-απ, έχασε κάρφωμα δίχως αντίπαλο (Μπλακ), είχε το κωμικό για το επίπεδο 57,1% στις βολές (12/21) εκεί όπου ως και ο συνήθως άχαστος Κώστας Σλούκας αστόχησε σε τρεις κρίσιμες (η μια εκ των οποίων και που επί της ουσίας οριστικοποίησε την ήττα).

Και όλα αυτά εκτός έδρας. Με αντίπαλο τη σπουδαία Μονακό. Μια σούπερ αθλητική ομάδα, με ταλέντο και γεμάτο ρόστερ.

Τίποτα το παράξενο λοιπόν…

Τις καλές ομάδες όμως αξίζει να τις βλέπεις και σε αυτά τα βράδια. Τα δύσκολα. Τα ανάποδα. Εκείνα που δεν (τους) βγαίνει τίποτα. Και απόψε σε μια τέτοια νύχτα, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πως είναι μια από αυτές.

Κατάφερε να μείνει μέσα στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι και επτά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη: Με 22 πόντους επιθετική συγκομιδή συνολικά στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο. Και έχοντας επί της ουσίας μόνο τον Άλεκ Πίτερς (4/5τριπ) σε κατάσταση «ένα βήμα εμπρός».

Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά σύνολα εκεί έξω που υπό όλες αυτές τις προϋποθέσεις μαζί μπορούν ένα από τα ντέρμπι κορυφής της Euroleague να το διεκδικήσουν ως το φινάλε του. Μια συνθήκη να ήταν διαφορετική, ένα καλύτερο ποσοστό στο τρίποντο ή έστω στις βολές, ή αν κάποιος από εκείνους που συνήθως τραβούν το σκορ να έβρισκε ρυθμό για δύο λεπτά τώρα θα συζητήσουμε με διαφορετικό παρονομαστή.

Πως έμεινε ο Ολυμπιακός στο κόλπο; Με την απίθανη άμυνα του που τσάκιζε κόκκαλα. Εκείνη που κράτησε 33.09 στο παρκέ τον άποντο (0/4 τριπ) Τόμας Γουόκαπ. Την ίδια που υποχρέωση τη στατιστική να καταγράψει 10 κλεψίματα.

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο βράδυ που ο Ολυμπιακός να πήρε από την αρχική 5άδα του συνολικά 23 πόντους: Γουόκαπ (0), Κάνααν (3), Παπανικολάου (7), Βεζένκοφ (4), Φαλ (9). Και λογικά δεν θα υπάρξει και επόμενο. Παρά ταύτα ο Μπαρτζώκας βρήκε και πάλι τον τρόπο να κρατήσει το τρένο πάνω στις ράγες. Και αυτό σε μια σεζόν που ακόμη βρίσκεται στα μισά της επιβάλλεται να εκτιμηθεί…

Το μόνο πραγματικά κακό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχασε την ισοβαθμία από έναν αντίπαλο, τον οποίο είναι πιθανό να βρει πλάι του στην τελική κατάταξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ