Ταρίκ Μπλακ: Μία πολυτέλεια στο ρόστερ του Ολυμπιακού (pics, vids)

Ταρίκ Μπλακ: Μία πολυτέλεια στο ρόστερ του Ολυμπιακού (pics, vids)

Ο Ταρίκ Μπλακ έδειξε στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης το βάθος του Ολυμπιακού, αλλά και πώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο ροτέισον των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια τεράστια νίκη στο κατάμεστο ΣΕΦ επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 73-60 και «πάτησε» ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague, σε τετραπλή ισοβαθμία.

Οι ερυθρόλευκοι παίζοντας άλλη μια φορά σύγχρονο μπάσκετ και έχοντας άμυνα από… ατσάλι, νίκησαν για δεύτερη φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν, πήραν και την ισοβαθμία και έκαναν μεγάλο βήμα για το πλεονέκτημα έδρας.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι οι Τόμας Γουόκαπ και Σάσα Βεζένκοφ με 18 πόντους και 15 αντίστοιχα, όμως αυτός που ήρθε από τον πάγκο και άλλαξε τα πάντα στη θέση «5» ήταν ο Ταρίκ Μπλακ.

Ο Αμερικανός σέντερ έπαιξε 15 λεπτά κόντρα στη βασίλισσα και είχε 5 πόντους, 9 ριμπάουντ και μια ασίστ, ενώ μάρκαρε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς τον Βάλτερ Ταβάρες, που έχουν μεγάλη υψομετρική διαφορά και τα πήγε περίφημα. Ο Μπλακ έδειξε με την παρουσία του στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ότι ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα τη φετινή σεζόν, ενώ την ίδια ώρα έδειξε το μεγάλο βάθος που έχει στο ρόστερ του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπλακ θεωρητικά αποκτήθηκε για να είναι ο τρίτος σέντερ στο ροτέισον των Πειραιωτών, πίσω από τον Μουσταφά Φαλ και τον Τζόελ Μπολομπόι, όμως έχει καταφέρει να είναι κομβικός σε αρκετά παιχνίδια ερχόμενος από τον πάγκο.

Ανάλογα το παιχνίδι και τον αντίπαλο ο Μπαρτζώκας εναλλάσσει τους σέντερ του. Το πάθος και η εικόνα του Μπλακ σε άμυνα και επίθεση στο χθεσινό ματς, αλλά και στα ριμπάουντ, δείχνουν όλο το πλάνο του Ολυμπιακού φέτος, αλλά και το ότι μπορεί να βγάζει διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο Αμερικανός στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν πρώτος σκόρερ, όμως προσέφερε πάρα πολλά στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε και ήταν ουσιαστικά ο καλύτερος σέντερ της ομάδας και αυτός που άλλαξε τον ρυθμό, αλλά και «έσβησε» τόσο τον Ταβάρες, αλλά και τον Πουαριέ.

Πέρα από το χθεσινό ματς, στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, που ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε, ο Μπλακ ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, έχοντας 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 17 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Μπλακ ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμος για τον Ολυμπιακό, ενώ είναι… υπερπολυτέλεια για το ρόστερ της ομάδας, αφού αντικειμενικά θα μπορούσε στις περισσότερες ομάδες της Euroleague να είναι τουλάχιστον ο δεύτερος σέντερ. Και στο λιμάνι αποκτήθηκε ως τρίτος…

Δείτε τα στατιστικά του: 

To ματς κόντρα στον Ερυθρό: 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ