Γκριγκόνις: «Περνάμε δύσκολη σεζόν, προσπαθούμε να αλλάξουμε»

Γκριγκόνις: «Περνάμε δύσκολη σεζόν, προσπαθούμε να αλλάξουμε»

Στη δύσκολη περίοδο που βιώνει ο Παναθηναϊκός στάθηκε ο Μάριους Γκριγκόνις εν όψει της αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις.

Στην προσπάθεια που γίνεται στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού για να αλλάξει η κατάσταση της τελευταίας περιόδου, μίλησε ο Μάριους Γκριγκόνις.

Ο Λιθουανός γκαρντ στάθηκε στο κακό μομέντουμ των «πράσινων» το τελευταία διάστημα, καθώς μίλησε και για την ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης, με αφορμή τον αγώνα κόντρα στην πρώην ομάδα του, τη Ζαλγκίρις.

Διαβάστε επίσης: Τσέλσι: Οι «βόμβες» του Μπόλι, το κόλπο… amortization και η UEFA που δεν κατάλαβε από που της ήρθε (pics, vids)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γεγονός πως ο ίδιος αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του: «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα, νομίζω η πρώτη φορά ήταν η πιο δύσκολη. Τώρα έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Πάντα θέλω να τους κερδίζω, πάντα θέλεις να κερδίζεις απέναντι στους “δικούς σου” ανθρώπους, δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι είναι. Είναι άλλος ένας αγώνας για τον οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε και θα δούμε…».

Για τα «κλειδιά» του αγώνα: «Η Ζαλγκίρις παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ, είναι όλοι μαζί και στην άμυνα. Έχουν κάποια προβλήματα τώρα χωρίς καθαρό point guard, οπότε θα πρέπει να πιέσουμε την μπάλα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παράλληλα όμως έχουν και ψηλούς στους οποίους μπορούμε να επιτεθούμε από την περιφέρεια. Κάθε ομάδα έχει τις αδυναμίες της και θα πρέπει να εστιάσουμε σε αυτές και θα δούμε και πως θα πάει το παιχνίδι. Μέσα στη σεζόν συχνά χάνουμε τη συγκέντρωσή μας οπότε κάθε μέρα πρέπει να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι».

Για το αν πιστεύει ότι η Ζαλγκίρις έχει έξτρα πίεση επειδή το Final 4 θα γίνει στο Κάουνας: «Γνωρίζω τους περισσότερους ανθρώπους της Ζαλγκίρις, από τη διοίκηση μέχρι τους παίκτες. Κοιτάνε πάντα την επόμενη ημέρα, τον επόμενο αγώνα, προσπαθούν να μην σκέφτονται το Final 4. Οι ομάδες με χαμηλά μπάτζετ πρέπει να σκέφτονται τον επόμενο αγώνα. Αν θέλεις να θέσεις κάποιους στόχους πρώτα βλέπεις την είσοδο στα playoff και μετά το final 4. Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που δεν φτάνει εκεί συχνά, αλλά αν συνεχίσουν να αγωνίζονται έτσι, όλα είναι πιθανά. Για έξτρα πίεση όμως, δεν νομίζω».

Για την κατάσταση στην ομάδα του Παναθηναϊκού: «Περνάμε μια δύσκολη σεζόν όπως σας είπα. Ακούγονται πολλά, αλλά πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος. Οι φίλαθλοί μας δεν είναι χαρούμενοι. Θα ήταν ψέμα να σας πω ότι όλα είναι καλά και είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν είναι έτσι. Είμαστε όμως εδώ και πρέπει συνέχεια να προσπαθούμε. Να προσπαθούμε να αλλάξουμε, δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι παρά μόνο ότι θα τα δίνουμε όλα, το 100% του εαυτού μας τουλάχιστον σε όσα μπορούμε να ελέγχουμε. Για τα υπόλοιπα παίζουν κι άλλα ρόλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ