Τι κάνει ο Ολυμπιακός χωρίς τον Σλούκα στην Ευρωλίγκα (vids)

Τι κάνει ο Ολυμπιακός χωρίς τον Σλούκα στην Ευρωλίγκα (vids)

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, για την 22η αγωνιστική της Euroleague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην έχει στη διάθεσή του τον «μαέστρο» του στο παρκέ, τον Κώστα Σλούκα.

Σε λίγες ώρες ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε, για την 22η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα ματς ιδιαίτερων συνθηκών για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεσή του δύο πολύ σημαντικά «γρανάζια» της μηχανής του, τον Άλεκ Πίτερς αλλά και τον Κώστα Σλούκα.

Ο Έλληνας γκαρντ, ο οποίος αποκόμισε έναν τραυματισμό, στην μέση, στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τη Μακάμπι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, δεν θα καταφέρει να δώσει το παρών για δεύτερη φορά φέτος σε ευρωπαϊκό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Είναι λοιπόν λογικό η αποψινή αναμέτρηση, απέναντι σε μια έτσι κι αλλιώς ποιοτική ομάδα, να γίνεται ακόμα πιο απαιτητική για τον Ολυμπιακό, με την απουσία του Σλούκα. Τι κάνει όμως ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια που δίνει στην Euroleague χωρίς τον «μαέστρο» του;

Διαβάστε επίσης: To video-οδηγός της UEFA που εκθέτει ανεπανόρθωτα Μπαλτάκο και Μπένετ- Ναι, ήταν πέναλτι στη Φιλαδέλφεια (vids)

Από το καλοκαίρι του 2020, όταν και επέστρεψε στο «λιμάνι», ο Κώστας Σλούκας έχει χάσει ελάχιστα παιχνίδια. Είναι ενδεικτικό, πως την σεζόν 2020-21, δεν έχασε ούτε παιχνίδι στην κορυφαία, ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, συμπληρώνοντας τον απίστευτο αριθμό των 34ων παιχνιδιών. Για την ιστορία, την πρώτη χρονιά της επιστροφής, του Θεσσαλονικιού γκαρντ, ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός 8αδας.

Την επόμενη σεζόν, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις υψηλές πτήσεις, καθώς τερμάτισε στην 2η θέση πραγματοποίησε την ονειρική πορεία μέχρι και τον ημιτελικό του Final-4 του Βελιγραδίου. Το 2021-22, ο Σλούκας έλειψε, από το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη Ρωσία, στο οποίο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 88-82, σε παιχνίδι που έμελλε να είναι το τελευταίο της ομάδας του Πειραιά, σε ρωσικό έδαφος.

Το 2ο και τελευταίο παιχνίδι που έχασε την περσινή σεζόν, ήταν αυτό της τελευταίας αγωνιστικής, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, στο οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε, των «Μπλαουγκράνα», με 73-66, και σφράγισε την 2η θέση για τους «ερυθρόλευκους» στην κανονική διάρκεια.

Τη φετινή σεζόν, ο Κώστας Σλούκας, έχει χάσει ένα παιχνίδι όλο κι όλο, αυτό με την Βίρτους Μπολόνια στην Ιταλία, παιχνίδι που ο Ολυμπιακός κέρδισε «δια πυρός και σιδήρου», με 85-83. Από εκείνο το ματς, έλειψε ο γκαρντ, των Πειραιωτών, λόγω στομαχικών διαταραχών.

Μένει να δούμε, αν και απόψε στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να υπερκαλύψει, τους 11.6 πόντους μ.ό. και τις 6.6 ασίστ, του βασικού του δημιουργού, ώστε να πάρει ακόμα μια σπουδαία νίκη, στην έδρα ενός δυνατού αντιπάλου, με τον οποίο «μοιράζονται» τον ίδιο στόχο, αρχικά για πλασάρισμα στην τετράδα και πλεονέκτημα έδρας.

Επιμέλεια: Γιώργος Φραγάκης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ