Τι γίνεται με τις ανανεώσεις στον Ολυμπιακό – Ο Γουόκαπ και αυτοί που ακολουθούν…

Τι γίνεται με τις ανανεώσεις στον Ολυμπιακό – Ο Γουόκαπ και αυτοί που ακολουθούν…

O Ολυμπιακός την ώρα που... προελαύνει στη Euroleague, «δουλεύει» και το πλάνο των ανανεώσεων. Η προτεραιότητα με Γουόκαπ και οι «Έλληνες».

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να «τρελαίνει» κόσμο στη Euroleague, καθώς έκανε «σκόνη και θρύψαλα» την Άλμπα στο Βερολίνο την περασμένη Τετάρτη, επικρατώντας με 93-60 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι ερυθρόλευκοι παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τους Κώστα Σλούκα, Άλεκ Πίτερς και Τζορτζ Πάπας έκαναν περίπατο και στη Γερμανία, έφτασαν τις 6 σερί νίκες και είναι «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δημιουργήσει ένα απίθανο σύνολο που δεν στηρίζεται σε κανέναν παίκτη και βγάζει σε κάθε ματς διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ο βασικός κορμός από την περσινή σεζόν έμεινε και ενισχύθηκε η ομάδα σύμφωνα με τα «θέλω» του Έλληνα τεχνικού, για αυτό και τα πάντα λειτουργούν στην εντέλεια.

Για αυτό τον λόγο και με παράδειγμα και το περασμένο καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός θέλει να προχωρήσει παράλληλα και το πλάνο των ανανεώσεων, προκειμένου να διατηρήσει ανέπαφο το ρόστερ του -όσο γίνεται- και για την επόμενη σεζόν.

Οι ανοιχτές υποθέσεις είναι ανοιχτές σε σχέση με τα νέα συμβόλαια, με τη διοίκηση ωστόσο να έχει ήδη «κλειδώσει» την παραμονή του Μουσταφά Φαλ από πέρσι, ενώ φέτος έχει ανανεώσει και επίσημα με τον MVP της Euroleague, Σάσα Βεζένκοφ. Οι πρόωρες ανανεώσεις όμως δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ, αφού το καλοκαίρι ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Σλούκα, Παπανικολάου, Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ και επιθυμία της ομάδας, αλλά και του προπονητή είναι να παραμείνουν όλοι και ήδη φαίνεται να έχουν γίνει οι πρώτες διερευνητικές επαφές.

Η περίπτωση που φαίνεται πως έχει προτεραιότητα όμως είναι αυτή του Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος δεσμεύεται και τη νέα σεζόν με συμβόλαιο. Ο σκοπός είναι να γίνει επέκταση της συμφωνίας με καλύτερους όρους για τον Αμερικανό που κάνει μυθική σεζόν. Η επιθυμία και από τις δυο πλευρές είναι η ανανέωση και είναι θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία.

Από εκεί και πέρα, σειρά θα πάρουν οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Κώστας Σλούκας. Και οι δυο Έλληνες γκαρντ θέλουν να μείνουν στο λιμάνι, ο Ολυμπιακός δεδομένα θέλει να τους κρατήσει, οπότε πιθανότατα μέσα στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν τον δρόμο του Σάσα Βεζένκοφ και θα ανανεώσουν.

Ελεύθερος μένει τυπικά και ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου, όμως μοιάζει σχεδόν βέβαιο ότι θα ανανεώσει, αφού είναι κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος και η διοίκηση και φυσικά ο προπονητής, ενώ η επόμενη συζήτηση θα γίνει με τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και αναμένεται να έχει αρκετές προτάσεις.

Ο ίδιος νιώθει… Έλληνας, αγαπάει την ομάδα και ο Μπαρτζώκας θέλει να τον κρατήσει, αφού πρόκειται για έναν γκαρντ-φόργουορντ που προσφέρει το κάτι διαφορετικό. Μέσα στο επόμενο διάστημα λοιπόν, θα καθίσει κι αυτός στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η λογική λέει ότι θα παραμείνει στο λιμάνι, αφού η επιθυμία είναι κοινή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ