Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να «καθαρίσει» με το πλεονέκτημα έδρας

Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να «καθαρίσει» με το πλεονέκτημα έδρας

Ο Ολυμπιακός κρατάει το πλεονέκτημα έδρας της Euroleague στα χέρια του - Τι πρέπει να κάνει για να «κλειδώσει» την πρώτη τετράδα

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε την Μπάγερν Μονάχου (21:00) στο δεύτερο ματς της «διαβολοβδομάδας» και θέλει το 2/2 μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα για να κάνει ακόμη ένα βήμα για το πλεονέκτημα έδρας.

Οι ερυθρόλευκοι μετά τη νίκη επί των μπλαουγκράνα ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague και έχουν «αγκαλιάσει» το πλεονέκτημα έδρας με 7 ματς να απομένουν. Ο Ολυμπιακός έχει βγάλει όλο το δύσκολο πρόγραμμα θεωρητικά και απομένουν ματς που μπορεί να πάρει και να «καθαρίσει»…

Το πρώτο χρονικά είναι αυτό με τους Βαυαρούς, που είναι must win στο ΣΕΦ, ενώ μετά ακολουθούν δύο ματς εκτός έδρας κόντρα στη Ζαλγκίρις και την Παρτιζάν. Αμέσως μετά είναι η «διαβολοβδομάδα» που περιλαμβάνει δύο εντός έδρας ματς με Βιλερμπάν και Παναθηναϊκό, ενώ οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις είναι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και με την Μπασκόνια κλείνει την αυλαία στις 13 Απριλίου.

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα είναι ουσιαστικά 2,5 νίκες μακριά από την πρώτη τετράδα, οπότε έχει τον απόλυτο έλεγχο και την κατάσταση στα χέρια του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει στα εναπομείναντα ματς είναι απλά να κρατήσει… ανέπαφη την έδρα του, αρχής γενομένης από το ματς με την Μπάγερν.

Όλα τα παιχνίδια μετά στο ΣΕΦ είναι τουλάχιστον στα μέτρα του (Βιλερμπάν, Παναθηναϊκός, Μπασκόνια), ενώ ακόμη και τα εκτός έδρας ο Ολυμπιακός μπορεί να τα κερδίσει, παρότι είναι σε έδρες «καυτές» (Κάουνας, Βελιγράδι).

Δείτε το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μετά την Μπάγερν: 

Η βαθμολογία της Euroleague: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ