Ο Σάσα Βεζένκοφ σβήνει τα 98 κεράκια του Θρύλου: «Όλοι μαζί να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό για τον Ολυμπιακό»

Ο Σάσα Βεζένκοφ σβήνει τα 98 κεράκια του Θρύλου: «Όλοι μαζί να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό για τον Ολυμπιακό»

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στο «10» μετά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου για το φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague, το πλεονέκτημα έδρας και έστειλε το μήνυμά του για τα γενέθλια του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, «διαλύοντας» τους Βαυαρούς με 102-74 στο ΣΕΦ για την 28η αγωνιστική της Euroleague και συνέχισε την πορεία του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της διοργάνωσης. Σε μια βραδιά όπου οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν όλα τα κοντέρ, ο Σάσα Βεζένκοφ επανήλθε στις εμφανίσεις MVP.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ, ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 18 πόντους (3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης: 98 ετών Έφηβος – Ολυμπιακός, είναι…

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Βεζένκοφ μίλησε το «10» για τη σαρωτική επικράτηση του Ολυμπιακού και τον τρόπο που αυτή ήρθε, με το εντυπωσιακό ρεκόρ των 19 τριπόντων, σχολίασε το φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague και έστειλε το μήνυμά του για τα γενέθλια του Ολυμπιακού, που σήμερα συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής.

Όσα είπε ο Βεζένκοφ στο «10»:

Τρομερός ρυθμός από το ξεκίνημα και δεδομένου ότι πριν δύο βράδια είχατε παίξει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

«Σίγουρα, αλλά ξέραμε ότι στα τελευταία 2-3 παιχνίδια δεν είχαμε ξεκινήσει καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, οπότε θέλαμε να μπούμε δυνατά, να παλέψουμε στην άμυνα κυρίως να τρέξουμε και νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά όλοι όσοι μπήκαμε μέσα ανταποκριθήκαμε. Λίγο χάσαμε το μυαλό μας στην τρίτη περίοδο που η Μπάγερν έβαλε τα σουτ, λίγο χαλαρώσαμε, αλλά για πάνω από 35 λεπτά παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ».

Όσα παράδοξο και να ακούγεται έχοντας σκοράρει 102 πόντους, η «δουλειά» έγινε στο διάστημα που κρατήσατε χαμηλά την Μπάγερν στην άμυνα, σωστά;

«Ναι έτσι είναι. Η Μπάγερν είχε κάποιες απουσίες στα γκαρντ και σε κομβικούς παίκτες που έλειπαν, οπότε εμείς το εκμεταλλευτήκαμε, μπήκαμε πολύ δυνατά, παίξαμε πολύ physical από την αρχή στην άμυνα και νομίζω πως, όπως είπα, αν εξαιρέσουμε αυτά τα 5-6 λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο και γενικά στο δεκάλεπτο που δεχθήκαμε πολλούς πόντους, παίξαμε και καλή άμυνα».

Μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου και με το μυαλό στο πλεονέκτημα έδρας, τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος;

«Είναι πολλοί δύσκολοι αγώνες. Όλες οι ομάδες παλεύουν, κάποιες για το πλεονέκτημα έδρας, κάποιες για τα playoffs, άλλες για τη φήμη και την εικόνα τους. Ακόμα και για τα συμβόλαιά τους. Κάποιοι που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία απλά για το παιχνίδι του μπάσκετ και να το ευχαριστιούνται, όπως είναι η Άλμπα. Οπότε πιστεύω ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Οι δικοί μας στόχοι είναι να βελτιωνόμαστε και να παρουσιαζόμαστε στο 100% σε κάθε ματς».

Εκτός των άλλων πετύχατε και ρεκόρ τριπόντων, με 19 εύστοχα. Ξέρουμε ότι το έχετε βάλει στο παιχνίδι σας πολύ φέτος, αλλά είναι και θέμα ημέρας;

«Σίγουρα. Το τρίποντο είναι κάτι που δουλεύουμε και προπονούμαστε σε αυτό, αλλά είναι όντως θέμα ημέρας. Εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε τις καλύτερες επιλογές, τα καλύτερα δυνατά «σποτ» και από εκεί και πέρα προσπαθούμε να τα βάζουμε».

Τέλος Σάσα ένα μήνυμα για τα γενέθλια του συλλόγου που συμπληρώνει 98 χρόνια από την ίδρυσή του, ως ένας παίκτης που έχει ταυτιστεί με τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια;

«Είναι μια μεγάλη μέρα για όλους τους Ολυμπιακούς. Εμείς σαν παίκτες όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, να γεμίζουμε το γήπεδο και να έχουμε υγεία και τύχη. Όλοι μαζί να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό για τον Ολυμπιακό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ