«Πόλεμος» στη Euroleague για μια θέση στα πλέι-οφ

«Πόλεμος» στη Euroleague για μια θέση στα πλέι-οφ

Η κανονική περίοδος της Euroleague μπαίνει στην τελική της ευθεία και ο... πόλεμος για την είσοδο στην οκτάδα συνεχίζεται.

Από το ξεκίνημα της σεζόν οι άνθρωποι των ομάδων της Euroleague μιλούν για την πιο ανταγωνιστική διοργάνωση όλων των εποχών. Ίσως αρχικά να ακούστηκε κάπως υπερβολικό, όμως όσο περνούσαν οι αγωνιστικές όλο και περισσότερο επιβεβαιωνόταν η εν λόγω πεποίθηση.

Πλέον με μια απλή ματιά στον πίνακα της βαθμολογίας παρατηρούμε πολύ εύκολα πως γίνεται ο… κακός χαμός. Καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά τη θέση της και αναμένουμε… πόλεμο στις τελευταίες αγωνιστικές, τόσο για την πρωτιά, τόσο για το πλεονέκτημα έδρας, αλλά όσο και για την είσοδο στα πλέι-οφ.

Ολυμπιακός (20-8), Ρεάλ Μαδρίτης (19-8), Μπαρτσελόνα (18-9), Μονακό (17-10) και Φενέρμπαχτσε (16-10) φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο, μιας και μοιάζουν να έχουν εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία τους στη… postseason. Με τους Τούρκους να έχουν μάλιστα και δύο αναμετρήσεις λιγότερες. Πράγμα που σημαίνει πως η πρόκριση είναι στο χέρι τους.

Αν, από την άλλη, παραβλέψουμε και τις τέσσερις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας: Μπάγερν Μονάχου (11-17), Παναθηναϊκός (8-19), Βιλερμπάν (8-20) και Άλμπα Βερολίνου (7-21) που δεν προλαβαίνουν, τότε έχουμε εννέα συλλόγους που θα παλέψουν μέχρι τέλους και θα εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για να βρεθούν στην οκτάδα.

Μπασκόνια (15-12), Παρτίζαν (15-13) και Ζάλγκιρις (15-13) βρίσκονται αυτή την στιγμή σε καλύτερη… μοίρα, όντας εντός της ζώνης, όμως μόνο ήσυχες δεν μπορεί να είναι. Από τις θέσεις 9-12 «παραμονεύουν» η Μακάμπι (14-13) και οι Έφες, Βίρτους, Βαλένθια με ρεκόρ 13-13, όμως οι Τούρκοι χρωστούν και δύο ματς. Τις ελπίδες τους διατηρούν και η Αρμάνι με τον Ερυθρό Αστέρα που είναι στο 12-15 και έχουν να δώσουν ακόμα ένα παιχνίδι.

Απόψε (10/3) το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις για να ολοκληρωθεί η «διαβολοβδομάδα» και η 28η αγωνιστική. Έφες-Μακάμπι (19:30), Φενέρμπαχτσε-Μπαρτσελόνα (19:45), Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας (21:00) και Μπασκόνια-Μονακό (21:30). Τέσσερα ματς που θα κρίνουν αρκετά, χωρίς όμως να δρομολογούν κάτι περισσότερο αφού τα πράγματα παραμένουν ακόμα ρευστά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ