Παπανικολάου : «Να παίξουμε ως Ολυμπιακός» (vid)

Παπανικολάου : «Να παίξουμε ως Ολυμπιακός» (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε ότι δεν αρκεί η εμπειρία για να εμφανιστεί καλύτερη η ομάδα του Πειραιά την Πέμπτη και ότι οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να κάνουν μία ακόμα υπέρβαση.

Παρουσιάστηκε αισιόδοξος αλλά και έτοιμος για μία ακόμα «μάχη» ο Κώστας Παπανικολάου το βράδυ της Τετάρτης, στην ανοιχτή προπόνηση του Ολυμπιακού στο Κάουνας, στο βοηθητικό γήπεδο της Ζαλγκίριο Αρίνα.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού υποστήριξε αρχικά για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Ζαλγκίρις πως: «Αύριο είναι ένας τελικός. Μόνο το να γίνεται θέμα για διάθεση, θέληση και ενέργεια, νομίζω πως είναι λάθος τρόπος για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για αυτό το παιχνίδι. Εδώ που έχουμε φτάσει όλοι είμαστε έμπειροι όλοι και έχουμε παίξει μεγάλα παιχνίδια και όλοι ξέρουμε πως σε εκείνη τη στιγμή πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και όλοι μαζί να παλέψουμε για όσο το δυνατόν καλύτερα και όσο πιο σκληρά μπορούμε για να επανέλθουμε στα στάνταρ μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

Συνέχισε μάλιστα και τόνισε για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί και στο παρελθόν σε παρόμοια θέση: «Το ότι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και παλαιότερα δεν σημαίνει πως μπορούμε να συγκρίνουμε τις περιστάσεις και τις καταστάσεις. Η εμπειρία μας από αυτό σίγουρα θα βοηθήσει, όμως όπως είπα έχουμε πολλά παιδιά και πολύ καλούς παίκτες και κανείς δεν χρειάζεται να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Απλά πρέπει να κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί και να επιστρέψουμε στα στάνταρ μας προκειμένου να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ούτε το τέλειο ματς ούτε να βρεθούμε ήρωες. Πρέπει να σταθούμε ως Ολυμπιακός στα σταθερά μας όπως όλη τη χρονιά και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι».

Τέλος, αναφορικά με το τι μπορεί να αλλάξει ο Ολυμπιακός τακτικά, ο Παπανικολάου ανέφερε: «Νομίζω πως το μεγαλύτερο στοιχείο σε μια σειρά όταν είσαι πίσω είναι η θέληση που θα δείξεις στο παρκέ. Σίγουρα υπάρχει το κομμάτι της τακτικής και είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως η θέλησή της είναι αρκετή προκειμένου να βγάλει και μεγάλες φάσεις στο παρκέ και μεγάλες άμυνες και να διαλύσει οποιαδήποτε τακτική και να καταφέρει οτιδήποτε στο παρκέ. Τώρα το να μπούμε σε περεταίρω ανάλυση δεν είναι δικό μου κομμάτι να ασχοληθώ. Υπάρχουν οι προπονητές που μπορούν καλύψουν πολύ καλύτερα αυτό το κομμάτι. Από την πλευρά μας οι παίκτες πρέπει να δείξουμε το πόσο θέλουμε να βρεθούμε σε ακόμα ένα Final 4 και να τραβήξουμε τη σειρά σε ακόμα ένα παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ