Τι θέλει ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι για να «κλειδώσει» την πρωτιά

Τι θέλει ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι για να «κλειδώσει» την πρωτιά

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και έχει την ευκαιρία να τελειώνει με την πρωτιά της κανονικής περιόδου από απόψε.

Βρισκόμαστε δύο στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Euroleague και πλέον κάθε αγώνας μετράει για την τελική κατάταξη των ομάδων και για το κλείσιμο της οκτάδας για τα playoffs. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Σερβία τον Ερυθρό Αστέρα, σε μία αναμέτρηση όπου μπορεί να ξεμπερδεύει με την πρωτιά της βαθμολογίας από σήμερα.

Οι Πειραιώτες απέναντι στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, χρειάζονται τη νίκη αν θέλουν να κατακτήσουν και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Μία νίκη στις τελευταίες δύο αγωνιστικές θέλει ο Ολυμπιακός, σήμερα με Αστέρα και την Πέμπτη (13/04) κόντρα στην Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Άλλωστε τον στόχο τον έθεσε ξεκάθαρα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης:

Διαβάστε επίσης: Βαλμπουενά: «Είμαστε εδώ και θα παλέψουμε για την πρώτη θέση» (vid)

«Θα θέλαμε να τερματίσουμε πρώτοι. Πρέπει να κάνουμε μια νίκη στα τελευταία δύο παιχνίδια, κάτι που είναι εφικτό. Μπορούμε να το καταφέρουμε. Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από ένα δύσκολο παιχνίδι. Η EuroLeague είναι τέτοια διοργάνωση που κανείς δεν είναι χαλαρός και κανείς δεν παίζει χωρίς ενδιαφέρον και κίνητρο. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο ματς. Θα πρέπει να κοπιάσουμε πολύ αν θέλουμε να κερδίσουμε εκεί».

Πέρα από την κατάκτηση της πρωτιά και το δικό του παιχνίδι, ο Ολυμπιακός θα έχει και το ένα μάτι στραμμένο στα υπόλοιπα αποψινά παιχνίδια, καθώς υπάρχουν αναμετρήσεις που τον ενδιαφέρουν ενόψει της διασταύρωσης για τα playoffs. Οι «ερυθρόλευκοι» προφανώς κοιτούν με μεγάλη αγωνία τη μάχη για την τελευταία θέση, καθώς σχεδόν σίγουρα από εκεί θα προκύψει ο αντίπαλός τους.

Σήμερα λοιπόν υπάρχουν τρία παιχνίδια με μεγάλη σημασία για την οκτάδα. Την ίδια ώρα με τον Ολυμπιακό (20:00), η Ζαλγκίρις υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Κάουνας και ζητάει μόνο τη νίκη για να μείνει ζωντανή. Στις 20:45 το μεγάλο ντέρμπι της Πόλης όπου μπορεί να βγάλει οριστικά εκτός οκτάδας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές και να την αποκλείσει από πιθανό αντίπαλο του Ολυμπιακού, ενώ στις 22:00, η Μπασκόνια (που είναι και η πιο πιθανή να βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στα playoffs) θα αντιμετωπίσει την ουραγό Βιλερμπάν ψάχνοντας τη νίκη και ταυτόχρονα ήττα των Λιθουανών για να πάρει την πρόκριση.

Όπως και να έχει οι Πειραιώτες, θα κοιτάξουν να φύγουν με το «διπλό» από το Βελιγράδι και να κλειδώσουν από απόψε την πρωτιά, για να υποδεχθούν την τελευταία αγωνιστική την Μπασκόνια, ως πρώτοι και καλύτεροι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ