Ο Ολυμπιακός στο δρόμο για το Κάουνας: Όλα τα σενάρια για τη θέση και τον αντίπαλο του (pic)

Ο Ολυμπιακός στο δρόμο για το Κάουνας: Όλα τα σενάρια για τη θέση και τον αντίπαλο του (pic)

Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη εξασφαλίζουν την πρωτιά, ωστόσο ακόμα και με ήττα από τη Μπασκόνια μπορούν υπό προϋποθέσεις να τερματίσουν 1οι στη Regular Season. Αναλυτικά τα σενάρια και οι πιθανοί αντίπαλοι στα Play-Offs για την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Απλά τα πράγματα

Ο Ολυμπιακός σήμερα (21:00), υποδέχεται τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ στην τελευταία αγωνιστική της Regular Season και με νίκη εξασφαλίζει και τυπικά την πρωτιά στη βαθμολογία της Euroleague και θα παίξει με τον 8ο με πλεονέκτημα έδρας στα Play-Offs.

Διαβάστε επίσης: Τα φαβορί για τον Λάσο – Τι συμβαίνει με Παναθηναϊκό…

Βέβαια οι «ερυθρόλευκοι» ακόμα κι αν χάσουν από τους Ισπανούς, μπορούν να τερματίσουν 1οι, καθώς αν η 2η Ρεάλ ηττηθεί από τη Μακάμπι (σήμερα, 21:05) στο Ισραήλ, στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός υπερτερεί, αν και θα έχει το ίδιο ρεκόρ με τους Μαδριλένους (23-10 που μπορεί να γίνει 23-11), κι αυτό γιατί τους έχει κερδίσει στα μεταξύ τους ματς.

Εκτός αυτού, οι παίκτες του Μπαρτζώκα υπερτερούν και της -3ης τώρα με ρεκόρ 22-11-, Μπαρτσελόνα.

Επίσης οι «ερυθρόλευκοι» έχουν νικήσει τους «μπλαουγκράνα» και εκτός και εντός έδρας, όποτε και στο 23-11 να πάει το ρεκόρ των δυο (με νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Βαλένθια αύριο, και ήττα των Πειραιωτών), ο Ολυμπιακός κρατάει την πρωτιά, δίχως να τον νοιάζει το τι γίνεται μεταξύ των Ισπανών.

Κοινώς οι δυο του νίκες μέσα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη υπεραπλουστεύουν τα πράγματα.

Αν λοιπόν οι Πειραιώτες μείνουν στην 1η θέση, τότε πιθανότερη αντίπαλος για αυτούς θα είναι μία εκ των Μπασκόνια, Ζαλγκίρις, Μακάμπι ή Φενέρμπαχτσε.

Από εκεί και πέρα αν οι παίκτες του Μπαρτζώκα ηττηθούν από τη Μπασκόνια και η Ρεάλ κερδίσει στο Ισραήλ, τότε αυτομάτως θα τερματίσουν στη 2η θέση (με ρεκόρ 23-11 ενώ η Ρεάλ θα πάει στο 24-10), και θα παίξουν στα Play-Offs -με πλεονέκτημα έδρας φυσικά- κόντρα στην της βαθμολογίας.

Η αντίπαλος τους λοιπόν θα είναι μία εκ των Παρτίζαν, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι ή Ζάλγκιρις.

Να κάνει τη δουλειά του αυτός πρώτα

Οι «ερυθρόλευκοι» όπως και να έχει έχουν πολύ ισχυρό κίνητρο την πρωτιά φυσικά, -σύμφωνα και με τα λεγόμενα των παικτών του κόουτς Μπαρτζώκα-, παίζουν στο… σπίτι τους με τον κόσμο τους και θα πάνε με… φόρα να πατήσουν τους Βάσκους, τους οποίους είναι πάρα πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν σύντομα στα Play-Offs και στο δρόμο για το Κάουνας.

Η βαθμολογία της Euroleague:

ΥΓ: Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε για ακόμα ένα λόγο με… φόρα κόντρα στους Βάσκους κι αυτός φυσικά έχει να κάνει με τις ανανεώσεις. Χθες ο Γουόκαπ, τις προηγούμενες ημέρες ο ΜακΚίσικ και πρωτύτερα ο Βεζένκοφ.

Αν ο κορμός μένει ίδιος λοιπόν, η ομάδα αποκτάει ομοιογένεια η οποία στην περίπτωση του Ολυμπιακού γίνεται ακόμα πιο ισχυρή, ειδικά όταν μένουν στο ρόστερ τόσο καλοί παίκτες, κι αυτό ενισχύει και το καλό κλίμα στην ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ