Στο άλμπουμ των αναμνήσεων

Στο άλμπουμ των αναμνήσεων

Η κολακευτική πρωτιά στην κανονική περίοδο έχει ήδη ξεχαστεί στον Ολυμπιακό

«Όποιος διαλέγει αντίπαλο, τον τιμωρούν οι θεοί του μπάσκετ» μας είχε απαντήσει ξεκάθαρα πριν λίγες εβδομάδες ο κόουτς Μπαρτζώκας σε ερώτηση για τα σενάρια που είχαν αρχίσει να αχνοφαίνονται περί πιθανής θέσης στην τελική κατάταξη με τα ανάλογα διασταυρώματα.

Διαβάστε επίσης: Ρέτζι Μίλερ για Ντόνσιτς: « Να κοιταχτεί στον καθρέπτη και να βελτιώσει τη… φυσική του κατάσταση»

Ακριβώς αυτό το «μότο» του προπονητή του αλλά και ολόκληρου του οργανισμού έκανε πράξη χθες βράδυ ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι γνώρισε – αρκετά πριν τελειώσει το δικό του παιχνίδι – την ήττα σοκ της Φενέρμπαχτσε στην παράταση στο Βελιγράδι από τον αδιάφορο βαθμολογικά πλην όμως με μεγάλο ψυχολογικό κίνητρο, Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μια εβδομάδα νωρίτερα είχε στερήσει και από τον Ολυμπιακό το δικαίωμα να κλειδώσει νωρίτερα την πρωτιά ενώ γενικότερα η ομάδα του έκανε ένα τρομερό φινάλε με 5 συνεχόμενες νίκες, αλλά του έλειπαν 1-2 ακόμα για να μπει στα πλέι οφ με τις ήττες στο Βελιγράδι από Παναθηναϊκό και Άλμπα να είναι οι πιο καθοριστικές «μαχαιριές» που στέρησαν από την ομάδα τη διάκριση.

Όμως το θέμα μας, είναι ο Ολυμπιακός (που παρεμπιπτόντως στην τελευταία εντυπωσιακή διετία του τη μόνη ομάδα που δεν έχει νικήσει είναι ο Ερυθρός Αστέρας από τον οποίο έχει 0-4) που δεν μπήκε καν στον πειρασμό να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να χάσει στο τελευταίο δεκάλεπτο από τη Μπασκόνια έτσι ώστε να απομακρύνει το σενάριο διασταύρωσης με την χρυσοποίκιλτη (σε μπάτζετ και αστέρες) Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα των δικών μας διεθνών, Δημήτρη Ιτούδη, Νικ Καλάθη και Τάιλερ Ντόρσεϊ προκρίθηκε χάρις στον Ολυμπιακό και «παίζει» πλέον ως ένας πολύ πιθανός αντίπαλος των Ερυθρολευκων εάν η Μπάγερν δεν νικήσει απόψε τη Ζαλγκίρις.

Και όμως ο Ολυμπιακός δεν έκανε καν τη σκέψη (πόσο μάλλον την προσπάθεια) να διαλέξει πιθανό αντίπαλο και μάλιστα πήρε και την…γρουσούζικη πρώτη θέση στην κανονική περίοδο η οποία ποτέ (από το 2016-17 όπου έχουμε πλέον το ενιαίο πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας) δεν χάρισε στον κάτοχό της το τρόπαιο. Μάλιστα μόλις δύο φορές ο πρώτος της κανονικής περιόδου έφτασε μέχρι τον τελικό του φάιναλ φορ όπου και τον έχασε !

Ακριβώς αυτό όμως είναι και το καλύτερο μάθημα για τον Ολυμπιακό πως όλα τώρα αρχίζουν. Η κορυφή (για πρώτη φορά στην ιστορία από ελληνική ομάδα στην ενιαία Ευρωλίγκα)είναι ένας τίτλος τιμής και τίποτα παραπάνω και ο αρχηγός των πρωταθλητών και εκ των κορυφαίων χθες βράδυ, Κώστας Παπανικολάου έδειξε ότι στην ομάδα το γνωρίζουν πολύ καλά.

«Η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Είναι πολύ σημαντική αλλά και δεν σημαίνει τίποτα. Γιατί, τώρα, αρχίζει η πραγματικότητα. Τώρα είναι που πρέπει να αποδώσουμε στο κορυφαίο μας επίπεδο και να δείξουμε τον χαρακτήρα, τη χημεία και το μπάσκετ όπως παίξαμε όλη τη σεζόν.

Τώρα είναι ώρα να φέρουμε το A-game μας και να πάμε δυνατά. Η δέσμευσή μας, πώς προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι, πώς ήμασταν πεινασμένοι βγαίνοντας έξω, και η προθυμία μας να παίζουμε δυνατά κάθε βράδυ, αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Τα πλέι οφ είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Μια κακή βραδιά μπορεί να σε βγάλει έξω από ολόκληρη τη σεζόν. Τώρα είναι ακόμη πιο σημαντικό, και πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί και να πεινάμε ακόμα περισσότερο, για να παρουσιάσουμε αυτό που παρουσιάσαμε φέτος» δήλωσε με νόημα ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Η σεζόν – στην Ευρωλίγκα και όχι μόνο – μόλις ξεκίνησε.

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ