Παπανικολάου στο «10»: «Δεν σκέφτηκα στιγμή ότι δεν θα παίξω»

Παπανικολάου στο «10»: «Δεν σκέφτηκα στιγμή ότι δεν θα παίξω»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στο «10» για τη μεγάλη πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στο Final 4 του Κάουνας και αποκάλυψε πως ενώ ταλαιπωρήθηκε από υψηλό πυρετό δεν υπήρχε περίπτωση να μην παίξει στο Game 5 με τη Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός μετά από μια μαγική βραδιά στο κατάμεστο ΣΕΦ, επικράτησε της Φενέρμπαχτσε στο Game 5 της σειράς των playoffs της Euroleague και έκλεισε θέση για ακόμα ένα Final 4, το 2ο συνεχόμενο και 12ο της ιστορίας του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα ταξιδέψει στο Κάουνας εκεί όπου θα παλέψει για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, ήταν εκ των κορυφαίων των Πειραιωτών, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 14 πόντους (5/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 1/1 βολές) και 11 ριμπάουντ κάνοντας ένα εντυπωσιακό double double, ενώ συγκέντρωσε 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Διαβάστε επίσης: Σλούκας: Δεν είναι (απλά) ηγέτης – Είναι ο καλύτερος γκαρντ της Ευρώπης (vids)

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Παπανικολάου, εμφανώς καταβεβλημένος από την υπερπροσπάθεια αλλά και την αμυγδαλίτιδα που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες, μίλησε στο «10» για τη σπουδαία πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στο Final 4, το αν η σκέψη τους φτάνει μέχρι τον τελικό της 21ης Μαΐου και το τρόπαιο, ενώ αποκάλυψε πως παρότι τις τελευταίες ημέρες είχε μέχρι και 39 πυρετό δεν σκέφτηκε στιγμή ότι θα έχανε αυτό το μεγάλο ματς.

Όσα είπε ο Παπανικολάου στο «10»:

Όλη τη διάρκεια της χρονιάς αυτό που λέγατε είναι ότι κοιτάτε παιχνίδι με το παιχνίδι, είτε ήσασταν στην κορυφή της βαθμολογίας της regular season είτε τώρα στα playoffs. Πλέον, λίγες ημέρες πριν το Final 4 υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας ο τελικός και το τρόπαιο ή μόνο ο ημιτελικός;

«Μόνο τον ημιτελικό σκεφτόμαστε. Άμα χάσεις τον ημιτελικό δεν υπάρχει τελικός. Το μόνο που θέλουμε να δούμε είναι ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας και από εκεί και πέρα να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια πρώτα από όλα του πρωταθλήματος. Έχουμε την ημιτελική φάση των playoffs στο πρωτάθλημα και όταν θα έρθει η ώρα είμαι σίγουρος ότι το προπονητικό team θα μας προετοιμάσει και θα ετοιμάσει την ομάδα κατάλληλα για όποιον έχουμε αντίπαλο».

Τις τελευταίες ημέρες ξέρουμε ότι ταλαιπωρήθηκες, ωστόσο κατάφερες να παίξεις και έκανες μεγάλη εμφάνιση. Σκέφτηκες καθόλου ότι όχι τώρα ρε συ ή ήσουν αποφασισμένος ότι δεν πρόκειται να χάσεις αυτό το ματς;

«Δεν σκέφτηκα στιγμή ότι δεν θα παίξω. Βέβαια όταν κάνεις 38 και 39 πυρετό λες ωχ τώρα τι γίνεται, αλλά από τη στιγμή που έπεσε ο πυρετός και ένιωσα καλύτερα και ήρθα στο γήπεδο και σωματικά ήμουν καλά, από εκείνο το σημείο δεν ξανασκέφτηκα τίποτα, δεν κοίταξα πίσω και απλά συγκεντρώθηκα στο παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ