Κάνααν στο «10»: «Ήρθα στον Ολυμπιακό για να κερδίσω την Euroleague»

Κάνααν στο «10»: «Ήρθα στον Ολυμπιακό για να κερδίσω την Euroleague»

Ο Αϊζάια Κάνααν μίλησε στο «10» για τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 του Κάουνας μετά τη νίκη επί της Φενέρ και τόνισε μεταξύ άλλων ότι πήρε την απόφαση να πάει στους «ερυθρόλευκους» για να κατακτήσει το τρόπαιο της Euroleague και νιώθει δικαιωμένος.

Ακόμα μια θρυλική πρόκριση για τον Ολυμπιακό, που υπέταξε τη Φενέρμπαχτσε στο «καμίνι» του ΣΕΦ στο Game 5 της σειράς των playoffs της Euroleague και πήρε το εισιτήριο για το Κάουνας και το 12ο Final 4 της ιστορίας του.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος έβαλε κι εκείνος το «χεράκι» του στη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού, με τη σπουδαία εμφάνισή του στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Τούρκους, μίλησε στο «10» για τη μεγάλη βραδιά των «ερυθρόλευκων» και αποκάλυψε πως ενώ η Φενέρμπαχτσε τον ήθελε εκείνος επέλεξε τον Ολυμπιακό για να κερδίσει την Euroleague και νιώθει δικαιωμένος για την απόφασή του.

Διαβάστε επίσης: Σλούκας: Δεν είναι (απλά) ηγέτης – Είναι ο καλύτερος γκαρντ της Ευρώπης (vids)

Όσα είπε ο Κάνααν στο «10»:

Ένα Game 5 σε playoffs είναι πάντα αμφίρροπο και με λεπτές ισορροπίες, ωστόσο δείξατε περισσότερο από κάθε άλλη φορά αποφασισμένοι να μην επιτρέψετε στη Φενέρ να διεκδικήσει το παιχνίδι μέχρι το τέλος, πως το βίωσες εσύ;

«Ξέρεις το είπα σε όλους στα αποδυτήρια. Τους είπα ότι πρέπει να τους «τελειώσουμε». Τους δίνω (στη Φενέρμπαχτσε) συγχαρητήρια, έπαιξαν πολύ καλά όλη τη σεζόν. Αλλά δεν ήθελα να χαρίσουμε ότι κερδίσαμε όλη τη χρονιά κι εμείς με τον τρόπο που παίξαμε, ειδικά μέσα στο γήπεδό μας. Προστατέψαμε την έδρα μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και αυτό κάναμε κι απόψε. Κάναμε καλή δουλειά στην επίθεση και καταφέραμε να μην τους δώσουμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι. Γιατί πρόκειται για μια καλή ομάδα. Ο κόσμος μπορεί να βλέπει ότι τερμάτισαν στην 8η θέση αλλά αν ανατρέξεις μέσα στη χρονιά, ήταν στην κορυφή για τουλάχιστον 3 με 4 εβδομάδες. Έχουν εξαιρετικούς παίκτες και προπονητή. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολη σειρά για εμάς αλλά μείναμε πιστοί και κάναμε ότι όλη τη χρονιά και στο τέλος ήμασταν εντάξει».

Θα δεις το παιχνίδι της Μονακό με τη Μακάμπι απ’ όπου θα μάθετε τον αντίπαλό σας στον ημιτελικό;

«Κοίτα, ακόμα κι αν δεν ήταν ο αντίπαλός μας θα το έβλεπα. Είμαι φίλαθλος του μπάσκετ, βλέπω όλα τα playoffs. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος πάντως. Έχουμε μερικές ημέρες να προετοιμαστούμε, να ξεκουραστούμε λίγο. Το σίγουρο είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα. Είτε είναι η Μακάμπι είτε η Μονακό, θα θέλουν πολύ να μας κερδίσουν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Σκέφτεσαι το τρόπαιο ή το μυαλό σου είναι μόνο στον ημιτελικό;

«Ήρθα στον Ολυμπιακό για να κερδίσω την Euroleague. Αυτό ήταν το μεγαλύτερό μου κίνητρο. Ήταν λίγο τρελό ότι έπαιξα στα playoffs απέναντι σε μια ομάδα που προσπάθησε να με αποκτήσει πριν έρθω εδώ. Και πλέον που έχει περάσει ο καιρός ξέρω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Πάντα ένιωθα ότι πήρα τη σωστή απόφαση που ήρθα εδώ γιατί ταίριαξα αμέσως με την ομάδα. Σε κάθε κατάσταση, κάθε ομάδα, κάθε παιχνίδι, πρέπει να είσαι έτοιμος να προσαρμοστείς. Στο στιλ του παιχνιδιού, τους συμπαίκτες, τους προπονητές. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ