Πίτερς στο «10»: «Δεν περνούν οι μέρες για το Final 4 – Κατάλαβα από νωρίς ότι έχουμε κάτι ξεχωριστό φέτος»

Πίτερς στο «10»: «Δεν περνούν οι μέρες για το Final 4 – Κατάλαβα από νωρίς ότι έχουμε κάτι ξεχωριστό φέτος»

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Final 4, ο Άλεκ Πίτερς, μίλησε στο «10» για την τεράστια ανυπομονησία που έχει για τον ημιτελικό με τη Μονακό, το γεγονός ότι κατάλαβε από νωρίς μέσα στη σεζόν πως ο Ολυμπιακός είναι ξεχωριστή ομάδα, αλλά και για τον κόσμο της ομάδας που θα «βάψει» κόκκινο το Κάουνας.

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για το Final 4 της Euroleague στο Κάουνας, εκεί όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αναχωρήσει για τη Λιθουανία την Τετάρτη (17/05) το μεσημέρι και την Παρασκευή (19/05, 18:00) θα αντιμετωπίσει τη Μονακό στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια τη σημερινής media day των «ερυθρόλευκων» πριν το ταξίδι για το Κάουνας, ο Άλεκ Πίτερς μίλησε στο «10» για το πως κυλούν οι τελευταίες ημέρες πριν τον μεγάλο ημιτελικό για εκείνον και την ομάδα, το πως βίωσε τη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε, την εμπειρία που έχει από την προηγούμενη παρουσία του σε Final 4, ενώ στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού στο Κάουνας.

Διαβάστε επίσης: Μπαλτάκος: Θα μαζέψει κάποιος τον πρόεδρο της ΕΠΟ;

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πίτερς στο «10»:

Λίγες ημέρες πριν από τον ημιτελικό με το Μονακό, πως είναι το κλίμα στην ομάδα, πως αισθάνεστε;

«Νιώθουμε μεγάλη ανυπομονησία και αγωνία, αλλά με την καλή έννοια. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες δεν μπορούν να περιμένουν για αυτό το παιχνίδι. Δεν περνούν αρκετά γρήγορα οι μέρες. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο με τον καλύτερο τρόπο και να είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πριν από τον ημιτελικό. Ξέρουμε ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς και αυτό θα μας κρατήσει κινητοποιημένους για τις επόμενες ημέρες».

Έχετε προλάβει να ξεκουραστείτε και να αφήσετε πίσω σας τη σειρά με τη Φενέρ και το Game 5;

«Ήταν τόσο συναισθηματική και σκληρή σειρά αυτή που βιώσαμε, είχαμε ένα ρεπό που του χρειαζόμασταν μετά από αυτό και νομίζω ότι όλοι το αξιοποιήσαμε για να «φορτίσουμε τις μπαταρίες μας» και να επιστρέψουμε στη δράση. Είμαστε πλέον έτοιμοι και όλοι έχουμε στο μυαλό μας μόνο το Final 4».

Είδες την επόμενη μέρα το παιχνίδι της Μονακό με τη Μακάμπι, είχες αγωνία για τον αντίπαλό σας στον ημιτελικό;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει και κάποιος που δεν το είδε. Το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν με ποιον θα παίξουμε. Νομίζω ότι ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι και μπορέσαμε να δούμε λίγο για το τι να περιμένουμε. Παίζουμε με μια ομάδα που μας νίκησε δύο φορές μέσα στην κανονική περίοδο, αυτό είναι επίσης στο μυαλό μας».

Πιστεύεις ότι αυτό παίζει κάποιον ρόλο για τον ημιτελικό;

«Υπάρχουν δύο όψεις σε αυτό. Η μία πλευρά μπορεί να πει ότι η Μονακό είναι κακό «ματς-απ» για εμάς, είναι εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα, με τρομερά ποιοτικούς γκαρντ που μπορούν να σκοράρουν πολλούς πόντους ο καθένας και να το κάνουν πολύ δύσκολο για σένα και πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Από την άλλη μετά τις δύο ήττες στην κανονική περίοδο έχουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να τους νικήσουμε. Ξέρω ότι τα τελευταία δύο χρόνια, παρόλο που δεν ήμουν εδώ πέρυσι, έχει δημιουργηθεί μια μικρή αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων και ανυπομονώ για ένα μεγάλο παιχνίδι στο Final 4, εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν».

Έχεις εικόνα από τις περσινές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Μονακό στα playoffs;

«Ναι, νομίζω ότι έμοιαζε πολύ με τη σειρά που είχαμε φέτος με τη Φενέρμπαχτσε. Και όταν παίξαμε φέτος εναντίον τους στην έδρα μας αλλά και εκτός, ήταν κάτι το οποίο συζητήθηκε. Πλέον μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τον ημιτελικό ξέρουμε ότι η Μονακό είναι μια ομάδα που είχε σταθερή πορεία όλη τη σεζόν και θα το κάνει δύσκολο για μας, γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να το κάνουμε δύσκολο γι’ αυτούς».

Σε προσωπικό επίπεδο αυτό θα είναι το 2ο Final 4 για εσένα μετά από αυτό του 2019 με την ΤΣΣΚΑ όταν κατέκτησες το τρόπαιο. Πιστεύεις ότι η εμπειρία σου αυτή θα σε βοηθήσει σε σχέση με άλλους παίκτες που δεν έχουν ξαναπάει;

«Ναι φυσικά. Παρόλο που ήταν πριν από 4 χρόνια, δεν γίνεται να ξεχάσεις αυτά τα συναισθήματα. Η αίσθηση που είχα στο Final 4 είναι κάτι που δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Είναι σημαντικό να έχεις συνηθίσει σε αυτό το περιβάλλον και να είσαι ήρεμος για να βοηθήσεις την κατάλληλη στιγμή. Και ξέρω φυσικά ότι εμείς έχουμε πολλούς παίκτες με τέτοια εμπειρία οπότε αυτό είναι υπέρ μας».

Ως ένας παίκτης που ήρθε φέτος στην ομάδα, πότε ήταν η στιγμή που κατάλαβες ότι έχετε ένα πολύ καλό σύνολο και μπορεί να φτάσετε τόσο μακριά;

«Το ένιωσα πολύ νωρίς να σου πω την αλήθεια. Αρκετά νωρίς, ίσως και στην pre-season. Κατάλαβα τη σύνδεση που είχαν τα παιδιά που βρίσκονταν στην ομάδα από την προηγούμενη χρονιά και με την προσθήκη τη δικιά μου, το Κάνααν, του Μπλακ και του Μπολομπόι νομίζω ότι συμπληρώθηκαν τα κατάλληλα κενά που υπήρχαν και όταν ξεκινήσαμε τις προπονήσεις και να παίζουμε μαζί τότε είπα ότι «οκ, υπάρχει κάτι διαφορετικό με αυτήν την ομάδα». Τελευταία φορά που είχα αυτό το συναίσθημα ήταν όταν ήμουν στην ΤΣΣΚΑ».

Οι πληροφορίες λένε ότι θα έχετε περίπου 4.000 φιλάθλους στο Κάουνας, ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Τι σημαίνει για εσάς η τεράστια υποστήριξη του κόσμου;

«Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τους φιλάθλους στο πλευρό μας. Ξέρω ότι θα βρεθούν εκεί με κάθε τρόπο, θα «πετάξουν», θα οδηγήσουν, μερικοί μπορεί και να πάνε ακόμα και περπατώντας. Θα είναι τεράστιο κίνητρο για εμάς να μπούμε στο ημιτελικό και να δούμε το γήπεδο στα κόκκινα. Ανυπομονώ για αυτό και τους είμαι ευγνώμων για όλα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ