Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη: MVP της Euroleague ο Βεζένκοφ!

Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη: MVP της Euroleague ο Βεζένκοφ!

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι και με τη... βούλα ο MVP της Euroleague!

Εγινε το… αναμενόμενο: Ο Σάσα Βεζένκοφ αναδείχθηκε MVP της regular season της Euroleague!

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού εξαργύρωσε τις απίστευτες εφετινές του εμφανίσεις με το βραβείο του MVP. Ο 27χρονος παίκτης έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μέχρι τώρα εντυπωσιακή πορεία των «ερυθρολεύκων» και δίκαια ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος της διοργάνωσης.

Κάπως έτσι, ο Βούλγαρος φόργουορντ έγινε ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού που κάνει δικό του το βραβείο μετά τον Μίλος Τεόντοσιτς (2009-10) και τον Βασίλη Σπανούλη (2012-13).

Ο 27χρονος κατέλαβε φέτος πέντε φορές το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής (2η, 4η, 8η, 10η και 24η αγωνιστική) στην Euroleague, ενώ ψηφίστηκε και δύο φορές MVP του μήνα (Νοέμβριο και Φεβρουάριο).

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ζούμε την στιγμή, είμαστε δεμένη ομάδα. Είμαστε ξανά εδώ και είναι κάτι σπουδαίο και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η οικογένειά μου, μου έχει μάθει τους τρόπους και τον χώρο να παίξω μπάσκετ. Πρώτα να μάθω να είμαι άνθρωπος, οι γονείς μου και η αδερφή μου με βοήθησαν πολύ. Και οι τρεις τους χρωστάω πολλά, όλα όσα είμαι σήμερα. Ήταν πάντα εκεί για μένα», ανέφερε ο Βεζένκοφ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Βεζένκοβ μέτρησε φέτος 17.2 πόντους (πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης), 6.8 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ κατά μέσο όρο σε 38 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και των playoffs, συγκεντρώνοντας μάλιστα και τις περισσότερες μονάδες (21.2 PIR) στο σύστημα αξιολόγησης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ