Η ζώνη της Ρεάλ και τα επιθετικά ριμπάουντ «φρενάρουν» τον Ολυμπιακό: 22 τρίποντα στο ημίχρονο οι Ερυθρόλευκοι

Η ζώνη της Ρεάλ και τα επιθετικά ριμπάουντ «φρενάρουν» τον Ολυμπιακό: 22 τρίποντα στο ημίχρονο οι Ερυθρόλευκοι

Τι συμβαίνει στο πρώτο ημίχρονο του τελικού της Euroleague ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ματσάρα στο Κάουνας με Ολυμπιακό και Ρεάλ να έχουν ανεβάσει στον… Θεό την επιθετική σοδειά ως τα μισά του δρόμου. Και μόνο μια ματιά στο σκορ άλλωστε τα λέει όλα (45-45) για αυτό που συμβαίνει στον αποψινό τελικό της Euroleague.

Μπήκε βεβαίως πολύ καλύτερα ο νταμπλούχος Ελλάδας και η αλήθεια είναι ότι πολύ νωρίς (8.45) πήρε ένα πραγματικά σημαντικό προβάδισμα (24-12) εκμεταλλευόμενος την αρχική ευστοχία του από το τρίποντο (ξεκίνησε με 5/10). Η Ρεάλ όμως με την εμπειρία της μπόρεσε να τον αναγκάσει να φρενάρει.

Διαβάστε επίσης: Πήρε… φωτιά ο Κάνααν: Τρία τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο (vid)

Η ζώνη του Τσους Ματέο με προσαρμογές ανάγκασε την ομάδα του Μπαρτζώκα να το παρακάνει έξω από τη γραμμή (έχει ήδη εκτελέσει 22 τρίποντα) και εξασφαλίζοντας με αυτή την παθητική άμυνα το εύκολο αμυντικό ριμπάουντ μπόρεσε στην πορεία να πάει και το ματς στον ρυθμό που θέλει. Έχει επτά ριμπάουντ παραπάνω η Ρεάλ στο ημίχρονο και μάλιστα από τα 20 συνολικά της τα 8 είναι επιθετικά ανανεώνοντας διαρκώς τις επιθέσεις της.

Βεβαίως για να συμβεί αυτό έχει παίξει πολύ μεγάλη σημασία ως εδώ και η διαιτησία. Διότι απέναντι στον Ταβάρες –που έπαιξε ως το 15΄- όλοι οι ψηλοί του Ολυμπιακού φορτώθηκαν γρήγορα με φάουλ. Ο Φαλ έχει παίξει μόλις 5.57 και στα υπόλοιπα εννέα λεπτά κόντρα στον δεινόσαυρο της Ρεάλ είχαν μπελάδες και ο Μπολομπόι και ο Μπλακ που επίσης είναι στα δύο φάουλ.

Όλα αυτά την ώρα που πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών είναι με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Σάσα Βεζένκοφ, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να μετρά πίσω από τα 6.75, 8/22 τρίποντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ