Ο Πάντερ, ο Έντουαρντς και οι άλλοι: Οι δέκα κορυφαίοι ελεύθεροι shooting guards του καλοκαιριού

Ο Πάντερ, ο Έντουαρντς και οι άλλοι: Οι δέκα κορυφαίοι ελεύθεροι shooting guards του καλοκαιριού

Το 10.gr σας παρουσιάζει τις δέκα πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις shooting guards της Euroleague, των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το καλοκαίρι.

Η σεζόν της Euroleague ολοκληρώθηκε με το Final 4 του Κάουνας και την ανάδειξη της Ρεάλ Μαδρίτης ως πρωταθλήτριας Ευρώπης, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν επικεντρωθεί πλέον στα εθνικά τους πρωταθλήματα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης δεν έχουν τις… κεραίες τους ανοικτές για το καλοκαίρι και τις μεταγραφές που αναμένεται να πραγματοποιήσουν για να ενδυναμώσουν τα ρόστερ τους. Όπως είναι λογικό πολλά βλέμματα πέφτουν πάνω σε εκείνους τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται με τις ομάδες τους. Το 10.gr σας παρουσιάζει τους 10 κορυφαίους shooting guards που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και θα απασχολήσουν αρκετούς.

Διαβάστε επίσης: Κορδόν: H πρώτη σοβαρή υπόθεση στα χέρια του

Κέβιν Πάντερ

Το πιο «καυτό» ίσως όνομα της λίστας. Ο Αμερικανός είχε μια εντυπωσιακή χρονιά με την Παρτιζάν, με την οποία έφτασε μια ανάσα από το Final 4 της Euroleague και με το συμβόλαιό του να φτάνει στο τέλος του, το μέλλον του στην ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν είναι καθόλου βέβαιο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στους υποψήφιους μνηστήρες. Τη φετινή σεζόν μέτρησε 16.1 πόντους, 2.1 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 15 στο σύστημα αξιολόγησης.

Κάρσεν Έντουαρντς

Ο Αμερικανός ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, έχοντας θητεία στο NBA, ενώ ταυτόχρονα ήταν ο πρώτος σκόρερ της G League. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν μπόρεσε να αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην τουρκική ομάδα και δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Παρ’ όλα αυτά πρόκειται για έναν χαρισματικό σκόρερ, στον οποίο η Φενέρ πρέπει να αποφασίσει αν θα προτείνει νέο συμβόλαιο ή όχι.

Ρετίν Ομπασοχάν

Ο γνώριμός μας από τις πρόσφατες αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδος με το Βέλγιο, Ομπασοχάν πραγματοποίησε μια αρκετά καλή σεζόν με τη φανέλα της Βιλερμπάν. Το συμβόλαιό του φτάνει στο τέλος του, όμως η γαλλική ομάδα θα διαπραγματευτεί μαζί του και μια πιθανή ανανέωση δεν είναι εκτός συζήτησης. Ο Ομπασοχάν τελείωσε τη σεζόν με 6.9 πόντους, 1.6 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ σε 21.41″ συμμετοχής.

Ροντρίγκ Μπομπουά

Το συμβόλαιο του Μπομπουά ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ουκ ολίγες ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωση του Γάλλου. Ωστόσο σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, ο παίκτης συμφώνησε με την Αναντολού Εφές και η συνεργασία τους θα συνεχιστεί.

Νταρούν Χίλιαρντ

Η σεζόν που αφήνει πίσω του ο Νταρούν Χίλιαρντ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν ήταν και η καλύτερή του. Ο Αμερικανός μετακόμισε στο Τελ Αβίβ από την Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο ένας τραυματισμός στην αρχή της σεζόν τον κράτησε εκτός για περίπου έναν μήνα και έμεινε αρκετά πίσω. Δεν παύει όμως να είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεχίσει στο Ισραήλ.

Κάιλ Κούριτς

Ένας πολύ σημαντικός παίκτης στο rotation της Μπαρτσελόνα, βρίσκεται στους «μπλαουγκράνα» από το 2019 και έχει αποδείξει την αξία του, παρά το γεγονός ότι έχει ταλαιπωρηθεί πολύ με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο κεφάλι. Το συμβόλαιό του φτάνει στο τέλος του με την Μπαρτσελόνα να είναι αρκετά πιθανό να προσπαθήσει να τον κρατήσει.

Τζόνα Μάθιους

Στην rookie του σεζόν στην Euroleague ολοκλήρωσε με 10.6 πόντους, 1.5 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 7.2 στο σύστημα αξιολόγησης, απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο και πλέον το μέλλον του στο «Αστρομπάλ» δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο, καθώς μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για αρκετές ομάδες.

Μάρκο Μπελινέλι

Ο βετεράνος της λίστας, Μάρκο Μπελινέλι, αποδεικνύει και στα 37 του ότι το έχει ακόμα. Ο Ιταλός ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Βίρτους Μπολόνια τη φετινή σεζόν, με την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο να είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να τον κρατήσει για ακόμα ένα χρόνο.

Κλέμεν Πρέπελιτς

Ένας παίκτης «πολυεργαλείο», ολοκλήρωσε τη δεύτερη χρονιά του και το συμβόλαιό του στη Βαλένθια και φαίνεται δύσκολο να συνεχίσει στην ισπανική ομάδα. Το στιλ του ταιριάζει σε πολλές ομάδες και το όνομά του συνδέθηκε και με τον Παναθηναϊκό μέσα από δημοσιεύματα από το εξωτερικό.

Ντάντε Έξουμ

Ακόμα ένας παίκτης που ξεχώρισε με την παρουσία του στη φετινή Παρτιζάν, είναι ο Ντάντε Έξουμ. Οι τραυματισμοί του στέρησαν μια σίγουρη παρουσία στο NBA, ωστόσο στο Βελιγράδι βρήκε τον δρόμο του. Τελείωσε τη σεζόν με 13.2 πόντους, 2.3 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ και 14.3 στο σύστημα αξιολόγησης. Οι συζητήσεις με την ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν φαίνεται να έχουν προχωρήσει και ο Έξουμ σίγουρα θα είναι ένας παίκτης που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ