Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 62-70

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 62-70

Μεγάλη νίκη μέσα στο ΣΕΦ πήρε ο Παναθηναϊκός με 70-62 επί του Ολυμπιακού για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και αρχίζει να φτιάχνει παράδοση επί του «αιωνίου» αντιπάλου του. Ετσι βελτίωσε τη θέση του έχοντας 3-3 νίκες στη διοργάνωση και βέβαια πήρε βαθιά… ανάσα για τη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι με συγκέντρωση στην άμυνά του και σωστές επιλογές στην επίθεση με τους Ρίβερς και Σίνγκλετον.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι, αγχωμένοι και έκαναν λάθη στην άμυνά τους. Έτσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 13-5 στο 6’, αλλά το παιχνίδι ισορρόπησε με τον Ολυμπιακό να περνά μπροστά με 17-16.

Η είσοδος του Λεκαβίτσιους βοήθησε την ομάδα του Πασκουάλ, καθώς έδωσε λύσεις στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά και σκορ. Την ίδια ώρα μπήκε στην… εξίσωση και ο Ρίβερς που έδινε… ανάσες στην επίθεση κι έτσι οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 25-30 στο 19’ δείχνοντας να πατάνε πιο καλά πάνω στο παρκέ για να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ 30-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός με τον Στρέλνιεκς να… πολυβολεί από την περιφέρεια και με τη δυνατή του άμυνα κατάφερε να περάσει μπροστά με 45-44 στο 27’ παίζοντας σαφέστατα καλύτερα σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με τον Σίνγκλετον και τον Ρίβερς, αλλά χρεώθηκε με 3ο φάουλ ο Γκιστ με συνέπεια να υπάρχουν προβλήματα στη γραμμή των ψηλών του. Πάντως με τρίποντο του Ρίβερς τελείωσε το δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα με 49-47.

Στην τελευταία περίοδο ο Λεκαβίτσιους ήταν «όλα τα λεφτά» για τον Παναθηναϊκό, καθώς οργάνωνε πολύ έξυπνα το παιχνίδι, αλλά κυρίως έδινε λύσεις στην επίθεση με διεισδύσεις και τρίποντα. Έτσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 51-66 στο 37’!

Μάλιστα έκανε και το 58-68 στο 39’ με ωραίο καλάθι «τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.
Οι Λεκαβίτσιους, Γκιστ, Ρίβερς και Λοτζέσκι ήταν καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό, ενώ από τον Ολυμπιακό οι Στρέλινεκς και Παπαπέτρου διακρίθηκαν.

Τα δεκάλεπτα
17-16, 30-35, 47-49, 62-70

 

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης ΕΔΩ.

 

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ