Τα πέντε πρώτα «μπαμ» και ο «χάρτης» της νέας Euroleague

Τα πέντε πρώτα «μπαμ» και ο «χάρτης» της νέας Euroleague

Μπορεί ακόμα να είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, όμως ο χάρτης της νέας Euroleague έχει ήδη αρχίσει να παίρνει μορφή. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν και οι μετακινήσεις παικτών-προπονητών που ξεχωρίζουν.

Η Eurolegaue για τη σεζόν 2022-2023 ανήκει στο παρελθόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό και πλέον η μπασκετική σεζόν στην Ευρώπη πλησιάζει στο τέλος της με τους τελικούς στα περισσότερα πρωταθλήματα να ολοκληρώνονται.

Ήδη όμως η νέα Euroleague έχει αρχίσει να παίρνει μορφή, καθώς δεν είναι λίγες οι ομάδες που έχουν ξεκινήσει τις αλλαγές στα ρόστερ τους. Είτε πρόκειται για παίκτες που φεύγουν, είτε για μεταγραφικά «χτυπήματα», ακόμα και για προπονητές που ενώ για πολλά χρόνια συνέδεσαν το όνομά τους με έναν συγκεκριμένο σύλλογο, πλέον έχουν βρει νέα στέγη και θα αναλάβουν να χτίσουν κάτι καινούριο από την αρχή.

Διαβάστε επίσης: Το αποκούμπι και ο Μπαρτζώκας…

Εποχή Αταμάν στον Παναθηναϊκό

Μετά από έξι χρόνια στην Αναντολού Εφές, ο Εργκίν Ατμάν είναι γνωστό εδώ και καιρό πως δεν θα συνεχίσει στην καριέρα του στον πάγκο της τουρκικής ομάδας, αλλά θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Τούρκος τεχνικός, κατέκτησε 2 τίτλους Euroleague και 3 πρωταθλήματα με την Εφές, ωστόσο φέτος φάνηκε πως ο κύκλος του έφτασε στο τέλος του, μετά την αποτυχημένη σεζόν στην Euroleague. «Παλεύει» πάντως να αποχωρήσει ως πρωταθλητής, με την ομάδα του να βρίσκεται στους τελικούς κόντρα στην Καρσίγιακα.

Το νέο ξεκίνημα του Λάσο στην Μπάγερν

Η περσινή σεζόν βρήκε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τον Πάμπλο Λάσο, εκτός πάγκων. Ο Ισπανός προπονητής αποχώρησε μετά από 11 ολόκληρα χρόνια από το «τιμόνι» της Ρεάλ Μαδρίτης, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας, πλέον όμως είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση, έχοντας αναλάβει την Μπάγερν Μονάχου, μετά την αποχώρηση του Αντρέα Τρινκιέρι από τους Βαυαρούς. Η γερμανική ομάδα παρουσίασε το πιο ελκυστικό πλάνο στον Λάσο, που αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο «φευγάτος» Μίροτιτς

Από το 2019 όταν και πήρε τον δρόμο της επιστροφής από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Νίκολα Μίροτιτς αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και είναι με διαφορά ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Η περσινή του σεζόν του χάρισε το βραβείο του MVP, ωστόσο το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να φτάσει ως την κορυφή με την Μπάρτσα αποτελεί «βραχνά». Με τα οικονομικά του συλλόγου να βρίσκονται σε περίεργη κατάσταση και τον ίδιο να μην είναι διατεθειμένος να δεχθεί «ψαλίδι» η αποχώρησή του μοιάζει σχεδόν βέβαιη. Το που θα συνεχίσει στην καριέρα του ο Μίροτιτς μένει να φανεί, το σίγουρο όμως είναι ότι δεν θα είναι λίγες οι ομάδες που θα παλέψουν για την υπογραφή του.

Η διαφαινόμενη επιστροφή του Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και η πιθανή επιστροφή του στον Ολυμπιακό, είναι ένα θέμα που έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και αρκετό καιρό. Ο Σέρβος βρίσκεται στην Ελλάδα, έχει μιλήσει με τους Πειραιώτες και η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο. Όλα θα ξεκαθαρίσουν για τον Μιλουτίνοφ μετά την ολοκλήρωση των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά η επιθυμία και των δύο πλευρών να υπάρξει… επανασύνδεση είναι δεδομένη.

Ο Καμπάτσο στα πάτρια εδάφη

Μετά το πέρασμά του από τον μαγικό κόσμο του NBA, σε Ντένβερ Νάγκετς και (πολύ λιγότερο) σε Ντάλας Μάβερικς, ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε την έκπληξη και επέλεξε τον Ερυθρό Αστέρα για να πραγματοποιήσει την επιστροφή του στην Ευρώπη. Με τους Σέρβους ταλαιπωρήθηκε καθώς δεν μπορούσε να αγωνιστεί στη Euroleague με τους «ερυθρόλευκους» και για μεγάλο διάστημα έπαιζε μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις. Η σεζόν για την ομάδα του Βελιγραδίου φτάνει στο τέλος της και ο Αργεντινός έχει ήδη συμφωνήσει να φορέσει ξανά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, επιστρέφοντας έτσι στην ομάδα με την οποία κατέκτησε 2 τρόπαια Euroleague.

Τα δεδομένα για τις ομάδες τη νέα σεζόν

Με την τελευταία εξέλιξη και την απόσυρση της συμμετοχής της νικήτριας του φετινού Eurocup, Γκραν Κανάρια, «άνοιξε» ακόμα μία θέση για τη σεζόν 2023-2024. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ομάδα που φαίνεται πιο πιθανό να πάρει τη θέση των νησιωτών, και να αγωνίζεται και του χρόνου στη Euroleague, είναι η Βαλένθια. Όπως και να έχει οι σίγουρες ομάδες για τη νέα Euroleague είναι 14, με τέσσερις θέσεις να παραμένουν ανοιχτές για να καλυφθούν με wild cards. Οι σίγουρες είναι οι εξής:

Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Μπασκόνια
Αναντολού Εφές
Φενέρμπαχτσε
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αρμάνι Μιλάνο
Μονακό
Ζάλγκιρις Κάουνας
Άλμπα Βερολίνου
Μπάγερν Μονάχου
Βιλερμπάν

Το πιο πιθανό σενάριο είναι οι wild cards αυτές να πάνε στις άλλες τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση και δεν έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή, δηλαδή τις Παρτίζαν, Ερυθρό Αστέρα, Βίρτους Μπολόνια και Βαλένθια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ