Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος του μετά τον Πάντερ

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος του μετά τον Πάντερ

Ενεργοποιεί το plan b ο Παναθηναϊκός, μετά την απώλεια του Κέβιν Πάντερ στην απόπειρά του να ντύσει στα πράσινα τον νέο ηγέτη της περιφέρειας της ομάδας που σχεδιάζει ο Αταμάν.

Ο μεγάλος στόχος που είχε ο Παναθηναϊκός χάθηκε. Ο Κέβιν Πάντερ αποφάσισε να πει το ναι στην πρόταση της Μπαρτσελόνα, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους πράσινους. Πλέον ο Εργκίν Αταμάν αλλάζει στόχευση και προσπαθεί να φέρει στο ΟΑΚΑ έναν Αμερικάνο που έκανε μια εξαιρετική ρούκι χρονιά στην Euroleague, τον Ντάριους Τόμπσον της Μπασκόνια.

Η επιθυμία του Παναθηναϊκού να μεγαλώσει αποκτώντας παίκτες με ποιότητα είναι δεδομένη και παρά τα αναμενόμενα «χαστούκια», η στόχευση θα παραμείνει σταθερή. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για στενό πρέσινγκ του Παναθηναϊκού στον παίκτη, με τους πράσινους να είναι πρόθυμοι να δώσουν ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο στον παίκτη και να πληρώσουν στην ομάδα του το buy out που προβλέπει το συμβόλαιό του και ανέρχεται στις 600.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη ανησυχία στον Παναθηναϊκό: Πάει και για Λεσόρ η Μπαρτσελόνα

Στην rookie season του στην Euroleague ο 28χρονος Τόμπσον έδειξε πολύ καλά δείγματα και είχε μια πολύ γεμάτη σεζόν. Συμμετείχε σε 33 από τα 34 ματς, αγωνιζόμενος κατά μέσο όρο 27′ με 12.6 πόντους, 3.2 ριμπάουντ, 6.7 ασίστ για 2.7 λάθη και 1.7 κλεψίματα, με PIR που άγγιξε τις 17.1 μονάδες.

Ο Αταμάν ήδη τον φαντάζεται δίδυμο στην περιφέρεια με τον Λούκα Βιλντόσα, αφού αν καταφέρει να τον ντύσει στα πράσινα θα έχει έναν παίκτη που προσφέρει και στις δύο πλευρές του παρκέ. Σκοράρει με συνέπεια, είναι επαρκής από το τρίποντο (38.4%), ενώ ήταν και ο δεύτερος «κλέφτης» της Euroleague με 1.7 κλεψίματα ανά ματς βλέποντας την… πλάτη μόνο του Τόμας Γουόκαπ.

Ωστόσο η περίπτωση του Τόμπσον που αναδείχθηκε μεταξύ άλλων και μέλος της 2ης καλύτερης 5άδας της Euroleague, ίσως καθυστερήσει λίγο και είναι κάτι που περιμένει ο Παναθηναϊκός, καθώς ο παίκτης θέλει να παίξει στο NBA και θα αναζητήσει ένα συμβόλαιο, με την free agency περίοδο να ανοίγει και επίσημα την 1η Ιουλίου. Δεν είναι καθόλου απίθανο αν δεν βρει αυτό που ψάχνει, να υπογράψει στον Παναθηναϊκό εφόσον το οικονομικό κομμάτι αποτελεί μια πρόταση που δεν θα μπορέσει να αρνηθεί ο παίκτης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Σταύρου Μπαρμπαρούση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ